≫ 

Svi su bili iznenađeni odgovorom Milojevića na pitanje o Sparti iz Praga (VIDEO)

Trener crveno-belih Vladan Milojević izneo je utiske posle pobede u revanšu protiv Kazahstanaca, ali nije želeo previše da priča o narednom rivalu u kvalifikacijama

  • 1

Trener Crvene zvezde, Vladan Milojević, bio je zadovoljan pobedom u revanšu protiv Irtiša od 2:0, koji je obezbedio Zvezdi duel protiv Sparte iz Praga u 3. kolu. On je posebno apostrofirao da je njegov tim igrao protiv ekipe koja ima neobičan sistem igre sa pet odbrambenih igrača, na šta nisu navikli.

>>> Koreografija Delija o Kosovu od koje ćete se naježiti: Navijači po prvi put horski otpevali ''Crven cvete'' (VIDEO)

Takođe, zahvalio je i protivničkom treneru koji je poželeo Zvezdi uspeh u daljem takmičenju, ali je naglasio i da ima još mnogo toga da se popravi i koriguje kod njegove ekipe, kao i da je potrebno vreme da neki igrač kroz utakmice steknu bolju formu i fizički spremu.

- Hteo bih da se zahvalim kolegi na lepim rečima, mislim da je vrlo kratko i jasno rekao poentu ove utakmice. Gledajući Irtiš i pripremajući ekipu, videlo se da je jedna disciplinovana ekipa, koja tačno zna šta hoće u svakom trenutku. Obe teške utakmice, ali mislim da smo zasluženo prošli, ali možemo da izvučemo pouke o taktičkoj postavci igre i discipline Kazahstanaca.

- To je bio neki naš akcenat i priprema za drugu utakmicu. Želeo bih Irtišu puno uspeha, ostavili su mi dobar utisak. Rekao sam vam i prošli put da je danas Galatasaraj ispao, veliko iznenađenje i to je ono da svi igraju danas fudbal - rekao je Milojević i posebno se osvrnuo na taktiku Kazahstanaca koja im je stvarala problem da se probiju do gola.

Foto: A.Nalbantjan

- Naši igrači imaju problem kada igraju sa ovakvim sistemom, gde protivnik ima pet igrača u odbrani, a ima veoma brze igrače napred. Mi imamo još mnogo toga da popravimo u igri. Imamo mnogo novih igrača i mi smo takođe nov tim. Neki igrači moraju da se pripremaju i da ulaze u formu kroz utakmice u Evropi. Moram da naglasim i podršku navijača koju imamo svih 90 minuta i ona je zaista ozbiljan vetar u leđa. Nama sada ostaje da vredno treniramo za narednu utakmicu - rekao je Milojević.

On je zatim na pitanje čime je zadovoljan rekao da je to prilagođavanje protivničkom sistemu igre koji je neobičan, iako to treba dodatno na unapredi, što će i pokušati kroz treninge.

- Igrali smo protiv Maltežana sistem koji naši igrači nisu navikli da igraju. Jednostavno je moja filozofija drugačija, dosta trke, ubacivanja, za to je potrebno i vreme i mnogo fizičke spreme. Mislim da ćemo iz utakmice u utakmicu samo da napredujemo. Držaćemo kvalitet igre. Dobro je što nismo primili gol. Irtiš sem jedne šanse nije ni pripretio. Protivnik vas drži, imate posed lopte, ali i to je fudbal, morate da se prilagodite. Ne mogu da budem mnogo zadovoljan igrom, uvek će biti nešto što može da se popravi, ali za to služe treninzi.

Foto: Marko Todorović

Na pitanje o narednom protivniku u kvalifikacijama, Sparti iz Praga, Milojević je rekao da mu je trenutno najbitnija utakmica sa Radničkim. Iako su navijači i novinari očekivali makar kratku analizu Čeha, dobili su klasičnu floskulu ''najbitnija nam je naredna utakmica''.

- U ovom trenutku imamo vremena da se pripremimo i da vidimo kakvi smo sa igračima i sa njihovom fizičkom pripremom posle ove utakmice. Meni je uvek najbitnija prva naredna utakmica. Sada razmišljamo o Radničkom, počinje prvenstvo i niko trenutno ne razmišlja o Sparti.

Takođe, nije hteo preciznije ništa da kaže o eventualnim pojačanjima.

- Prelazni je rok, da nije rekao bih da nema ništa od toga, ali pošto je prelazni rok ostavićemo to otvoreno.

Koliko ste napredovali na ovoj utakmici u odnosu na prethodnu?

- To napredovanje znači što se tiče same pripreme i onoga što smo spremali za Irtiš. Nezgodno je da igrate protiv ovakve ekipe, imate malo prostora da probijete i prođete i moramo da se prilagodimo. Sa neke strane sam zadovoljan onim što pokušavamo na treninzima. Ima dobrih momenata, ali i loših. U principu sam zadovoljan - zaključio je Vladan Milojević.

Pogledajte i celu konferenciju:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA