Loša vest za Srbiju: Menja se sistem žreba za Svetsko prvenstvo u Rusiji!

Orlovi će imati priliku da napreduju na FIFA rang listi do kraja kvalifikacija, ali sasvim sigurno neće biti u prva dva žreba ukoliko obezbede Mundijal

  • 6

Reprezentacija Srbije nalazi se nadomak plasmana na Mundijal u Rusiji 2018. godine, a da bi i matematički obezbedila vizu potrebna joj je jedna pobeda iz preostale dve utakmice (Austrija u Beču i Gruzija u Beogradu).

>>> ZOV MUNDIJALA: Veliki skok Srbije na FIFA rang listi

U toku dana stigla je i ohrabrujuća vest da je Srbija napredovala na FIFA rang listi za čak 10 mesta i sada zauzima 32. mesto na tabeli.

Međutim, ono što je loše, to je da se u istom danu pojavila informacija da će se promeniti način određivanja šešira za žreb grupa na Mundijalu, koji će biti održan u decembru.

Poslednjih decenija se samo najjači šešir popunjavao na osnovu rang liste, dok su ostali popunjavani po kontinentima.

Prema novim pravilima, sva četiri šešira će se određivati na osnovu FIFA rang liste, pa će Srbija sasvim sigurno biti van prva dva šešira, a neizvesno će biti do samog kraja da li će naš tim, ukoliko obezbedi Mundijal u poslednja dva kola kvalifikacija biti u trećem ili četvrtom šeširu.

Razlika između timova u ''donjem delu'' FIFA rang liste, a koji su glavni kandidati za plasman na Mundijal je manja i Srbija ima šansu da u slučaju trijumfa nad Austrijom i Gruzijom dodatno napreduje pred žreb.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Građanin

    14. septembar 2017 | 21:56

    Ne mogu a da ne primetim da se pred svako takmicenje na koje se plasiramo menja nacin zrebanja i po pravilu uvek na nasu stetu.

  • ...DOSIJE X...

    14. septembar 2017 | 20:49

    tamo nema veze skim igramo GUBIMO

  • Misko

    21. septembar 2017 | 07:37

    Jos će i da nam kažu da se nismo kvalifikovali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA