≫ 

Životna ispovest Nejmara o trenutku kad je umalo ostao invalid: Nisam mogao da pomeram noge, mislio sam da više nikada neću hodati (VIDEO)

Najbolji brazilski fudbaler ispričao je u intervjuu koji je za Players Tribune vodio njegov prijatelj Đerar Pike kako je mogao da završi karijeru

  • 4

Jedan od najboljih fudbalera sveta, Brazilac Nejmar, obeležio je 2017. godinu neverovatnim transferom iz Barselone u PSŽ za 222 miliona evra. U Parizu se odlično snašao, gde igra sjajno i vodi ''Svece'' ka osvajanju titlule, a odlični su bili i Ligi šampiona.

>>> PSŽ prati svoje igrače uz pomoć GPS-a da se ne bi ugojili za praznike!

Pred kraj godine, Nejmar je dao intervju za Players Tribune, koji je vodio njegov prijatelj i bivši saigrač - Đerar Pike, kojem je ispričao o svom najgorem iskustvu u karijeri i životu.

Bila je to povreda na Svetskom prenstvu 2014. godine, kada ga je u četvrtfinalu Kolumbijac Zuniga udario krvnički u kičmu i gotovo ga paralizovao.

Zbog toga Nejmar kasnije nije bio u stanju da igra do kraja prvenstva, gde su Brazilci u finalu poraženi sa čak 7:1 od Nemačke.

Tokom razgovora sa Pikeom, Nejmar je otkrio i kako se osećao u tim momentima kada je ležao povređen na travi i opisao da čak nije mogao da pomera noge.

Foto: Guliver/Fabrizio Bensch - Pool/Getty Images

- Uh, kakva je to bol bila. Sećam se da sam zabio glavu u travu, a Marselo je vikao liekarima da požure. Ja sam mu odgovorio ''ne, ne'' i da da mogu da nastavim, jer sam želeo da dam gol - prisetio se Nejmar prekršaja Kolumbijca Zunige u četvrtfinalu Svetskog prvenstva 2014. godine. Zbog tog prekršaja Brazilac je propustio polufinale prvenstva i poraz protiv Nemačke 7:1.

- Nisam mogao da se okrenem, nisam uspeo da podignem noge, počeo sam da plačem jer je bilo jako bolno i nisam osećao ništa, pa sam morao već u bolnicu na stadionu. Tamo su lekari dali sve od sebe, ali ni danas ne zaboravljam kakva je to bila bol kada sam morao da ispružim nogu. Onda sam shvatio da ne postoji način da nastavim utakmicu. Bojao sam se čak da nikad više neću moći da hodam - otkrio je Nejmar.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivica Iliev

    27. decembar 2017 | 19:05

    E da si u Partizanu pazio bi se ti mog Evertona

  • kosmos

    27. decembar 2017 | 19:05

    treba da placemo sad, pun si ko trista brodova!!

  • marko

    29. decembar 2017 | 17:07

    Koliko se secam u finalu su Nemci savili protiv Argentine golom Gece-a u produzetcima, a Brazil je porazen 7:1 u polufinalu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA