≫ 

Pitali su Tošića zašto se sada vratio u Partizan, a Iliev je uleteo u odgovor: Ovako veliki igrač nije igrao u Srbiji! (VIDEO)

Povratnik među crno-bele kaže da je sportski direktor među najzaslužnijima za njegov doalzak u Humsku

  • 50

Zoran Tošić je ponovo u crno-belom dresu.

Reprezentativni napadač ima dosta obaveza ovog ponedeljka - odmah nakon što potpiše ugovor sa Partizanom na tri godine, nastavlja put ka Staroj Pazovi, gde će se priključiti nacionalnom timu pred naredna dva meča kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Sa posebnom emocijom ga je u Humskoj predstavio sportski direktor Ivica Iliev.

- Sa velikim zadovoljstvom, ponosom mogu da pričam o našem novom-starom članu. Malo da se našalim, da se vratim na svoj početak kad su bombe bile u pitanju, pa da najavim: bombu nad bombama. U novijoj istoriji, ovako veliki igrač nije došao u Srbiju. U najboljim je godinama, deset godina igra Ligu šampiona, osvojio toliko velikih trofeja, odigrao je 76 utakmica za reprezentaciju, veliki Zoran Bambi Tošić - rekao je Iliev dodavši:

- Posle svega što smo uradili za ove dve godine od kako sam na ovoj poziciji, došli smo do samog vrha - dovodimo igrača Lige šampiona. Još jedan član A reprezentacije. Želim mu dobrodošlicu i da nas uvede u Ligu šampiona.

Tošić se najpre zahvalio direktoru na uvodu.

- Stvarno sam presrećan i čast mi je da ponovo obučem ovaj dres. Kada sam prvi put potpisao pre deset godina, nisam mogao da imam pravi osećaj koji je ovo dres. Sada već to znam, i u najboljim godinama mogu da dam najbolje klubu - rekao je 30-godišnji Tošić.

On je priznao da ranije nije razmišljao da bi ponovo mogao da zaigra za crno-bele.

- Iskreno, do poziva direktora nisam ni razmišljao, ali njegova energija je presudila, i njegova velika želja i poverenje, a na meni je da to opravdam i da pokažem da je bio u pravu. Najveće zasluge su na njemu, nadam se da ćemo imati uspešnu saradnju.

Posle pitanja upućenog Tošiću kako to da se u srpski klub vratio ne kao mlad igrač, ali ne i kao veteran, mikrofon je preuzeo Iliev:

- Glavni razlog što se vratio jeste da je Partizan veliki klub. Rekao je da je došao da napravi velike stvari, da sa Partizanom bude deo Evrope, pa da napravimo istorijski uspeh. Jeste, pre sedam dana sam rekao da je dovođenje Tošića u domenu mašte. To sam stvarno i mislio pre sedam dana, i nijedan ljubitelj fudbala nije mogao to ni da zamisli. Do juče smo bili u blatu, danas smo na evropskim visinama. Njegov dolazak je dokaz kako klub funkcioniše i kako ljudi u njemu razmišljaju - rekao je Iliev, a Tošić se nadovezao:

- Rekao sam: Ako se ikad budem vratio, to će biti sad, ne kad sam u zalaznim godinama kada ne mogu da dam svoj maksimum.

Printskrin: Youtube/Partizan TV

Bivši fudbaler moskovskog CSKA već zna sistem rada Miroslava Đukića.

- Imao sam priliku da sarađujem sa trenerom u prvom mandatu u Partizanu, pa posle u mladoj i A reprezentaciji. I to je bio jedan od razloga da se vratim. Neke saigrače poznajem, ali za sve ove godine u inostranstvu sam pratio ekipu i navijao svim srcem. Fizička sprema mi je na zavidnom nivou, radio sam individualno. Poslednjih desetak godina sam bio u dobrom ritmu, povrede mi nisu pravile problem.

Kada je u pitanju reprezentacija, Tošić je očekivao poziv čim je našao klub.

- Pa ja sam, kao i svaki standardni reprezentativac, u kontaktu sa selektorom i stručnim štabom, i bilo je samo pitanje dana kada ću potpisati i kada će se poziv na moju adresu poslati.

Na kraju je Tošić prokomentarisao i grupu u Ligi Evrope (Dinamo Kijev, Skenderbeg i Jang Bojs) i šanse da crno-beli prezime u tom takmičenju.

- Sigurno da je to cilj svih nas. Veliki uspeh je što je Partizan u grupi, i klub kao što je Partizan se ne zadovoljava takvim stvarima. Veliki je uspeh, ali s obzirom na sve prikazano, jasno je da moramo da damo maksimum da prođemo grupu. Pričali smo o tome direktor i ja, i tu njegovu energiju treba da prenesemo i na ekipu - poručio je Zoran Tošić.

 
@tosiczoran7 ponovo u dresu #FKP 🖋 Ugovor potpisan na tri godine.A post shared by FK Partizan (@partizanbelgrade) on

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoka bl

    28. avgust 2017 | 16:24

    Sa Bambijem će biti mnogo lakše, možemo se nadati proleću u Evropi.

  • Djordje

    28. avgust 2017 | 18:18

    Najjaci igrac koji je dosao u Partizan. Ne znam zasto kaljate ime ovakvog igraa, koji je igrao Ligu Sampiona svake godine, koji je doneo mnogo reprezentaciji, ali isto ovako ste govorili za Stojkovica koji nas je uveo u Ligu Evrope. Bambi je bolji od svakog igraca Partizana, prema tome cutite strucnjaci!!!

  • Звезда *($#±•¥¿£©±••¥®¡®><)

    28. avgust 2017 | 16:26

    Сви играчи који су зрели за пензију, добротворна геронтолошка установа у "шумској" широм отвара врата. Шифра: потребни ветерани, правимо моћан тим за сусрете села по албанији. Скендербег се тресе...они Бојси плачу, стигао је Бамби, од смаха под сто скачу.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA