Navijači Rijeke bojkotuju reprezentaciju: Ne dolazimo na Rujevicu, od ponosa je ostalo samo ime!

"Armada nikad neće podržati ovakvu odnarođenu reprezentaciju," istakli su navijači

  • 4

Vrlo važnu utakmicu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo će fudbaleri Hrvatske igrati 6. oktobra na stadionu "Rujevica" protiv Finske, a navijačka grupa Rijeke najavila je bojkot.

"Armada" je na svojoj Fejsbuk stranici objavila da neće navijati u petak.

>>> Hrvatima visi odlazak na Mundijal, Crna Gora može direktno, BiH samo kroz baraž: Evo kome je šta potrebno u poslednja 2 kola kvalifikacija!

"Od ponosa i slave hrvatske reprezentacije ostalo je samo ime i ponešto sudskih procesa za one koji su reprezentaciju privatizirali radi svojih interesa. Armada nikad neće podržati ovakvu odnarođenu reprezentaciju. Nećemo doći, nećemo ni navijati," saopštili su navijači Rijeke.

Hrvatski savez je doneo odluku da se utakmica ne oigra u Osijeku kako je prvobitno najavljeno, da bi se izbegao problem sa prethodne utakmice sa tzv. Kosovom na "Maksimiru", kada je zbog jake kiše teren toliko bio nakvašen da utakmica nije mogla da se završi.

- To smo učinili zbog tehničkih razloga. Rasprava je bila duga. Odluka nije bila donesena jednoglasno, protiv je bio Ante Vučemilović iz osječkog saveza. Odmah mogu reći da će se u sledećem ciklusu kvalifikacija jedna od prvih domaćih utakmica igrati u Osijeku - rekao je izvršni direktor savez Damir Vrbanović.

- I UEFA je svojoj inspekciji stadiona u Osijeku pre utakmice plej-ofa Lige Evrope ukazala na manjkavosti. I mi smo kao HNS poslali inspekciju u Osijek. Bio je tu i izbornik Ante Čačić i bilo je jasno kako teren u Gradskom vrtu nije u dobrom stanju. Rujevica u ovom trenutku ima najbolji teren. Nije ovo odluka protiv Osijeka. I Davor Šuker je juče bio u Osijeku. Razume ovu odluku - rekao je Vrbanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LESINAR-BL

    4. oktobar 2017 | 18:41

    RIJEKA je SRBSKI grad ljudi ce kod kuce gledat Srbiju.

  • Zgb

    4. oktobar 2017 | 21:39

    Klasicne Srpske provokacije ,zato nebude nikad mira na balkanu

  • Zgb

    5. oktobar 2017 | 10:58

    Malo bolje procitaj komentar da je Rijeka Srpski grad ,takve provokacije su ti uredu ,zbog takvih stvari nebude nikad mira ..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA