≫ 

Pešić sve može sam: Dva gola i asistencija Zvezdinog top golgetera, Javor lako pao na Marakani (VIDEO)

Crveno-beli nastavili tamo gde su stali jesenas, upisana nova pobeda u režiji prvog strelca lige

  • 61

Vladan Milojević je "promešao" startni sastav protiv Javora, ubacio junoše Ilića, Adžića, Račića, šansu pružio i Frimpongu, ali i takvo iskombinovana Zvezda bila je prejaka za Javor na "Marakani" u 23. kolu Superlige: laganih 3:0 u produkciji prvog strelca šampionata Aleksandra Pešića koji je sa dva gola stigao do brojke 19 ove sezone kada je reč o prvenstvenim utakmicama.

>>> Pogledajte video neverovatnog meča u Kruševcu: I dalje se priča o majstoriji za 4:3 u 91. minutu (VIDEO)

I to nije bilo sve od sjajnog finišera, kome pripadaju zasluge i za prvi gol čiji je režiser Adžić na asistenciju najboljeg igrača utakmice.

Senku na pobedu Zvezde bacila je povreda upravo Adžića koji je sredinom drugog poluvremena zbog povrede iznesen sa terena.

Za razliku od Pešića, nije se proslavio Ben koji je imao niz prilika, jednu stopostotonu, ali ih je sve uporpastio lošim rešenjima, doduše upisao je na kraju asistenciju za Pešića koja je prethodila trećem golu, no daleko je od golgeterske forme pojačanje iz Olimpijakosa u ovom trenutku.

Delije su na kraju pozvale igrače pred severnu tribinu i poručile pred CSKA "idemo dalje, idemo dalje".

Trener Zvezde Milojević nije imao zamerke na igru njegovog tima koji sada sve snage koncentriše na revanš sa CSKA u 1/16 finala Lige Evrope.

- Moram da budem zadovoljan. Čestitam mojim igračima. Javor je dobra ekipa. Ovo su prve utakmice gde ne treba analizirati ništa posebno jer nismo u ritmu. Dolazimo posle pauz, igrači su pokazali ozbiljnost. Sve u svemu drago mi je zbog pobede i čestitam kako mojim tako i igračima Javora.

CRVENA ZVEZDA - JAVOR 3:0

(Adžić 6, Pešić 29. p, 72)

ZVEZDA: Borjan - Stojković, Babić, Frimpong, Rodić - Račić, Krstičić (60. Milijaš) - Ben, L. Ilić (64. Srnić), Adžić (70. Milić) - Pešić.

JAVOR: Đogatović - Ristovski, Kornelijus, Crnomarković, Sević (81. Ilić) - Marčić (46. Maričić), Panić, Petković (62. Cvetković) - Amanović, Đerić i Mrkaić.

Poslušajte delić atmosfere sa severne tribine i pesmu Delija posvećenu Kosovu.

Zvezda je pruzela konce igre od starta, u prilično promenjenom sastavu u odnosu na meč sa CSKA dobro je funkcionisao vezni red, pa je i ofanziva imala koristi od dobre distribucije lopti napred. Pešić je odmah pokazao koliko je raspoložen za igru: prvi njegov beg od čuvara bio je uvod u vođstvo. Uspeo je u 6. minutu da se oslobodi direktnog čuvara, potom da odigra ka Adžiću pored dvojice, a ovaj je uradio sve ostalo - prijem, beg u stranu i savršeno precizan šut - 1:0.

Lako probijena odbrana i rani gol bilo je ono što je najviše trebalo Zvezdi da u nastavku igra sa mnogo rasterećenja i lakoće u igri, otud i šansa iz koje se retko promašuje u kojoj se našao Rodić. Ipak, ni činjenica da je imao brisan prostor i samo Đogatovića ispred sebe nisu mu pomogle da bolje završi akciju, mada treba reći da je golman Javora pokazao sjajne reflekse.

Zvezda je duplirala vođstvo u finišu poluvremena, i opet je Pešić iskreirao situaciju koja je rezultovala penalom, a onda i njegovim golom. Nije bilo dileme kod prekršaja, Pešić je prevario Crnomarkovića, sačekao da ovaj ukliza i saplete ga...

U drugom poluvremenu videli smo seriju promašaja Bena i od konkretnih momenata, povredu Adžića i još jedan gol Pešića.

Ben, rekosmo, nije imao svoj dan: u periodu od 52. do 59. minuta imao je tri velike prilike u kojima nije pokazao ono zbog čega je zimus doveden u klub. Najpre mu je u duelu "jedan na jedan" Đogatović pročitao finut, potom je oklevao na asistenciju Pešića, pa ga je Kornelijus izblokirao, a onda je još jednom podbacio kada je loptu unutar kaznenog iz solidne pozicije raspalio daleko od gola.

Ipak, iskupio se koliko-toliko za lošu realizaciju kvalitetnim pasom za Pešića, koji je pobegao čuvarima i onda sa mnogo rutine savladao Đogatovića.

 

Foto: Telegraf.rs

Superliga, 23. kolo

Petak

Napredak - Spartak 4:3

Subota

Zemun - Borac 3:0

Crvena zvezda - Javor 14:30

Čukarički - Mačva 17

Rad - Radnik 17

Vojvodina - Voždovac 17

Nedelja

Radnički niš - OFK Bačka 13

Mladost - Partizan 14

TABELA: Crvena zvezda 60 (+1), Partizan 48, spartak 40, Radnički 39, Čukarički 38, Napredak 37, Voždovac 36, Vojvodina 33, Mladost 30, Radnik 25, Mačva 24, Zemun 24, Bačka 21, Javor 15, Borac 15, Rad 14.

Parovi narednog kola

Voždovac - Napredak 23.02

Mačva - Vojvodina 24.02

Javor - Mladost

Borac - Radnički Niš

Bačka - Rad

Radnik - Čukarički

Spartak - Crvena zvezda

Partizan - Zemun 25.02

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA