Najverovatnije dobijamo grupu smrti sa Brazilom ili Argentinom: Srbiji se ne piše dobro pred žreb za Mundijal (FOTO)

Tako bar kažu statistički podaci na osnovu simulacije žreba na više od 10.000 primera na osnovu programerskog softvera

  • 91

Fudblaska svetska javnost spremna je za žrebanje grupa za Mundijal, koje će se održati u Moskvi 1. decembra. Kako se bliži izvlačenje kuglica, tako uzbuđenje raste, mnogi sastavljaju kombinatoriku, raspravljaju s kim bi voleli da budu u grupi, a koga bi voleli da izbegnu.

>>> Prijović otkrio koju reprezentaciju želi u grupi za Mundijal na žrebu i koliko su Zvezda i Partizan doprineli uspehu Srbije!

Jedan programer napravio je simulaciju žreba na osnovu programerskog softvera, nakon koga je dobio grupe koje mogu biti najočekivanije i one koje se najmanje očekuju.

Kombinacija je mnogo, a zavisiće i od poludirigovanog žreba jer dve reprezentacije ne mogu da se nađu u istoj grupi sa reprezentacijom iz istog kontinenta, uz izuzetak Evrope, gde je dozvoljeno da ih bude najviše dve.

Na osnovu rezultata koje je programer dobio, Srbija je u čak četiri od pet najčešćih kombinacija grupa. I ono što je najgore, to bi sasvim sigurno bile grupe smrti!

Foto: Tanjug/AP

Naume, zbog propozicija, manje je verovatno da ćemo biti u grupi sa nekom ekipom iz prvog šešira koja je iz Evrope, jer su šanse da dobiju evropskog protivnika do izvlačenja poslednjeg šešira znatno veće, pošto je njih 4 u drugom, a još tri u trećem.

Prema simulaciji žreba, koju je programer uradio više od 10.000 puta, najčešća grupa koja može da dođe na žrebu jeste Brazil, Meksiko, Danska i Srbija! Nema sumnje, ovo bi bila i grupa smrti. Nakon toga sledi grupa Francuska, Švajcarska, Iran i Panama, kao druga najverovatnija, dok su u top 5 mogućnosti još tri grupe u kojima je i Srbija:

- Argentina, Meksiko, Island i Srbija

- Brazil, Meksiko, Švedska i Srbija

- Brazil, Meksiko, Island i Srbija

Foto: Tanjug/Ap

Visoko se kotiraju i grupe Argentina, Meksiko Danska/Švedska i Srbija, tako da su velike mogućnosti da iz prvog šešira dobijemo Argentinu ili Brazil, a iz drugog Meksiko, dok bi nam iz trećeg u tom slučaju došla neka od evropskih reprezentacija (Danska, Švedska ili Island).

Upravo to su grupe kakve bi svi u Srbiji želeli da izbegnu, a ostaje da se nadamo da će nam se kuglice poklopiti na žrebu i da ćemo dobiti neku manje verovatnu opciju.

Žreb će se održati u Moskvi u Kremlju 1. decembra, a do tada možete da se bavite kalkulacijama i da sami kreirate svoje grupe.

Pogledajte i kako izgledaju sastavi šešira:

Foto: Twitter.com/Football__Tweet

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда *($#±•¥¿£©±••¥®¡®><)

    27. novembar 2017 | 13:40

    Србија и Звезда као по неком правилу добијају тешке групе, док југословени 32 загорске исто као по неком правилу најлакше...

  • Ne zaboravi junake sa Kosara

    27. novembar 2017 | 17:05

    Kompjuter nema sanse protiv KGB-a haha

  • srba

    27. novembar 2017 | 17:33

    Pa sta budemo drugi iza brazila realno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA