Trojica fudbalera otkazali Srbiji pred put u Aziju! Krstajić poručuje: Navikao sam da budem tu kada gori (FOTO)

Vršilac dužnosti selektora i kapiten reprezentacije obratili se novinarima

  • 3

Fudbalska reprezentacija Srbije okupila se u Staroj Pazovi pred put na pripremne utakmice protiv Kine i Južne Koreje 10. i 14. novembra.

Novinarima su se u srpskoj Kući fudbala obratili vršilac dužnosti selektora Mladen Krstajić i kapiten Orlova Branislav Ivanović.

Na put ka Aziji neće krenuti Nemanja Matić, Matija Nastasić i Aleksandar Jovanović.

- Moram da kažem da smo od prvog dana izašli u susret Nemanji Matiću zbog velikog broja odigranih utakmica za klub. Nastasić i golman Jovanović neće putovati s nama, ostali igrači su tu, na raspolaganju se, odradićemo trening i sutra putujemo - najavio je plan programa Krstajić.

>>>Krstajić jednom rečenicom objasnio zašto je odmah na spisak stavio Milinković Savića! (VIDEO)

>>>Sergej Milinković Savić projurio pored novinara kao Jusein Bolt! (VIDEO)

Branislav Ivanović se emotivnom porukom oprostio od Slavoljuba Muslina.

Foto: Telegraf

- Mogu da kažem svoje mišljenje, o Slavoljubu Muslinu ne mogu da nađem dovoljno lepih reči šta je uradio za mene i moju karijeru, ali i reprezentaciju. Što se tiče politike saveza mi smo ovde za dobro srpskog fudbala, nadamo se još boljoj igri i rezultatima - rekao je Ivanović i dodao:

- Da poželim Krstajiću puno sreće, mi smo kao igrači tu da pomognemo. Ove utakmice će poslužiti da se upoznamo sa što više različitih ekipa i stilova pre odlaska u Rusiju.

>>>Pitali su Ivanovića šta misli o smeni Muslina: Dirljivim rečima se oprostio od bivšeg šefa! (VIDEO)

Upitan da li je kao deo stručnog štaba osećao odgovornost i moralnu obavezu da ode zajedno sa Muslinom, Krstajić nije imao dilemu.

- Čast i zadovoljstvo biće mi da nastavim saradnju sa momcima koji će igrati na Mundijalu. Ne opterećuje me to što sam vršilac dužnosti, mene su u Savez doveli Kokeza i Bunjevčević, dok je Muslinov pomoćnik bio Gurenko. Ostali su iz stručnog štaba reprezentacije - izjavio je v.d. selektora.

Foto: FSS

Krstajić je istakao da je on taj koji je sastavio spisak i da stoji iza njega.

- Poražavajuće pitanje je da li sam ja sastavljao spisak. Svi znaju moj karakter iz Partizana kada sam bio igrač, a i funkcioner. Očekivao sam pritisak, život me nije milovao, navikao sam kada nešto "gori" da budem tu. Nemam opterećenje, nosim se normalno, kao što je slučaj bio kada sam igrao i bio reprezentativac. Kad dobijete poverenje morate da ga iskoristite. Sigurno je da mi je čast što sam v.d. Ja sam čovek od akcije, kad radim posao, radim maksimalno bez obzira na poziciju - jasan je bio Krstajić.

Bivši igrač Partizana se osvrnuo i na sistem igre bivšeg selektora, ali i kakav će biti pod njegovim vođstvom.

- Imali smo uspeh i kvalifikovali smo se, sistem je bio dobar. Igraćemo 4-3-3, a plan B je da pokušamo nešto drugo, nadam se da će i igrači da mi pomognu. Pozvali smo par mladih igrača, dobiće svoju minutažu da pokažu svoj kvalitet.

Naravno, nezaobilazna tema je bila i konačno pozivanje jednog od najtalentovanijih igrača Sergeja Milinković-Savića.

Foto: Telegraf

- Sergej je potvrdio svojim igrama u Laciju i mladoj reprezentaciji da će biti nosilac reprezentacije Srbije. Nisam se libio da ga pozovem. Kad neko sedi na ovom mestu odgovara za svoje postupke - rekao je Mladen Krstajić, koji se potom dotakao i nastupa Mileta Svilara u dresu sa grbom Srbije:

- Što se tiče Svilara, Savez je u kontaktu i sa roditeljima i sa Svilarom, očekujemo da debituje u martu za Srbiju.

Ivanović dobro zna šta je njegov zadatak i nikad se nije mešao po pitanju izbora selektora.

- Ja sam neko ko voli ovo što radi. Uvek sam tu za reprezentaciju, znam koje su moje obaveze i nikada neću preći granicu. Imam svoje principe. Već sam rekao da je interes srpske reprezentacije iznad svih nas. Ostvarili smo plasman na Svetsko prvenstvo i nadam se da ćemo tamo igrati bolje. Imamo potencijal i moramo da uradimo još mnogo toga. Sve je do nas igrača, jer smo mi ti koji su na terenu - rekao je Ivanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xxxx

    6. novembar 2017 | 18:33

    Pocinje polako da se osipa reprezentacija tek ce da uslede otkazi pojedinih!

  • Tugomir Uskokovic-Triger

    7. novembar 2017 | 16:19

    Moze li neko da mi kaze kolika je plata ovog fenomenalnog strucnjaka??? Pa on nije trenirao ni klince iz bloka... bruka i sramota !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA