Zvezdin rizik od 2.419.405 evra: Donald i Le Talek zadržani na Marakani uz veru da će vratiti novac!

Dvojac crveno-belih definitivno na leto napušta Beograd, a klub je odlučio da prihvati njihovu želju i dozvolio im je da igraju do isteka ugovora

  • 32

Crvena zvezda se pomirila sa situacijom da Mičel Donald i Damijen Le Talek neće da ostvare transfer ove zime, pa će na leto otići kao slobodni igrači u klub koji budu želeli, pošto im tada ističu ugovori.

Donald je u Zvezdu došao na leto 2015. godine, a Le Talek šest meseci kasnije. Obojica su inkasirala više od milion evra, ako računamo period koji su proveli u crveno-belom dresu.

Ove zime su i za Le Taleka i za Donalda klubovi bili zainteresovani i Zvezda se nadala da će uspeti da ih proda, kako bi nešto i zaradila od transfera. Le Taleka je želeo Bašakšehir, a Donalda Dinamo iz Moskve.

>>> Mi smo krivi što je UEFA kaznila Zvezdu: Ruski ultrasi tvrde da su doneli sporni transparent Ratku Mladiću! (FOTO)

Međutim, obojica su bili izričiti u stavu da žele da ostanu u Zvezdi i da ne žele da produže ugovor sa crveno-belima, kako bi na leto bili slobodni igrači i tako imali više ponuda i opcija odabir kluba, ali i mogućnost veće plate, pošto klub koji ih angažuje u tom slučaju ne mora da plaća obeštećenje.

I Donald i Le Talek žele da unovče dobre partije na Marakani i navodno su im zahtevi za platu oko milion evra po sezoni.

Foto: crvenazvezdafk.com

Zvezda je mogla da ih pritisne da prihvate ponude Dinama iz Moskve i Bašakšehira, tako što bi im zapretila suspenzijom do leta, ali je odlučila da bude poštena prema obojici i da im dozvoli da igraju.

Milojević će računati na obojicu do kraja sezone i tako će Zvezda ostati jača jer ostaje okosnica tima i ne mora pred najbitniji duel u novijoj istoriji kluba, protiv CSKA iz Moskve,

Za Donalda je Zvezda Mordoviji platila obeštećenje od 200.000 evra, dok je Le Talek došao bez obeštećenja, ali je menadžerskoj agenciji koja je učetvovala kao posrednik plaćeno 35.000 evra.

Novak koji je Zvezda izdvojila i koji će izdvojiti zaključno sa junom 2018. za platu Le Taleka je  1,179.375 evra, dok je za Donalda taj iznos 1.005.030 evra, a to je poznato nakon što su procurili podaci o novcu koji su klubovi iz Srbije izdvajali za menadžere.

Foto: Marko Todorović

Dakle, ukupno će Zvezda za angažman Donalda i Le Taleka i novac za njihove plate izdvojiti 2.419.405 evra. Toliko će zapravo biti na gubitku jer nije realizovala transfer i bar donekle ''vratila'' uložen novac od obeštećenja.

Tim obeštećenjem bi verovatno bili pokriveni prethodni troškovi na plate i otprilike bi onda Zvezda bila na nuli.

Međutim, korist od Donalda i Le Taleka ne može se meriti kroz novac. Svojim igrama doneli su Zvezdi jednu ubedljivu titulu, a ove sezone proleće u Evropi posle 25 godina, a samim tim se veliki novac slio u kasu crveno-belih.

Foto: Marko Todorović

Korist je ogromna i za trenera Milojevića, koji neće morati da traži nova rešenja na kritičnim mestima u odbrani i veznom redu i imaće okosnicu tima koji je dominirao tokom jeseni.

Donald će sa kapitenskom trakom oko ruke da predvodi tim u pokušaju da eliminiše CSKA iz Moskve u duelima koji su na programu 13. i 21. februara. Ukoliko u tome Le Talek i Donald pomognu Zvezdi, zarada će biti neverovatna, tako da će ovih 2.4 miliona evra biti zanemarljivo u odnosu na ono što bi omogućili klubu i navijačima.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ajde@

    23. januar 2018 | 17:39

    Pa ona akrobatska odbrana u Londonu koju je izveo LeTalek donela je Zvezdi bod, a verovatno i zbog kumulativnog uticaja od tog boda, Zvezda je odigrala u Bate super, kao i u Bg-u sa Kelnom. Znači, barem 2 ili 3 boda su došla od toga. Na drugoj strani, Grujić je pored Donalda proigrao, a koliko se para uzelo od Gruje malog!? Igre Donalda su pride. I sad ti ove ljude da ucenjujes i zavlacih ih na prolece, pa ispao bi veliki ljaksa i ološ. Ovako, em ce igrati, em dati svoj maksimum, a ako prođemo Cska, tek onda će se ovaj stav Zvezde pokazati ispravnim. Svaka čast na istom!

  • Sale

    23. januar 2018 | 15:50

    Na gubitku? Koliko su ta dva momka donela nivca Zvezdi? Koliko miliona? Od juna do danas? DESET PUTA VISE NEGO STO JE ULOZENO U NJIH!!!! Odnos kakv imaju Zvezdini stranci prema dresu m,grbu,igracima,navijacima,klubu je putokaz svim strancima koji dolaze u Srbiju! Ponasaju se i igraju kao da su tu rodjeni,ginu svaku utakmicu kao da im je poslednja! Momci su zasluzili postovanje i to je i razlog zasto se Zvezda odlucila na ovakav potez,to je postovanje i sa njihove i sa nase strane! Jeste,mogli smo ih ucenjuvati i suspendivati,ali da ki su to zaskuzili? Nemaju ini 20,21 godinu oa da kazemo ima vremena da zarade da se obezbede. Ovo im je mozda bukvakno i zadnja sansa da ibezbede sebe,svoju porodicu decu i treba im izaci u susret! Hvala im na svemu do neba! Nikada necu zabkraviti visoko podignuta tri orsta naseg kapitena Donalda,suze nasih stranaca ispred Severa,plakali su kao deca od sreca! To je emocija,to je Zvezda! Pricali su sa njima,posteno i zasluzeno ! Ostaviti ih neka igraju Evropu u orvenstvu kada god je moguce menjati ih i uigravati one koji ce ih zamenuti. Neka igraju momci u Evropi,derbi,protiv Vose i jos par utakmica a u svim ostalim uigravati tim za sledecu sezonu i momke koji ce doci na njihovo mesto! Izgubili nismo nista a sa njima smo dobili preko 10 miliona i hvala im do neba! Hvala vam momci,odigrajte jos ovo malo i srecno u daljij karijeri,obezbedite se naplatite ono sto u Zvezdi na zalost niste mogli,ZASLUZILI STE! DELIJE SEVER

  • Kan Tengri

    23. januar 2018 | 19:00

    Ja bih pre da se ne pusti Doald uopste, vec kao sto pise trazi milion po sezoni od novog kluba, dati mu i da produzi ugovor, nego da dajemo opet pare za neku macku u dzaku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA