≫ 

Rašford junak derbija Engleske: Murinjo očitao lekciju Klopu i kladionicama koje su potcenile Junajted (VIDEO)

Velike utakmice rađaju velike igrače - Markus Rašford je to bio na jubilarnom 200. derbiju Mančester junajteda i Liverpula

  • 1

Nikad ne potcenjujte Mančester junajted. Naročito ne kada igra na svom terenu protiv najvećeg rivala!

Jubilarni 200. veliki derbi engleskoj fudbala pripao je Mančester junajtedu! Crveni đavoli su na Old Trafordu savladali Liverpul sa 2:1, a junak je bio mladi Markus Rašford, koji je dao oba gola za domaći tim.

Žoze Murinjo je dobio taktičku bitku protiv velikog rivala Jirgena Klopa, sa kojim je u prošlosti imao veoma loš skor.

Mnogi su pred utakmicu na kladionicama potcenili Junajted, pošto je Liverpul po kvoti bio favorit, a tako nešto na Old Trafordu retko kada je bio slučaj poslednjih godina.

Foto: Tanjug/AP

Dobra forma Liverpula, lagan plasman u četvrtfinale Lige šampiona i serija ubedljivih pobeda u Premijer ligi mnoge je zavarao. Ne i Murinja, koji je taktički nadmašio svog konkurenta.

Rašford je već u 14. minutu posle brze kontre i maestralnog driblinga, kojim je izbacio čuvara, matirao Karijusa i izazvao delirijum među navijačima Junajteda.

Samo 10 minuta kasnije bilo je 2:0, a gol je bio skoro kao preslikan. Samo je ovoga puta golman Liverpula pomalo nepotrebno izleteo sa gol linije i nije mogao najbolje da odreaguje na šut napadača Junajteda.

To je za Murinja bilo idealno otvaranje meča. Posle toga je meč ušao u idealan tok za Murinja. Svesno je prepustio dominaciju Liverpulu i čuvao prednost, dok Liverpul nije uspeo da stvori ozbiljniju šansu.

Dobili su priliku da se vrate u meč najviše zahvaljujući štoperu Junajteda, Eriku Bailiju, koji je postigao spektakularan autogol, kada je u 66. minutu petom matirao De Heu.

Do kraja su viđene prave viktorije pred golom Mančester junajteda, ali je bedem Žozea Murinja izdržao sve nalete. Drhtao je Old Traford do 96. minuta, a tada je Salah posle kornera mogao da savlada De Heu, ali je loše šutirao i tako je propala poslednja nada da Liverpul može do preokreta.

Ovom pobedom Junajted je zacementirao mesto broj 2, pobegao je Liverpulu na 5 bodova i Liga šampiona je faktički obezbeđena za narednu sezonu.

Premijer liga, 30. kolo:

Mančester junajted - Liverpul 2:1

(Rašford 14, 24 - Baili 66 ag.)

Everton - Brajton

Hadersfild - Svonsi

Njukasl - Sautempton

Vest Bromvič

Vest Hem - Barnli

Čelsi - Kristal Palas

Nedelja:

Arsenal - Votford 14.30

Bornmut - Totenhem 17.00

Tabela: Mančester Siti 78, Mančester junajted 65 (+1), Liverpul 60 (+1), Totenhem 58, Čelsi 53, Arsenal 45... Sautempton 28, Kristal Palas 27, Stouk 27, VBA 20.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA