≫ 

Balkanci pravili haos u LŠ! Kolarov zakuvao u londonskih 3:3, kiks srpskog rekordera i nove goleade (VIDEO)

Novi dan ispunio očekivanja u najjačem kontinentalnom takmičenju

  • 15

Liga šampiona se nastavila u burnom stilu! Bilo je mnogo golova, Mile Svilar je ispisao istoriju, Kolarov, Džeko i Mandžukić su tresli mreže, a ruke su trljali favoriti.

Prvog dana trećeg kola, padali su redom golovi, ali početak srede nije bio obećavajući.

Karabag je u najranije odigranom meču iščupao bod Atletiku na svom terenu, ali nismo videli nijedan gol, što je bilo veoma razočaravajuće za sve ljubitelje fudbala.

One u Srbiji, mogla je samo da obraduje vest da je Mile Svilar oborio rekord Ikera Kasiljasa kao najmlađi golman debitant u Ligi šampiona. Nažalost, kiksom je u drugom poluvremenu omogućio Junajtedu da pobedi sa 1:0, iako je prethodno ostavio dobar utisak.

Ipak, ništa nije moglo da zaseni Čelsi - Roma, gde je bilo 3:3 uz jednu golčinu Aleksandra Kolarova, koji je Vučicu vratio u život nakon 0:2. Barselona je i pored isključenja Pikea rutinski pobedila Olimpijakos sa 3:1, Juventus je uspeo da preokrene protiv Sportinga (2:1).

GRUPA A: Srpski talenat sa belgijskim pasošem u centru pažnje

Početak iz snova imao je na debiju Svilar, vrhunski je presekao jednu kontru u stilu Nojera, istrčao je na 20 metara od gola i sprečio Lukakua da dođe do zicera, da bi zatim usledio nepopularan period igre pre svega zbog rezultata.

Junajted je imao manje šansi od Benfike, defanzivci su se potrudili da spreče izazove za Svilara, koji je zaigrao sa Fejsom, dok je sa druge strane starter bio Nemanja Matić. Ipak, Svilar je postao tragičar meča, pošto je loše procenio jedan udarac Rašforda iz slobodnog udarca. Očekivao je centaršut i izleteo je, ali je lopta otišla tik pod prečku.

Svilar je uhvatio i prešao liniju, što je bilo dovoljno Đavolima da sa celim plenom odu u Englesku. Ceo meč odigrao je za Benfiku Fejsa, Andrija Živković je od 59. minuta bio akter.

GRUPA B: Debakli u režiji Parižana i Bajerna

Anderleht je prošao kao bos po trnju i bilo je jasno da će tako biti već u 3. minutu. Tada se Mbape prošetao kroz 16 metara i zakucao loptu u mrežu, čime je postavio lep rekord, postavši jedini igrač koji je postigao osam golova u LŠ kao tinejdžer (prevazišao Klajverta).

Na to su se nadovezali i ostali ofanzivci, pa su se kao na traci ređali golovi Kavanija, Nejmara i Di Marije, koji je u 88. minutu samo "bocnuo" loptu za lagani lob. Na lepoti nije štedeo ni Nejmar, poslao je loptu nisko po zemlji ispod živog zida.

Bajern je pobedio Seltik golovima Milera, Kimiha i Humelsa, koji je zapečatio sudbinu Seltika udarcem glavom posle kornera u 51. minutu. Nesrećni Škoti nisu uspeli da postignu makar počasni gol, a imali su zicer u 90. minutu kada su uzdrmali stativu.

Foto: Tanjug/AP

GRUPA C: Šest golova u podeli bodova u Londonu!

Najviše smo dobili od meča na Stamford Bridžu, to je najavio Luiz golom sa 20 metara za vođstvo, Azar je udvostručio prednost, ali je onda na scenu stupio Kolarov. Uzeo je loptu i prošao kao brzi voz pored Aspilikuete i Zapakoste, da bi je zatim zakucao u rašlje Kurtoe, koji je nije ni video. Džeko je sa dva gola preokrenuo, ali je Azar samo nekoliko minuta kasnije pokvario žurku Vučice - 3:3.

Manu Fernandez

GRUPA D: Barsa prevazišla glupost Pikea

Barselona je dočekala Olimpijakos, oberučke prihvativši autogol Nikolaua u 18. minutu. Naravno, to nije dovoljno da se zadovolje apetiti navijača, pa je dugo trajalo mučenje da se opet zatrese mreža.

Sve se dodatno iskomplikovalo kada je Pike dobio drugi žuti karton zbog igranja rukom kojom je na kraju dao i gol. Pike se čak i bunio, uzaludno, ali je mogao da odahne kada je Mesi postigao gol iz slobodnog udarca u 61. minutu. Dinje se nadovezao, a Nikolau se malo iskupio počasnim golom u 93. minutu.

Uroš Đurđević je inače igrao za Grke od 55. minuta, Zdjelar je odigrao ceo meč, na klupi je ostao Jagoš Vuković.

Juventus je morao da se oznoji više nego što je očekivao za ceo plen protiv Sportinga, pošto je autogol Sandra pokvario planocve u 12. minutu.

Preokret je režiran u eks YU režimu, Miralem Pjanić je u 29. minutu izjednačio iz slobodnog udarca, da bi Mandžukić u dramatičnoj završnici udarcem glave sve rešio.

KRAJ NA SVIM MEČEVIMA!

A grupa

Benfika - Mančester junajted 0:1

(Rašford 65)

CSKA - Bazel 0:2

(Džaka 29, Oberlin 90)

Tabela: Mančester junajted 9, Bazel 6, CSKA 3, Benfika 0

B grupa

Anderleht - PSŽ 0:4

(Mbape 3, Kavani 44, Nejmar 66, Di Marija 88)

Bajern - Seltik 3:0

(Miler 17, Kimih 29, Humels 51)

Tabela: PSŽ 9, Bajern 6, Seltik 3, Anderleht 0

C grupa

Karabag - Atletiko 0:0

Čelsi - Roma 3:3

(Luiz 11, Azar 37, 75 - Kolarov 40, Džeko 66, 70)

Tabela: Čelsi 7, Roma 5, Atletiko 2, Karabag 1

D grupa

Barselona - Olimpijakos 3:1

(Nikolau 18ag, Mesi 61, Dinje 64 - Nikolau 90)

Juventus - Sporting 2:1

(Pjanić 29, Mandžukić 84- Sandro 12ag)

Tabela: Barselona 9, Juventus 6, Sporting 3, Olimpijakos 0

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maki

    18. oktobar 2017 | 21:27

    Kakav gol Kolarova

  • čarls bronson

    18. oktobar 2017 | 22:16

    Balkansko kolo i rapsodija na Stamford bridžu , upravo 3:0 opet u režiji Kolarova i Džeka . Igrale se delije balkanske, Nasred zemlje Engleske.

  • mematiBas

    18. oktobar 2017 | 22:49

    A Dzekova dva gola su manje vazna od jednog Kolarovog?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA