Poslednje informacije iz Olimpijakosa: Ko još nije spreman za Partizan, od koga preti najveća opasnost i hoće li se dvojica bitnih igrača oporaviti za crno-bele?

Timu iz Pireja je ostala generalka protiv Astereasa, nakon čega će Hasi najverovatnije iskristalisati 11 za Humsku. Međutim, Albanca brinu i dve povrede

  • 15

Partizan je već arhivirao Budućnost i okreće se 3. kolu, ali samo ime Olimpijakos jasno govori koliko će crno-beli imati problema da se dokopaju plej-ofa za Ligu šampiona.

Pogotovo kada rezimiramo revanš meč protiv Podgoričana gde su ispoljili svoje mane. Budućnost ih nije kaznila, Grci verovatno neće imati milosti.

>>> KO ĆE BITI ŠAMPION SRBIJE? Kvote će iznenaditi i Delije i Grobare, jer se ovome niko nije nadao! A šta tek reći za Čuku?

>>> Partizan pustio karte za Olimpijakos: Odlučeno je šta će biti sa SEVEROM

Šta Partizan čeka u dvomeču sa najtrofejnijih grčkim klubom?

Foto: Telegraf

Verovatno - pakao! Jer, Olimpijakos nikako ne sme da dozvoli da drugu godinu zaredom ne igra Ligu šampiona na koju su sezonama unazad navikli.

Podsetimo, prošle sezone su neočekivano ispali od Izraelaca u 3. kolu kvalifkacija da bi u Ligi Evrope stigli do četvrtfinala.

Mnogi će reći da su sada pod pritiskom i da bi to Partizan, koji nema šta da izgubi, mogao da iskoristi. Međutim, Olimpijakos je iskusna i preskupa ekipa da bi ih pritisak sputavao. Loše izdanje iz prethodne sezone pre će im biti dodatni motiv.

Upravo zbog tog motiva su se i ''otvorili'' ove sezone.

Emanuelu Emenikeu je data plata od dva miliona evra godišnje, dok je za 2.5 miliona stigao iz Fenerbahčea. Kao i Ođiđa Ofoe iz Legije, a upravo su njih dvojica najveća pojačanja tima iz Pireja.

Emenike će sasvim sigurno biti najveća pretnja odbrani Partizana, mada je pitanje koliko je uopšte spreman.

- Nije na očekivanom nivou, jer pre dolaska kod nas nije bio u pogonu Fenera. Potrebno mu je još malo vremena da bi bio u potpunosti spreman. Verovatno će sredinom sedmice biti u punoj snazi - rekao je trener Olimpijakosa Besnik Hasi.

A upravo tada je na programu prvi meč protiv Partizana u Beogradu. Pre dolaska u Srbiju, Olimpijakos će imati generalnu probu večeras protiv Astereasa gde će Hasi verovatno i iskristalisati prvih 11.

Da li će među njima biti mesta za srpskog reprezentativca Jagoša Vukovića koji je u ovom prelaznom roku stigao iz turske Konje? I to za dva miliona evra!

Foto: Marko Todorović

Očekuje se da Vuković od početka krene protiv Astereasa, a Hasi je za ovaj meč izabrao 25 igrača. Među njima je i Saša Zdjelar, ali teško da će Srbin dobiti priliku protiv crno-belih. Na spisku nema povređenih Panajotisa Takcidisa i Panajotisa Recosa.

Ipak, grčki mediji prenose da njihove povrede nisu strašne i da će se za nekoliko dana priključiti timu.

Šest utakmica odigrao je Olimpijakos tokom priprema. U prvom delu dobili su Vatens (Austrija) rezultatom 2:0, zatim su igrali 1:1 sa Ludogorecom, da bi doživeli i poraz (2:1) od Panioniosa.

Drugi deo priprema odradili su u Belgiji, gde su sa ubedljivih 6:0 srušili Mehelen, kao i AZ Alkmar rezultatom 2:0. Poslednji meč priv Lokerena za vikend završen je bez golova.

- Golovi će doći u zvaničnim mečevima kada ćemo biti 100 odsto spremni. Protiv Partizana idemo da ''uzmemo'' ono što i treba da uzmemo - rekao je Manolis Siopsis koji je ovog leta stigao iz Panioniosa kao slobodan igrač. Mladi je reprezentativac Grčke i igra na poziciji zadnjeg veznog.

Foto: Tanjug/AP

On možda neće biti u startnih 11 protiv crno-belih, ali Kostas Fortunis svakako hoće. Udarna je igla Olimpijakosa i nema sumnje da će odbrana Partizana biti na teškim mukama da ga zaustave.

Dao je dva gola na pripremama gde su se istakao još i napadač Karim Ansarifad. I on je dva puta tresa mrežu tokom prijateljskih mečeva i, ukoliko Emenike ne bude spreman, verovatno će predvoditi napad crveno-belih.

Marko Marin, Srbin sa nemačkim pasošem, takođe je od onih fudbalera koji će biti velika opasnost po Partizan. Tu su još veteran Esteban Kambijaso, Eljunusi, Kasami, Pardo, Domingez...

Imena koja potvrđuju naše reči sa početka teksta da crno-bele čeka pakao u ovom dvomeču.

Pogledajte i video snimke sa priprema:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA