Doza transfera za 14. avgust: PSŽ već ovog leta obara rekrod Nejmarovog transfera?! Lukić pred potpisom za novi klub

Pogledajte najvažnije događaje na fudbalskoj pijaci za ovaj ponedeljak

  • 1

Izdvojili smo najvažnije dogovorene transfere i tračeve koji kruže u fudbalskom svetu.

TRANSFERI KOJI SU OBELEŽILI DAN

- Brazilski reprezentativac Paulinjo prešao je iz Gvanžu Evergrandea u Barselonu, objavio je danas katalonski klub. Paulinjo se posle dve godine u Kini vraća u Evropu i to u transferu vrednom 40 miliona evra, uz potpis četvorogodišnjeg ugovora sa Barselonom. Izlazna klauzula 29-godišnjem vezisti, koja je obavezna u španskom fudbalu, iznosi čak 120 miliona evra.

- Olarenvaju Kavode, prošlosezonski najbolji strelac austrijske lige sa 17 golova, dogovorio je sve uslove sa Mančester Sitijem. Nigerijski 24-godišnji napadač bečke Austrije dogovorio je četvorogodišnju saradnju sa Sitijem, ali će biti prosleđen na pozajmicu u Đironi.

- Sautempton je objavio dolazak novog golmana. Džek Rouz je potpisao ugovor sa "svecima". Dvadesetdvogodišnji golman je stigao iz Vest Bromvič Albiona, a ugovor je potpisan na godinu dana.

- Kako stvari stoje, preostalo je samo još predstavljanje Saše Lukića za Levante. Bivši fudbaler Partizana će narednih godinu dana provesti u špankom klubu na pozajmici iz Torina, koji je tražio pisanu garanciju da će 21-godišnji fudbaler igrati u prvoj postavi.

- Betis je u svoje redove doveo Rijada Budebuza. Španski klub ga je iz Monpeljea doveo za sedam miliona evra.

TRAČEVI KOJI SU OBELEŽILI DAN

- Nejmarov rekordan transfer od 222 miliona evra obara se već ovog leta? Francuski mediji pišu da je Pari Sen Žermen rešen da iz Monaka dovede perspektivnog Kilijana Mbapea, za neverovatnih 230 miliona evra! Izvori bliski "Parku prinčeva" su potvrdili da su iz ovog kluba već kontaktirali Mbapea, koji podsećamo, ima tek 18 godina...

- Iako je Liverpul zvanično odbio ponudu Barselone za Kutinja, opet je počela da kruži priča nakon što je Brazilac izostavljen Fiz tima za gostovanje Hofenhajmu u prvom meču plej-ofa za plasman u Ligu šampiona. Menadžer "crvenih" Jirgen Klop nije uvrstio brazilskog vezistu među 22 igrača za put u Nemačku, pa će propusiti drugi zvaničan meč, nakon što nije bio ni u sastavu protiv Votforda u Premijer ligi. Obrazloženje je da Kutinjo ima povredu leđa u trenucima kada Barselona pokušava da ga dovede kao zamenu za zemljaka Nejmara.

- Inter vreba oko Mančestera - italijanski klub želi da dovede dvojicu igrača Sitija, Eliakima Mangalu i Nikolasa Otamedina. Treneru Lučanu Spaletiju pod hitno trebaju iskusni štoperi, a njih dvojica bi došla na pozajmicu. Mangala je prošlu sezoneu proveo na pozajmici u Valensiji, a Otamendi ie prethodno igrao i za Porto i Valensiju.

- Italijanski mediji preneli su pomalo čudnu informaciju: da će Džek Vilšer nastaviti karijeru u Juventusu. Arsenalov menadžer Arsen Venger ranije je najavio da će vezista napustiti London, a šampion Italije razmatra opciju da ga dovede na pozajmicu do kraja sezone, a nakon toga bi eventualno ostao u Torinu kao slobodan igrač, jer mu narednog leta ističe ugovor. Za njega su bili zaintersovani Bornmut, Njukasl, Roma i Sampdorija.

- Karlos Baka i Sevilja toliko žele jedno drugo, ali Milan to baš otežava. "Rosoneri" su odbili dva miliona evra za pozajmicu, ali cilj je da se otarase Kolumbijca za stalno, i za veće pare. Pitanje je koliko će španski klub moći da "podeblja" ponudu, a najnovija informacija je da je izglednije da 31-godišnji napadač pređe u Viljareal.

- Trener Torina Siniša Mihajlović izrazio je želju da ekipu pojača srpskim fudbalerom iz Ðenove Darkom Lazovićem, prenosi Tutosport. Lazović se našao na naslovnoj strani poznatog italijanskog lista sa naslovom "Lazović - Mihina ideja", a u tekstu se navodi da bi za bivšeg krilnog fudbalera Crvene zvezde iz drugog smera u Ðenovu mogli da odu Luka Rosetini i Maksi Lopez. On iza sebe ima sasvim solidnu sezonu u Ðenovi, ustalio se u prvoj postavi odigravši ukupno 34 utakmice u italijanskoj Seriji A, uz dva gola.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA