≫ 

Da ti se srce stegne od tuge: Malom Deliji je otac umro pred Zvezdin meč, nije ostvario poslednju želju, a onda su reagovali crveno-beli (FOTO)

Jedanaestogodišnji Stefan je doživeo veliku porodičnu tragediju, a klub se potrudio da mu ublaži bol prilikom gostovanja u Čačku

  • 49

Mladi navijač Crvene zvezde iz Čačka Stefan Stevanić prolazi kroz najteži period u životu, pošto je sa samo 11 godina izgubio oca. Od malena je veliki Zvezdaš, kao što je bio i njegov tata Rade, kome je ostala neostvarena želja da sa sinom bodri voljeni klub.

>>> Fudbaleri Zvezde u navijačkom zanosu mahali šalovima: Delije ih pozvale da pošalju poruku od velikog značaja po klub (VIDEO)

Radovali su se tome pred gostovanje Zvezde Borcu iz Čačka u njihovom gradu, planirali su da odu na utakmicu, koja bi Stefanu bila prva da gleda Zvezdu sa ocem, ali je prerani odlazak njegovog oca to sprečio.

- Rade je bio od gromada od čoveka, dva metra, zdrav, prav... Šokirali smo se kada smo čuli da je umro. Malom Stefanu je sada ostala samo majka, ali svi se trudimo da im pomognemo koliko možemo - rekao nem je njegov prijatelj Dejan, koji je i pokrenuo celu priču da klub napravi ovaj gest prema malom Stefanu i obraduje ga.

- Tragedija se desila pre 20 dana, imao je tromb u nozi koji lekari nisu na vreme primetili. Dogovarali smo se dan pre tragedije da idemo na rođendan, a onda sam čuo šta se desilo. Tromb mu je začepio glavnu arteriju u stomaku koja je pukla i preminuo je dva minuta nakon toga - sa tugom u glasu rekao je Dejan za Telegraf, koji je i pokrenuo akciju da se Stefanu uruči poklon.

Foto: Facebook.com/FK Crvena zvezda

Čuvši za tragediju, klub sa Marakane je pozvao malog Stefana pred gostovanje u Čačku da bude njihov specijalni gost, a tom prilikom mu je uručen i poklon, dres sa njegovim imenom na leđima i brojem 10.

Poklon mu je uručio trener Zvezde Vladan Milojević, koji je sa Stefanom imao i srdačan pozdrav uoči meča, gde ga je očinski zagrlio i uručio mu poklon, a zatim ga je i upoznao sa njegovim omiljenim igračem iz Zvezde, Nemanjom Radonjićem.

- To su zaista momenti da se čovek naježi, pa da i u ovako teškoj situaciji možeš da budeš ponosan, jer Rade je toliko mnogo voleo Zvezdu, živeo je za taj klub, a istu takvu ljubav preneo je i na svog sina - zaključio je njegov prijatelj.

Foto: Facebook.com/FK Crvena zvezda

Inače, mali Stefan je izuzetno talentovan golman, brani za amaterski klub koji se takmiči u okviru školskog prvenstva, ali je želja prijatelja njegovog oca da mu pronađu jači klub, kako bi se to podiglo na viši nivo, kako bi mogao da razvije svoj talenat maksimalno.

Ko zna, možda ga sudbina za nekoliko godina spoji i sa Zvezdom, koja mu je u trenucima najvećeg bola bar donekle pomogla da zaboravi na tragediju.

Foto: Facebook.com/FK Crvena zvezda

Daljinac

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan Milić

    17. novembar 2017 | 16:31

    Jebem ti zivot ovaj prokleta ti, kada ti se tako nesto desi! Malisa budi jak, budi ponos svome ocu. I mene su rasplakao

  • Bojan Milić

    17. novembar 2017 | 16:33

    Zvezdo svaka cvast, delije cuvajte malog naslednika!

  • Kosovka

    17. novembar 2017 | 15:53

    Bravooo za sve koji.ulepsaju zivot..dan...ovom malom decaku.Sreca te pratila u zivotuuu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA