≫ 

Video tehnologija počinje opasno da nervira Italijane

Poslednji koji su digli glas protiv video snimaka su trener i igrači Kaljarija

  • 7

Fudbaleri Rome "na mišiće" su pobedili Kaljari i ostali u trci za najviši plasman sa Interom, Juventusom i Napolijem.

Tek u 94. minutu, pogotkom Federika Facija na asistenciju Aleksandra Kolarova Rimljani su naterali ostrvljane na kapitulaciju, srušili im snove o pozitivnom rezultatu u prestonici koji bi bio ravan podvigu.

Nisu ćutali gosti posle meča, smatraju da sudije nisu primenile iste aršine da provere sporne situacije, aludirajući na penal za domaći tim i gol koji je stigao u smiraj utakmice.

Obe situacije su sporne, tvrde sa Sardinije, ali samo je za jednu korišćena VAR tehnologija provere.

Džekov pad u kaznenom prostoru glavni arbitar je najpre sankcionisao žutim kartonom za bosanskohercegovačkog igrača zbog simulacije, ali je tek nakon pregledanog snimka preinačio odluku i pokazao na penal, koji Peroti nije iskoristio. Međutim, sudija Damato nije tražio ponovljeni snimak gola Rome u režiji Facija, koga je lopta, navodno, pogodila u ruku pre nego što je upala u mrežu.

To je ono što je najviše zasmetalo gostima.

- Boli, zaista - rekao je posle meča o porazu trener Kaljarija Dijego Lopez.

- Došli smo ovde da igramo našu igru i ovo je bila naša najbolja predstava ove sezone, čak i bolja od one u Udinama gde smo pobedili. Nije se roma naigrala pored nas, posebno u prvom poluvremenu, mada mogli smo bolje da rešavamo kontre.  

Lopez tvrdi da je gol Vučice neregularan.

- Slika sve jasno pokazuje: Facio je rukom uneo loptu u gol. Baš bih voleo da vidim da li bi sudije tražile ponovljeni snimak da je situacija bila obrnuta, da smo bi dali takav gol. I penal je bio sporan. Ako je sudija bio blizu i video simuliranje Džeka, ne razumem zašto je tražio da pogleda snimak posle kojeg je pokazao na penal. Možemo da diskutujemo o ovim detaljima, ali ja samo kažem ono što mislim. Nisam siguran da bi sudije isto odreagovale da smo mi imali takve situacije.

Trener Kaljarija inače nije prvi koji je ove sezone, prvoj u kojoj se primenjuje video tehnologija, iskazao nezadovoljstvo odlukama koje su usledile posle pregledavanja snimaka. Od početka sezone nebrojeno puta čule su se kritike na račun tehnološkog pomagala sudijama koje često unosi zabunu prilikom donošenja odluka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • (Dzon)3

    17. decembar 2017 | 11:57

    Zato nas SRBE nece. Imamo Terzića koji voli kad se krade i ne voli posteno. Zato ce i ove sezone videti PARTIZAN novo starog ŠAMPIONA

  • AlexT

    17. decembar 2017 | 14:12

    Taj VAR je čista glupost i sa njim je draž igre potpuno izgubljena. Bude sporna situacija, nastavi se igra narednih 5 minuta pa onda sudija ide da pogleda je li penal ili nije. Samo gol tehnologija i ništa više!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA