Krivična prijava zbog prodaje igrača Partizanu: Bivšem predsedniku kluba preti zatvor jer se odrekao obeštećenja iz Humske!

MUP je podneo krivične prijave protiv odgovornog lica BSK-a

  • 9

Služba za borbu protiv organizovanog kriminala MUP Srbije podnela je krivičnu prijavu protiv bivšeg odgovornog lica fudbalskog kluba BSK iz Borče, za koje još nije otkriven identitet.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, odgovorno lice kluba iz Borče je 2013. godine, kada mu je istekao mandat, potpisao aneks ugovora prilikom transfera igrača u Partizan bez odobrenja Upravnog odbora.

On se na taj način ''odrekao'' obeštećenja koje su crno-beli pristali da plate u ranijem sporazumu i na taj način je oštetio BSK sa 10.471.640 dinara.

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Službe za borbu protiv organizovanog kriminala podneli su krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Beogradu protiv bivšeg odgovornog lica FK BSK iz Borče, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Printskrin: Youtube/GROBARI.NET

- On se tereti da je tokom 2013. godine, prekoračivši granice svojih ovlašćenja, samoinicijativno i bez prethodno dobijene saglasnosti Upravnog odbora fudbalskog kluba BSK iz Borče, pošto mu je zvanično prestao mandat predsednika kluba potpisao ANEKS 1 Ugovora o transferu jednog igrača. Time je pričinio štetu FK BSK Borča u iznosu od 10.471.640 dinara, za koliko je FK Partizan iz Beograda pribavio korist - pojašnjeno je u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

BSK iz Borče prodao je Partizanu 2010. godine Stefana Savića, a naredne i Dejan Babića, tako da je krivična prijava vezana za jedan od ova dva transfera.

Prema Krivičnom zakoniku za ovo delo (zloupotreba položaja odgovornog lica), zaprećena je kazna zatvora od 2 do 10 godina ukoliko pribavljanje imovinske koristi prelazi iznos od 1.500.000 dinara.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Skorpion

    21. novembar 2017 | 11:29

    Zasto nisam uopste iznenadjen da je Partizan ponovo umesan u neke nerdozvoljene radnje. Zar takav jedan klub za primer koji ne namesta sudije i utakmice, ccccc.....

  • Звезда *($#±•¥¿£©±••¥®¡®><)

    21. novembar 2017 | 12:53

    Кад ћете да им прочешљате и књиге,а не да они сами измишљају цифре,, и то показују на папиру без печата, потписа, меморандума? За њих је инспекција вечито на Г.О, како изгледа? Или не сме од утицајног им председника клуба?

  • Жика Живац

    21. novembar 2017 | 17:37

    Ma nije moguce da Hnk partizan ima veze sa ovim!Terza opet namesta :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA