DA LI ĆE OVAJ SUDIJA SUDITI VEČITI DERBI? Stranci otpali zbog jakog razloga, verovatno i Mažić!

Dolazak stranih sudija na večiti derbi je sasvim izvesno otpao

  • 52

Partizan i Crvena zvezda će u sredu od 18.00 časova odigrati 156. večiti derbi, a večita dilema danima pred meč jeste - ko će biti glavni arbitar?

Stranci najverovatnije neće, iako je Partizan javno tražio da strane sudije budu na centru u Humskoj.

I to se razmatralo, međutim prema saznanjima Telegrafa ''visoke dnevnice'' su prepreka tome. Navodno, za strance je potrebno izdvojiti negde oko 30.000 evra što je mnogo, mnogo, mnogo više od onoga što će domaće sudije dobiti za isti posao.

Nelogično je i to što se uopšte razmišljalo o stranim sudijama na večitom derbiju kada u Srbiji postoji sudijska trojka - Milorad Mažić, Dalibor Đurđević i Milovan Ristić!

Foto: telegraf.rs

Ekipa koja će se naći na narednom Svetskom prvenstvu i ekipa koja je nedavno proglašena za najbolju na svetu u poslednjoj deceniji.

Ako su sudili finale Superkupa i finale Kupa Konfederacija, kao i mnoštvo derbi mečeva u Ligi šampiona (poslednji Juventus - Barselona), zašto bi onda pored njih ''uvozili'' strance.

Svi su izgledi da Mažić i ekipa neće biti u sredu u Humskoj, ali hoće u Kruševcu gde Napredak dočekuje Partizan u nedelju od 16.30 minuta.

Otuda i pretpostavka da će propustiti večiti derbi. Priznaćete, nelogično je da u jednom kolu sudite Zvezdi ili Partizanu, a već u narednom vodite glavnu reč na derbiju.

Zato se i postavlja pitanje ko će biti na centru u sredu od 16.30?

Printskrin: Youtube

Takođe, prema nezvaničnim saznanjima Telegrafa, izdvaja se jedno ime - Bojan Nikolić!

Sudija iz Kragujevca je internacionalac, a ove sezone je sudio u kvalifikacijama za Ligu Evrope, kao i Ligi šampiona za mlade. Takođe je sudio na mečevima U 17 i U 19 reprezentacija.

Zvezdi je ove sezone ''svirao'' dva puta - pobeda protiv Voždovca (0:2) i Zemuna (0:1). Partizanu samo jednom - 19. novembra u trijumfu crno-belih protiv Javora u Ivanjici.

Nikolić je tokom ranijih sezona često bio na udaru superligaša zbog odluka koje je donosio. Pre svega Javora, Novog Pazara, Napretka i Radničkog iz Niša.

Zanimljivo je i to da Nikolić nije delegiran za 21. kolo. Ni kao četvrti sudija, dok, na primer, Danilo Grujić i Nenad Đokić jesu. A upravo su njih dvojica u onom užem krugu da dobiju derbi.

U svakom slučaju, ko god bude u sredu na centru u Humskoj neće mu biti lako...

(M. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA