≫ 

Ševčenko se smejao kad je čuo pitanje novinara tzv. Kosova nakon meča: Portparol Ukrajine upozorio Albanca da ne bude neprofesionalan (VIDEO)

Pravi cirkus napravili su neprofesionalni novinari koji prate tzv. reprezentaciju Kosova kada su dobili priliku da postave pitanje legendarnom napadaču koji je sada selektor Ukrajine

  • 34

Fudbalska reprezentacija Ukrajine predvođena legendarnim napadačem Andrijem Ševčenkom na dobrom je putu da obezbedi baraž za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Ukrajinci su pobedili Kosovo u Skadru sa 2:0, na izuzetno teškom terenu u lošim vremenskim uslovima jer je kiša lila kao iz kabla. Prvi pogodak u mrežu tzv. Kosova smestio je upravo igrač te reprezentacije - Leart Pakuarada, koji je postigao autogol, dok je pobedu potvrdio Andrij Jarmolenko golom u 87. minutu.

>>> Šta je Ševčenko rekao posle gaženja tzv. Kosova u prvom meču? (VIDEO)

Posle meča selektor Ukrajine Andrij Ševčenko ozbiljno je nahvalio tzv. Kosovo. Pre nego što je dobio pitanja novinara imao je ozbiljan hvalospev na njihov račun.

- Bila je najteža utakmica za nas. Želim pre svega da pohvalim tim Kosova zbog njihove želje, borbe, zbog njihove kompaktnosti. Kao što j rekao Sergej Sidorčuk, da je ovo najjača ekipa koja trenutno zauzima poslednje mesto u grupama kvalifikacija. Oni su sjajni - pohvalio je Ševčenko reprezentativce Kosova pre nego što su novinari dobili priliku da postavljaju pitanja.

Printskrin: Youtube/Football Federation of Ukraine

A onda je tek viđen pravi cirkus i neprofesionalno ponašanje novinara...

Prvo pitanje novinara sa Kosova bilo je ''da li mogu da se slikam s vama posle konferencije''? To je izazvalo smeh Ševčenka, ali i oštru reakciju ukrajinskog portparola.

- Naravno da možete, mnogo slika - uz osmeh je rekao Ševčenko, pre nego što je uleteo portparol Ukrajine.

- Molim vas da budete profesionalni i ozbiljni - poručio je čovek zadužen za odnose sa medijima u ukrajinskoj reprezentaciji.

Tada je viđena komična scena jer je Ševčenko u trenutku promenio izraz lica od nasmejanog u smrtno ozbiljan, pa je čak i ispod stola udario portparola, kao da je hteo da mu poruči da ne ljuti domaćine.

Printskrin: Youtube/Football Federation of Ukraine
Printskrin: Youtube/Football Federation of Ukraine

- On je veoma ozbiljna osoba. On je portparol, zato je ovde. Nije to zbog vašeg pitanja, on je previše ozbiljan. To je njegov posao - pravdao se Ševčenko zbog oštre intervencije svog portparola.

Nakon toga Ševčenko je dobio pitanje da kaže svoje mišljenje o tzv. Kosovu i tome kakva je razlika u odnosu na ono vreme kada je Ukrajina igrala prvi meč protiv ove reprezentacije.

- Mislim da Kosovo napreduje sve vreme. Rezultati nisu uvek slika igre koju Kosovo igra, gledao sam mnogo utakmica gde je Kosvo zaslužilo bar remi, ako ne i pobedu. To je mlad tim i treba im da više igraju zajedno kako bi napredovali.

- Za nas je bilo teško da igramo protiv Kosova, brane se odlično, takođe je bilo veoma loše vreme i sve što smo pokušali bilo je teško da uradimo jer je teren bio u lošem stanju. Karakter Kosova je takav, sjajan je to duh, zaslužuju da se bore i da uvek budu u igri - ozbiljno je ishvalio reprezentativce tzv. Kosova.

Pogledajte čitavu konferenciju, a najzanimljiviji deo, kada kosovski novinar postavi ''pitanje'' je na 6.30:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja

    8. oktobar 2017 | 10:18

    Meni samo jedna stvar nije jasna:" Zasto te drzave uopste igraju protiv Kosova ako ih ne priznaju kao drzave"? To ne mogu da shvatim. Jednostavno svaka drzava koja ih nije priznala je trebala da bojkotuje te utakmice pogotovo jedna Ukrajina. Pozdrav

  • Petar

    7. oktobar 2017 | 22:52

    Pozdrav Ševčenku sa naprednog Krima..

  • nibrS

    7. oktobar 2017 | 22:44

    Napreduje Krim mnogo brže i mnogo bolje,moj ukrajinac...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA