Srbi sa Astanom dominiraju u Kazahstanu: Četvrta uzastopna titula osvojena je u poslednjem kolu (VIDEO)

Klub iz glavnog grada se okitio četvrtom uzastopnom titulom

  • 0

Fudbaleri Astane osvojili su četvrtu uzastopnu titulu prvaka Kazahstana. Sudbina šampionata odlučena je u poslednjem kolu u kom je Astani bila potrebna pobeda, što je novi-stari šampion ostvario protiv Akjaka rezultatom 2:0.

Najbliži pratilac, ekipa Kairata je takođe zabeležila pobedu, ali je Astana zadržala bod prednosti i nastavila dominaciju u Kazahstanu.

Prava drama je bila na pomolu, gosti su se dobro držali, a nerešen rezultat je išao na "ruku" Kairatu. Ipak, Kabananga je u 51. minutu prekratio neizvesnost i prvim golom skinuo pritisak sa svoje ekipe.

Isti igrač je u nadoknadi vremena novim pogotkom stavio tačku na utakmicu i obezbedio slavlje svom timu. Astani je tako uspelo ono što nije nikome, da četiri puta zaredom postane šampion svoje zemlje.

Predvođeni Stanimirom Stoilovim koji je klub preuzeo 2014. godine, fudbaleri Astane su ređali uspehe poslednjih godina.

Očekivano, igrači Astana su od početka jurišala na gol, ali nisu uspevali da brojne prilike pretvore u pogodak, a nekim trenucima lopta jednostavno "nije htela u gol".

Srećom po Stoilova i njegovu ekipu sve se dobro završilo, pa su mogli da proslave osvojeni trofej.

Na golu šampiona Kazahstana celu utakmicu je proveo srpski čuvar mreže Nenad Erić, dok je Đorđe Despotović meč posmatrao sa klupe. Eriću je to četvrta titula sa Astanom, a Despotoviću druga.

Astani je i prošle sezone u finišu prvenstva stigla do titule, tačnije u pretposlednjem kolu remijem sa Okžetpesuom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA