Zidan preuzeo odgovornost posle nove bruke Reala!

Trener Madriđana veruje da će ipak naći rešenje za naredne mečeve, naročito za duele protiv PSŽ-a u Ligi šampiona

  • 1
Foto: AP/Tanjug

Real Madrid je doživeo je novo poniženje u tekućoj sezoni, pošto je ispao iz Kupa Kralja od Leganesa. Iako su imali 1:0 iz prve utakmice na gostujućem terenu, na Bernabeu su izgubili sa 2:1 i tako ostali bez polufinala Kupa i potencijalnog trofeja koji bi mogao da ublaži agoniju kroz koju prolaze u Primeri, gde imaju 19 bodova manje.

Zinedin Zidan je rizikovao tako što je odmarao glavne zvezde, a kombinovani sastav Reala dobio je šamarčinu koja će ga možda i koštati posla, jer je Florentino Perez davno izgubio strpljenje prema pisanju španske štampe.

Sam Zidan je rekao da preuzima odgovornost za težak poraz od Leganesa, ali sudeći pema izjavi i tome da razmišlja o meču protiv Valensije, kojoj gostuju u subotu, nema nameru da podnese ostavku na mesto trenera.

- Nismo igrali dobro, naročito u prvom poluvremenu, nakon što smo pobedili tri meča na svom terenu. Sada nismo odigrali pravi meč, nismo imali igru kakvu smo želeli. Možemo da pričamo šta hoćemo, ali ovo je veoma teška noć za sve, moramo da preuzmemo odgovornost, ja prvi jer sam ja odgovoran.

- Ne možemo da promenimo stvari, imali smo 90 minuta da to uradimo, ali nismo i sada moramo da razmišljamo o tome sutra. Moramo da ustanemo i da nastavimo da radimo, jer dolazi utakmica već u subotu.

Foto: AP/Tanjug

Novinari su ga pitali da li se oseća odgovornim.

- Da, veoma odgovornim. Nisam ljut na igrače, ljut sam na sebe. Moji igrači su trčali, nekad loše, ali to je moja greška.

Kako ćete ustati?

- Moramo da nastavimo, sutra imamo trening, a u subotu je utakmica i nastavićemo, nema drugog puta.

Ovo nije prijatna situacija za Zidana i Real pred meč protiv PSŽ-a u Ligi šampiona, koji je na programu 14. februara, ali on ističe da će pokušati da pronađe rešenje do tada.

- Veoma je jasno, ja sam odgovoran, ja sam taj koji treba da nađe rešenje i moram da ga nađem da bih napravio tim efektnijim - zaključio je Zidan.

Pitanje je samo da li će mu Perez i dozvoliti da sačeka duel protiv PSŽ-a, jer je Liga šampiona jedino takmičenje koje Realu može da spasi sezonu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • fcb

    25. januar 2018 | 10:42

    pojacaj treninge imas sanse da budes 4.ove sezone i obezbijedis ligu sampiona

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA