≫ 

Ronaldo je bio efikasan skoro kao ceo tim Argentine: Zastrašujući podaci o Mesiju i putu Gaučosa do Rusije!

Lider Barse je još jednom oduševio Argentince, iako su već svi videli ponor kada je Ekvador poveo u 1. minutu meča

  • 14

Ništa u kvalifikacijama za Mundijal nije izazvalo interesovanje kao trnoviti put Argentine do Rusije.

Primera radi, Kristijano Ronaldo je postigao čak 15 golova u kvalifikacijama, ispred je bio samo Levandovski sa 16, a cela reprezentacija Argentine postigla je samo 19 pogodaka za 18 mečeva!

Zastrašujuć podatak kada se pogleda samo ko sve igra za Gaučose uz Lionela Mesija, koji je ipak morao sam da iznese sav teret kvalifikacija, iako je odigrao 10 mečeva u celom ciklusu.

Nedostajao je timu kada je bio suspendovan, a kada je bilo najvažnije, dao je Ekvadoru svoj prvi het-trik u karijeri ako govorimo samo o mundijalskim kvalifikacijama.

Horhe Sampaoli je izbegao katastrofalnu situaciju, bio bi na stubu srama da nije otišao na Mundijal, a tim je preuzeo u junu.

Nestvaran post je imala Argentina, do Mesijevog gola u Kitu čak 446 minuta igre je prošlo bez pogotka. Pre toga, poslednji je viđen u 14. kolu u pobedi nad Čileom, iz penala, koji je izveo upravo Mesi.

Učinak Argentine sa 19 golova je najmanji od ovog formata kvalifikacija koji se koristi od SP1998, najniži je skor čak i kada govorimo o timovima koji su otišli dalje.

Mesi je propustio osam mečeva zbog povrede ili suspenzije, ali sa njim na terenu, Argentina je osvojila 21 od 28 poena.

- Imali smo različite trenere, morali smo da se prilagođavamo. Prošla su 42 igrača kroz izbor Herarda Martina, Edgarda Bauze i Sampaolija. Nijednom nismo videli istu startnu postavu - požalio se Mesi.

Burno se slavio plasman u svlačionici, ali se na to mora zaboraviti. Čak je i to iznerviralo Argentince, koji smatraju plasman na Mundijal nečim najnormalnijim, što ne bi trebalo da se slavi. Zna se šta se jedino ceni u zemlji Maradone - trofej koji je pre tri godine izmakao.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hmhm

    12. oktobar 2017 | 13:40

    Argentina i Portugal, nebo i zemlja, pa Portugal ne moze da dobije tu istu Andoru dok Ronaldo ne udje u igru. Ljudi ne smete da zaboravite da je taj Ronaldo prvak Evrope, da i kada ne postigne pogodak, on sa svojim prisustvom na terenu pravi visak, konstantno ga udvajaju, normalno je da ne moze svaku utakmicu postici gol. Naravno, isto vazi i za Mesija, ja ne sporim kvalitet i volim ih obojicu. Ali napisati da Ronaldo daje golove Andori nije fer, covek sa tolikim bogatstvom se trudi iz dana u dan da napreduje, trenira kao da je na pocetku karijere, to su ljubav i trud. Bilo je i pre velikih talenata, vecih od Ronalda i Mesija, a bice ih i posle, igrali su takodje i oni protiv Andore i Bolivije, ali opet nisu dostigli sto su njih dvojica, iz prostog razloga, uzme se kes i to je to, ko sisa fudbal. Budimo i realni, dok Mesi i Ronaldo igraju fudbal, niko drugi i ne zasluzuje da bude proglasen za najboljeg igraca sveta, Mesi je suvi talenat, a Ronaldo teski rad i trud. Eto, nadam se da nisam smorio sa komentarom, pozz :)

  • Majstor

    12. oktobar 2017 | 11:01

    Kad tako gledate, onda napomenite da je Andori dao ukupno 5 golova, a Farskim ostrvima 4 gola...... to je 9 razumemo se...... Ne smem ni da pomislim koliko bi Mesi dao..... Sto Ronaldo nije dao nijedan Svajcarcima.... kao i uvek, najslabiji je protiv ozbiljnih ekipa ili reprezentacija...... Zalosno poredjenje

  • Crnogorac

    12. oktobar 2017 | 11:50

    Poredjenje nema veze samo je jedan Mesi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA