Ovaj čovek možda drži dalju sudbinu Partizana u Evropi: Grobari s razlogom strahuju od onoga što je napisao, a tefter mu je bio prepun! (FOTO) (VIDEO)

Tokom cele utakmice se šetkao ispod južne tribine i beležio incidente i propuste koje je uočio

  • 40

Duel Partizan - Olimpijakos je proglašen utakmicom visokog rizika, a i pored odluke UEFA da zabrani gostujuće navijače, to nije sprečilo incidente i neke propuste koji su viđeni u organizaciji.

Atmosfera je bila naelektirsana do maksimuma sa obe strane kod igrača, a šta tek reći o navijačima, koji su bili kao na iglama. Tenzija se osećala u vazduhu i sada definitivno može da se kaže da je policija sprečila moguće krvoproliće, jer da je ekipa od oko 500 udruženih navijača Zvezde i Olimpijakosa zaista došla do stadiona, nastao bi opšti haos.

>>> Pamtite li dobro sve? Sve što bilo je sinoć u Humskoj

Na sreću, bliski susret navijačkih grupa je izbegnut, ali na nesreću Partizana, bilo je mnogobrojnih propusta i incidenata koje su navijači zabeležili na samoj utakmici, pa se sve to našlo i u svesci UEFA delegata, koji se sve vreme šetkao ispod južne tribine i popunjavao svoj ''tefter''.

Kada smo tokom meča u jednom trenutku pogledali ka njemu, imao je ispisan veliki broj stavki, nešto je obeležavao markerom, zaokruživao, crtao strelice... delovalo je totalno haotično, ali su oba lista bila prepuna nekih njegovih zapažanja.

Foto: A. Nalbantjan

ŠTA JE SVE MOGLO DA SE NAĐE U NJEGOVOM TEFTERU?

- Manja tuča na delu između severa i istoka.

Prvi incident koji je mogao da se nađe u njegovom notesu bio je pred sam početak utakmice, kada su Grobari napali jednog navijača Zvezde ili Olimpijakosa na istočnoj tribini do Severa, ali je policija sprečila ozbiljniju tuču.

- Barjak udruženih grbova Zvezde i Olimpijakosa okružen duginim bojama.

UEFA je rigorozna za izazivanje bilo kakve vrste netrpeljivosti, bilo na nacionalnoj, verskoj, rasnoj ili prema seksualnoj orijentaciji. Naročito je osetljivo pitanje gej populacije, što su na svojoj koži osetile i Delije zbog transparenta na utakmici protiv Florijane, zbog čega je za narednu evropsku utakmicu zatvorena severna tribina.

Ovoga puta je čak i ozbiljnija situacija, jer je protivnički klub bi na zastavi duginih boja i ona je uperene direktno protiv njih.

Foto: A. Nalbantjan

- Gađanje flašama igrača Olimpijakosa kod tunela.

Definitivno i najveći incident, jer je umalo došlo i do opšte tuče fudbalera obe ekipe. Nekoliko flašica s vodom poletelo je ka igračima Olimpijakosa po završetku prvih 45 minuta, a jedna je pogodila igrača crveno-belih u ''nezgodno mesto''. Još nekoliko flašica je doletelo do njih, a jednu je štoper Romulo i ''vratio'' Grobarima sa istoka, pa je i on gađao ka delu tribine odakle je poletela.

To je izazvalo žestoku reakciju pojedinih članova Partizana, pa je došlo i do guranja i koškanja, samo je delić falio da počnu da sevaju i pesnice pre nego što su svi ušli u tunel.

- Topovski udar sa istične tribine kada je Marko Marin izvodio korner.

Eksplodirao je u njegovoj blizini, a fudbaler Olimpijakosa se na kratko udaljio odatle uz verovatno zujanje u ušima. Marin je bio na posebnoj meti Grobara, jer je duel najavljivao zajedničkim fotografijama Olimpijakosa i Zvezde, a i burno je proslavio prvi gol svoje ekipe uz gestikulaciju ka navijačima Partizana.

Ipak, to nije razlog da ga neko gađa topovskim udarom, jer tako samo svojoj ekipi može da nanese štetu, što će verovatno i da uradi.

- Baklja na jugu posle gola.

Neki burnije slavili pogodak Partizana nego što je to po UEFA propisima.

Foto: Telegraf

- Delegat je pojedinim fotoreporterima zamerio i što nisu imali akreditacije oko vrata, već su ih držali u džepovima ili rančevima.

- Na poluvremenu je UEFA zahtevala da se putem razglasa još jednom apeluje na navijače da se navija sportski i fer, spiker je molio Grobare da to ispoštuju.

- Novi rafal upaljača i sitnih predmeta na fudbalere Olimpijakosa kod tunela po završetku meča. Partizanu ostaje nada da je Saša Ilić pokupio upaljače pre nego što je delegat to vodeo.

S obzorom na to da je Partizan pod ozbiljnom prismotrom UEFA i da je pred duel sa Olimpijakosom imao poslednju opomenu, klub već sada može da se pripremi na ozbiljnu kaznu, a mogu samo da se mole da ona bude ''samo'' novčane prirode i da ne dođe do ozbiljnijih sankcija.

U svakom slučaju, sve zavisi od delegata UEFA i njegovog izveštaja, a pošto je imao materijala da napiše ozbiljan esej povodom ove utakmice, što je u krajnjem slučaju i uradio, optimizam ne može da bude veliki kod crno-belih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA