≫ 

Invazija Nemaca na Beograd: Navijači Kelna došli u posed drastično većeg broja karata nego što im pripada na Marakani!

Pristalice nemačke ekipe iskoristile su to što su paketi ulaznica za mečeve Crvene zvezde u Ligi Evrope bili dostupni svima preko onlajn prodaje

  • 29

Foto: AP/Tanjug

Crvena zvezda je na utakmici protiv BATE Borisova imala veliku podršku na Marakani, ali su mnogi primetili da je bilo i mnogo praznih mesta. Falilo je najmanje 10.000 navijača koji su bili na stadionu na utakmici sa Krasnodarom, pošto je zvaničan podatak da je meču prisustvovalo 40.284 gledalaca.

>>> VRI U ZVEZDINOJ GRUPI: Strepe i Arsenal i Keln, UEFA već danas pokreće postupak posle nereda! (VIDEO)

>>> Ko čeka Zvezdu u Ligi Evrope? Ne zna se ko je trenutno u lošijoj formi, Keln prodao najboljeg igrača!

To je i više od 10.000 navijača manje od kapaciteta koji ima Marakana. Mnogi su bili zbunjeni tim prizorom, a najviše stolica bilo je prazno na južnoj tribini, što se najbolje može videti i u fotografiji ispod pred sam početak meča.

Foto: Vladimir Milovanović

Pošto je prethodno bilo objavljivano da su skoro svi kompleti ulaznica rasprodati, te da je računajući i to oko 45.000 karata prodato za BATE dan pre utakmice i da će se karte prodavati i na dan meča za one koji dolaze iz unutrašnjosti ili inostranstva, ostaje misterija kako je toliko praznih mesta bilo na Marakani.

Jedan od razloga leži i u tome što su karte mogle da se prodaju onlajn preko sajta iticket.rs, a njih su mogli da kupe i ljudi iz inostranstva. Mnogi navijači Zvezde su to iskoristili, ali ne samo oni već i navijači Zvezdinih rivala u grupi.

Foto: AP/Tanjug

Kako saznajemo, to je posebno bio slučaj sa navijačima Kelna, koji su već u 1. kolu na gostovanju Arsenalu napravili totalni haos i odložili meč na sat vremena, jer ih je u London došlo čak 20.000!

Euforija među pristalicama ''Jarčeva'' se nije stišala posle meča u Londonu, gde je njihov tim poražen sa 3:1 i već planiraju naredna gostovanja. Govore kako su pokazali svoju moć Evropi, a sada žele da se dokažu u Beogradu, jednom od najopasnijih i najnegostoljubivijih gradova za protivničke navijače.

Karte su mnogi već nabavili i sada samo čekaju 7. decembar kada je na programu meč Zvezde i Kelna. Prema propisima UEFA njima bi prema kapacitetu stadiona trebalo da pripadne 2.500 karata, ali niko ne može da ih spreči da u slobodnoj prodaji kupe karte i budu na stadionu.

Foto: Profimedia/Press Association

Tako nešto su uradili i u Londonu, gde ih je bilo više nego navijača Arsenala na stadionu.

Navijači Kelna su pre nekoliko dana najavili masovnu invaziju i na Beograd, a za meč sa Zvezdom zvanično je apliciralo čak 13.000 navijača nemačke ekipe.

Na svom forumu već pišu kako je moguće doći do Beograda, pitaju da li treba da ostavljaju pasoše u hotelima i slično.

Foto: AP/Tanjug

I na forumu navijača Zvezde mnogi se bave problematikom praznih stolica, a pojedini koji žive u Nemačkoj tvrde da je jedan od razloga i to što su mnogi paketi ulaznica završili u rukama navijača Kelna, koji su masovno kupovali onlajn karte. Zanimljivo je i da je najviše mesta bilo prazno na južnoj i delovima tribina oko juga, gde bi najverovatnije i bili smešteni Kelnovi navijači, ukoliko ih dođe toliko.

Neki od navijača Zvezde su upozoravali klub na to da se paketi ulaznica masovno prodaju u Nemačkoj i da dospevaju u ruke navijača Kelna, ali ističu i da nisu imali odgovor na to sa Marakane.

Meč između Zvezde i Kelna na Marakani na programu je 7. decembra u poslednjem, 6. kolu Lige Evrope. Postoji mogućnost i da to bude odlučujuća utakmica za plasman dalje za obe ekipe, pa neće iznenaditi ukoliko tog dana na Marakani bude nikada više protivničkih navijača u istoriji, ukoliko ne računamo Večiti derbi.

Zvezda će u narednom kolu igrati upravo protiv Kelna, ali u Nemačkoj, i taj meč je na programu 28. septembra u 19 časova.

Foto: Crvenazvezdafk.com

RASPORED DALJIH MEČEVA U H GRUPI LIGE EVROPE:

2. kolo: 28. SEPTEMBAR -19.00 Keln - Crvena zvezda, BATE - Arsenal

3. kolo: 19. OKTOBAR - 19.00 Crvena zvezda - Arsenal, BATE - Keln

4. kolo: 2. NOVEMBAR - 21.05 Arsenal - Crvena zvezda, Keln - BATE

5. kolo: 23. NOVEMBAR - 19.00 BATE Borisov - Crvena zvezda, Keln - Arsenal

6. kolo: 7. DECEMBAR - 21.05 Crvena zvezda - Keln, Arsenal - BATE

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jzma

    15. septembar 2017 | 14:36

    Priredite im lepu dobrodoslicu da vise nigde ne idu na gostovanja :-) ;-)

  • Igor. RS

    15. septembar 2017 | 14:08

    Ovo nece na dobro. Proslo im u Londonu ali u BG tesko.

  • Miloš

    15. septembar 2017 | 14:15

    Dok se mi ovde borimo da dobijemo barem jednu kartu za Keln! Oni lakše dodju do karta koliko im treba kod nas kući! Sramota iskreno za Upravu!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA