≫ 

Italija u žalosti za Astorijem: Otkazane sve utakmice Serije A

Logičan potez lige

  • 0

Sve utakmice nedeljnog programa italijanske Serije A otkazane su zbog smrti kapitena Fiorentine Davidea Astorija (31) koji je preminuo u snu u hotelu u Udinama, gde je danas trebalo da povede ekipu na megdan sa Udinezeom.

>>> Šok u Italiji: Kapiten Fiorentine umro u snu!

Šokantna vest o smrti povremenog reprezentativca Italije potresla je Čizmu, fudbalski svet, njegove saigrače, klubove, pa je vođstvo lige odlučilo da se u nedelju otkažu sve utakmice koje su bile planirane.

Predsednik Fudbalskog saveza Italije Damijano Tomazi uslišio je molbe velikog broja klubova i Udruženja profesionalnih igrača da se, zbog žalosti za Astorijem, otkažu mečevi elitnog ranga.

U nedelju neé biti odigrane utakmice Đenova - Kaljari, Atalanta - Sampdorija, Benevento - Verona, Kjevo - Sasuolo, Torino - Krotone, Udineze - Fiorentina i veliki derbi Milan - Inter.

Fudbaleri Đenove i Kaljarija, čiji je meč trebalo da počne u 12:30, već su bili na zagrevanju kada su čuli strašnu vest, pa su se samo vratili u svlačionice u stanju šoka.

Italijanski mediji prenose da su beživotno telo kapitena Fiorentine prvi zatekli saigrači koji su ga pozvali kada su primetili da ga nema na doručku.

Telegrami i poruke saučešća za Astorijevu porodicu od jutros stižu sa svih strana sveta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA