≫ 

Arsenal se obrukao protiv Ostersunda, Dortmund se jedva izvukao u Bergamu, pirova pobeda Spartaka (VIDEO)

Englezi ozbiljno iznervirali svoje navijače, dok su Nemci strahovali do same završnice za prolaz dalje

  • 5

Borusija iz Dortmunda je bila nadomak ispadanja iz Lige Evrope, ali je "Milionere" u 83. minutu golom spasio Marsel Šmelcer. Gubili su sa 1:0 u Bergamu od 11. minuta, kada je Toloi postigao gol posle gužve nakon kornera. Taj rezultat je Atalanti donosio prolaz dalje, pošto je u Dortmundu bilo 3:2 za domaćina.

Nemci su pokušavali da se vrate, uporno su napadali i na kraju su uspeli da dođu do gola koji im je doneo prolaz dalje. Šmelcer je ispratio jednu dobru akciju i iskoristio lošu reakciju golmana Atalante, koji nije uhvatio jedan slabiji šut iz daljine.

Odbijenu loptu je sproveo u mrežu i doneo prolaz svojoj ekipi.

Milan je overio plasman dalje pobedom od 1:0 na San Siru, pa su ukupnim rezultatom 4:0 eliminisali Ludogorec.

Arsenal je sa druge strane doživeo novu blamažu, i to protiv švedskog Ostersunda, koji je u razmaku od 60 sekundi došao do vođstva od 2:0 i tako stigao nadomak anuliranja prednosti Tobdžija, koji su u prvoj utakmici slavili sa 3:0.

Kolašinac je u 47. minutu prekinuo muke golom, pa je bilo jasno da će Arsenal ipak dalje, ali do kraja nisu uspeli da izjednače i spreče bruku na svom stadionu od švedskog tima, koji je najprijatnije iznenađenje Lige Evrope.

Velika drama viđena je u Bilbau, gde je utakmici prethodila krvava uvertira, koja se nažalost završila fatalno, pošto je izgubljen jedan ljudski život u žestokoj tuči navijača Spartaka i Atletik Bilbaa.

Moskovljani su pobedili sa 2:1, ali je to bila "pirova pobeda", pošto su u prvoj utakmici u Rusiji izgubili 3:1. Luiz Adriano je u 44. minutu doneo veliku radost navijačima Spartaka. Ečeita je u 57. minutu izjednačio, ali se šampion Rusije ni tada nije predavao.

U 85. minutu je Melgareho doneo novi gol Spartaku, pa je Rusima u tim trenucima bio potreban još jedan gol za prolaz, ali do njega nisu uspeli da dođu i dalje je prošla ekipa iz Bilbaa.

Druga ekipa iz Baskije nije prošla dalje, pošto je Salcburg slavio sa 2:1 na svom terenu protiv Real Sosijedada.

Braga je savladala Marselj na svom terenu sa 1:0, ali Francuzi idu dalje zbog pobede u prvom meču od 3:0.

Parovi 1/16 finala Lige Evrope:

Lokomotiva Moskva - Nica 1:0 (prvi meč 3:2 za Lokomotivu)

(Denisov 30)

Atletiko Madrid - Kopenhagen 1:0

Dinamo Kijev - AEK 0:0

Lacio - FCSB 5:1

Viktorija Plzenj - Partizan 2:0

Lajpcig - Napoli 0:2

Sporting - Astana 3:3

Viljareal - Lion 0:1

Zenit - Seltik 3:0

Milan - Ludogorec 1:0

Arsenal - Ostersund 1:2

Atalanta - Dortmund 1:1

Braga - Marselj 1:0

Salcburg - Real Sosijedad 2:1

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • čarls bronson

    22. februar 2018 | 23:38

    Arsenal ? Kvota za "iz 2 u 2" je bila preko 20, što bi na 10 miliona funti ,uloženih na raznim kladionicama , Arsenalovoj kasi donelo dobitak cca 200.000.000 £ . Možda grešim , ali imam osećaj da se mnogi klubovi na ovaj način , kladeći se protiv sebe kada im nije potrebna pobeda , samofinansiraju . Skoro sam gledao Barselonu kada je protiv Hetafea, napadala popreko , od auta do auta , umesto prema golu protivnika i na kraju 0:0 sa kvotom 8 .

  • Gagi

    23. februar 2018 | 01:12

    Arsenal, real, barsa igraju samo onoliko koliko im treba, jer igraju protiv kladionichara, i pravilo je ne igrati favorite jos u prednosti, sta? Hocete da pojachate tiket sa kvotom 1,2 pa pojachaj ga sa novcem a njega izbaci, zar nisu najjache kvote bile vezati juce csk 1, danas plzenj 1 i atletiko i lacio i sta ce ti vise

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA