Šta nas sve čeka u najuzbudljivijoj jeseni u istoriji srpskog fudbala?

Crvena zvezda i Partizan obezbedili su Ligu Evrope, dok reprezentaciju Srbije tri boda deli od Svetskog prvenstva

  • 34

Godinama smo svedoci tmurnih jeseni srpskog fudbala, ali sada je konačno situacija promenjena. Posle uspeha Crvene zvezde i Partizana u kvalfikacijama za Ligu Evrope, klupski uspeh zaokružen je sjajnim izdanjem reprezentacije Srbije u dve kvalifikacione utakmice protiv Moldavije i Irske, koja je posle ovih trijumfa na korak od Mundijala u Rusiju.

>>> Iskopali su prognozu MIlovana za plasman Srbije u Rusiju i sad mu se svi smeju: Čak je i Anđus bio iznenađen šta kaže (VIDEO)

Zbog toga će dva najveća stadiona u Srbiji biće mali da prime sve ljubitelje fudbala ove jeseni. Dugo se čekalo na takav razvoj događaja pa ne čudi veliko zadovoljstvo javnosti.

Euforija "drma" celu Srbiju i svi veruju u dobre rezultate. Reprezentaciji su potrebna tri boda u preostala dva meča u oktobru.

Crveno beli, dugo čekano takmičenje u Ligi Evrope otvaraju utakmicom protiv BATE Borisova na stadionu "Rajko Mitić", dok će Partizan biti lišen pomoći navijača protiv kijevskog Dinama u drugom kolu.

Reprezentacija Srbije pobedom u Dablinu protiv Republike Irske (1:0), kojom je zakoračila ka Svetskom prvenstvu u Rusiji, nastavila je veliki uspon srpskog fudbala, nakon uspeha Crvene zvezde i Partizana na evro-sceni.

Foto: Tanjug/AP

Dobri rezultati u kvalifikacijama "orlova" kao da su bili zamajac za "večite rivale" koji su izborili plasman u grupnu fazu Lige Evrope, a potom su izabranici Slavoljuba Muslina zaokružili sjajno leto trijumfima nad Moldavijom (3:0) i u Irskoj (0:1).

>>>Kapiten Orlova posle pobede u Irskoj: Verujem da sve rešavamo u Beču, a onda fešta protiv Gruzije!

Da bi ostvarili san čekan dugih osam godina srpskim fudbalerima potrebna je jedna pobeda protiv otpisane Austrije u Beču, gde se očekuje velika podrška za srpski tim, ili u Beogradu protiv autsajdera Gruzije u pravom ambijentu kakav skoro nije viđen kada igra reprezentacija.

Rusija je na dohvat ruke, šansa koja se ne ispušta, a ova ekipa Slavoljuba Muslina pokazala je da igra pravi, takmičarski i fudbal na rezultat, pa bi u "srpskom" Beču i protiv Gruzije stavila "višnju na tortu" u kvalifikacijama bez poraza, sa trenutnim skorom od pet pobeda i tri remija, a ispred polufinaliste prošlog prvenstva Evrope Velsa i učesnika istog Republike Irske i Austrije.

Jedno je sigurno, srpski navijači do kraja jeseni imaće povoda za euforiju jer pored praktično viđenog plasmana reprezentacije na Mundijal gledaće velike sudare Crvene zvezde i Partizana sa Arsenalom, kijevskim Dinamom, Kelnom, BATE-om, Jang Bojsom...

Srpski fudbal, konačno, vidi lepu budućnost.

Raspored reprezentacije Srbije do kraja kvalifikacija:

ŠESTI OKTOBAR - Austrija - Srbija (20.45)

DEVETI OKTOBAR - Srbija - Gruzija (20.45)

MEČEVI CRVENE ZVEZDE U LIGI EVROPE:

Foto: A. Nalbantjan

14. SEPTEMBAR - 21.05 Crvena zvezda - BATE Borisov, Arsenal - Keln

28. SEPTEMBAR -19.00 Keln - Crvena zvezda, BATE - Arsenal

19. OKTOBAR - 19.00 Crvena zvezda - Arsenal, BATE - Keln

2. NOVEMBAR - 21.05 Arsenal - Crvena zvezda, Keln - BATE

23. NOVEMBAR - 19.00 BATE Borisov - Crvena zvezda, Keln - Arsenal

7. DECEMBAR - 21.05 Crvena zvezda - Keln, Arsenal - BATE

MEČEVI PARTIZANA U LIGI EVROPE:

Foto: A. Nalbantjan

14. SEPTEMBAR - Jang Bojs - Partizan

28. SEPTEMBAR -Partizan - Dinamo Kijev (pred praznim tribinama u Humskoj)

19. OKTOBAR - Skenderbeg - Partizan

2. NOVEMBAR - Partizan - Skenderbeg

23. NOVEMBAR -Partizan - Jang Bojs

7. DECEMBAR -Dinamo Kijev - Partizan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Micko

    6. septembar 2017 | 15:08

    Marakana ce biti puna kao uvek, dok glodara nece biti vise od 10-15 hiljada njima ce zvrjati poluprazan stadion

  • Sten

    6. septembar 2017 | 15:04

    Nema sta,stvarno smo ukrali titulu...samo smo vas 4 puta pregazili prosle sezone malo je to zasluzila je zvezda duplu krunu...prava nepravda!!!

  • Звезда *($#±•¥¿£©±••¥®¡®><)

    6. septembar 2017 | 14:22

    Чим нема толиког утицаја гробара(додуше има још увек што се видело прошле године и шта су урадили да јсд буде првак), одмах боље и за Србију и за фудбал. Репрезентација вероватно иде на СП, плус верооватно и већи скок на ранг листу(у његово време били око 70 места),клупски фудбал бележи успех...склоните гробаре из фудбала, неприродно је да они имају било какав утицај у нашем спорту. Има толико других српских спортских радника.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA