Brutalan udarac za Juventus: Sud Italije suspendovao predsednika kluba zbog poslova sa mafijašima!

Prvi čovek Stare torinske dame zbog veze sa ozloglašenim ultrasima kluba neće biti u mogućnosti da vodi klub narednih godinu dana

  • 1

Predsednik Juventusa Andea Anjeli suspendovan je na godinu dana iz fudbala zbog nelegalne prodaje ulaznica ultrasima Stare torinske dame. Anjeli narednih 365 dana neće biti u mogućnosti da obavlja funkciju predsednika kluba, a uz to je i novčano kažnjen na 20.000 evra, koje mora da isplati iz svog džepa, dok je Juventus kao klub kažnjen sa 300.000 evra.

Feredalni sud Italije kaznio je prvog čoveka Juventusa zbog, kako se navodi nedopustivog odnosa sa najvatrenijim navijačima kluba, od kojih su neki navodno i povezani sa ozloglašenom kriminalnom organizacijom Ndrangeta iz Kalabrije.

Te grupe navijača su uz dozvolu Anjelija kupovale ulaznice u mnogo većem broju nego što je to dozvoljeno, a zatim ih preprodavala po većoj ceni.

Juventus je najavio žalbu na ovu odluku, iako je ona blaža od kaznen koja je prvobitno predlagana, a to je 30 meseci suspenzije i 50.000 evra novčane kazne.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA