≫ 

Albanac sa Kosova dovodi Olimpijakos u Beograd: Igrao u Zagrebu i Prištini, svađao se sa Mitrovićem (VIDEO)

- Prvi cilj je da se kvalifikujemo za grupnu fazu Lige šampiona - poručio je nedavno promovisani trener Olimpijakosa

  • 5

Sa fudbalerima Olimpijakosa na megdan igračima Partizana (ukoliko savladaju Budućnost u revanšu) u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona stiže i albanski trener poreklom sa Kosova, Besnik Hasi.

On je crveno-bele iz Pireja preuzeo u junu, tako da ga već na početku sezone čeka ozbiljan zadatak - da vrati sedmostrukog šampiona Grčke u Ligu šampiona.

- Dolazim sa velikim nadama, a prvi cilj je da se kvalifikujemo za grupnu fazu Lige šampiona - rekao je Hasi na predstavljanju.

Hasi je rođen u Đakovici 29. decembra 1971. godine. Od 2008. do 2014. godine bio je pomoćni trener u Anderlehtu, a posle toga je dve sezone vodio belgijski klub i kao prvi trener. On je 2016. godine preuzeo Legiju iz Varšave, ali je u septembru te godine smenjen zbog nedostatka rezultata.

>>> Prva reakcija navijača Partizana posle žreba: Grobari najavili pakao Olimpijakosu i podsetili Gate 7 na pesmu iz 2009! (VIDEO)

U igračkoj karijeri nastupao je za Dinamo Pančevo i Prištinu u Srbiji, a u Hrvatskoj za Zagreb i Samobor. Nakon toga je igrao u Genku, Minhenu 1860, Lokerenu, i Serkl Brižu.

Ako neko može da svedoči o radu sa njim, to je srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović, koji je sarađivao sa Hasijem u Anderlehtu. To je bio veoma turbulentan period, kada je Mitrović prešao u belgijski klub iz Partizana.

"Ribao" je Hasi tada mladog napadača koji je sa odmora stigao sa viškom kilograma, a belgijski mediji bili su nemilosrdni u kritikama u situacijama kada je, ruku na srce, "Mitrogol" bio isuviše nervozan na terenu.

- Prošao sam kroz težak period. Postizao sam manje golova nego što sam očekivao i unervozio sam se. Napetost sam eliminisao tako što sam jeo više nego inače. Zato sam se ugojio. Osećao sam veliki pritisak na leđima. Hasi mi je pomogao da se oslobodim stresa. Pozvao me je jedno veče i objasnio mi da sve dolazi iz glave i posavetovao me šta treba da radim. Znate li kako sam izgubio kilograme? Tako što sam počeo da postižem golove - pričao je tada Mitrović.

Sa njim je neko vreme u Anderlehtu igrao i Luka Milivojević, a po njegovom odlasku u Olimpijakos, Mitrović se najviše oslanjao na svog trenera, koji inače i zna srpski jezik.

- Odlazak Luke Milivojevića u Olimpijakos mi je zasmetao, jer mi je drag prijatelj sa kojim sam uvek mogao da proćaskam. A to je važno u procesu prilagođavanja na novu sredinu. Zato mogu samo da zahvalim treneru za sve što je učinio za mene. On mi je kao drugi otac - iskreno je govorio Mitrović.

I sam Hasi je istakao da su mediji bili previše oštri prema fudbaleru.

- Mitrović je bio žestoko kritikovan. Pogotovo zbog viška kilograma... Mislim da smo svi bili previše oštri prema njemu. Ipak, uz pomoć kluba on je usvojio kritike i uradio ono što se tražilo od njega. Rekao sam mu da u Anderlehtu nema polovičnih mera. Ili si na vrhu ili si na dnu. Svaka sitnica oko Mitrovića se prati sa posebnom pažnjom. Ali, normalno je da svi od njega imaju ogromna očekivanja s obzirom na njegov status i koliko je plaćen. Ja ga poznajem dobro, ali ostatak javnosti ga poznaje samo kao igrača, a ne kao ličnost. On je jedno vreme patio, ali je istovremeno i učio na greškama. Na kraju su mu sve te kritike pomogle - poručio je tada Hasi.

Foto: Profimedia

Kada je napadač realizovao transfer u Njukasl, o Srbinu je Hasi govorio vrlo pohvalno.

- On je vredan radnik, neko ko daje sve od sebe na svakoj utakmici. I konstantno napreduje. Njegov najveći kvalitet je postizanje golova. Dajte mu loptu u šesnaestercu, i daće gol. Zna on takođe da Engleska nije Belgija. Igrači su tamo jači, lopta je brža. Pokazao je u Ligi šampiona da je za velike utakmice, i da može bude smiren i fokusiran. Njukasl je korak napred. Nadam se će igrati svuda. Mogao bi da bude top napadač, ali prvo mora da dobije prilike da daje golove.

Ako Partizan uspešno odradi posao u Crnoj Gori, prvi meč protiv Olimpijakosa igraće se u Beogradu 25. ili 26. jula, dok je revanš 1. ili 2. avgusta u Atini.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA