≫ 

PA VI SAD POZIVAJTE SRBE NA VRBE: UEFA surovo kaznila Hajduk iz Splita za skandiranje ''Ubij Srbina''!

Posle pobede nad Levskim svi su očekivali spektakl na Poljudu protiv Brondbija, ali od toga neće biti ništa

  • 68

UEFA je oštro kaznila Hajduk iz Splita za rasističko i šovinističko navijanje na utakmici protiv protekle nedelje protiv Levskog, kada su pripadnici Torcide skandirali ''Ubij Srbina''.

Splićani su prošli u 3. kolo kvalifikacija, pošto su eliminisali ekipu iz Sofije pobedama od 1:0 u Splitu i 2:1 u Bugarskoj, i tako će u narednom kolu igrati protiv Brondbija iz Danske.

>>> Fotke koje će razgneviti splitsku Torcidu: Delija u dresu Zvezde šetao Poljudom! (FOTO)

>>> Neviđeno akcijanje srpskih navijača po Hrvatskoj: Grobari i Delije se udružili s Torcidom Čikago u ''troprst čelendžu'', Splićani pobesneli (FOTO)

>>> Hrvati besne posle novih, još provokativnijih akcija Delija i Grobara: Skrnave nam spomenike Tuđmana, mokre po grbovima! (FOTO)

Ipak, čelnici Hajduka i njihovi navijači nisu stigli pošteno ni da se obraduju pobedi u Sofiji, jer im je iz UEFA stigao dopis da će meč na Poljudu biti bez prisustva navijača.

Foto: Tanjug/FaH/Mario Strmotic

Hajduk je kažnjen uz zatvaranje stadiona i sa 50.000 evra. Organizacija pri UEFA, koja se bavi borbom protiv rasizma, prijavila je Hajduk nakon utakmice koju su Splićani igrali u Dugopolju protiv Levskog (nije se igralo na Poljudu, jer je tada bio festival ULTRA).

Hajduk ima pravo žalbe i iz ovog kluba najavljuju da će to uraditi.

Podsetimo, Hajduk je i pre dve godine imao ustaška obeležja na tribini, zbog čega je kažnjen zatvaranjem dela tribine. UEFA je ovoga puta bila još rigoroznija, a to je uvek slučaj kada se prekršaj ponovi.

Ovakav repertoar je čest na tribini Torcide, a neverovatno je da su prethodne sezone i navijačima Rijeke skandirali isto to.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA