Seizmolozi se uspaničili: Pogledajte trenutak kada su Peruanci izazvali zemljotres slaveći odlazak na Mundijal! (VIDEO)

Niko kao Latinoamerikanci, to je sada potpuno jasno

  • 4

Navijači Perua su uspeli nemoguće, da izazovu manji zemljotres slaveći gol protiv Novog Zelanda u baražu.

Peru je pobedio sa 2:0 posle meča bez golova, pokazao je da će biti odličan takmac svima u Rusiji, a posebno je bilo zanimljivo kada je pao prvi gol Džefersona Farfana za 1:0.

>>>Fudbalska bajka decenije: Pre 31 godinu surovo je sprečio Peru da ode na Mundijal, danas je njihov Bog posle plasmana u Rusiju! (VIDEO)

Stadion je bio mali da primi sve koji su hteli da gledaju meč, prima 50.000 gledalaca, ali su sve ulice Lime bile preplavljene ljudima u dresovima koji su pratili duel.

Kada je postignut gol, slavlje je izazvalo potrese dovoljne da seizmološki detektor uključi alarm koji upozorava na zemljotres.

Seizmološki zavod Perua je tim povodom imao obavezu da objavi saopštenje, ali naravno, svima je odmah bilo jasno da su vibriranje zemljišta izazvali navijači, pa nije bilo mesta paničenju.

Foto: Tanjug/AP

Taj trenutak gola i potresa možete videti na ovom snimku.

Cela zemlja je u transu, predsednik Pedro Pablo Kučinski je zahvalio igračima jer je zemlja na ovo čekala 35 godina. Farfan je gol posvetio kapitenu Paolu Gereru, prijatelju iz detinjstva koji je dao šest golova u kvalifikacijama, ali nije igrao u baraži zbog suspenzije FIFA nakon pada na doping testu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA