≫ 

Milenković u suzama završio prvi meč Fiorentine od smrti Astorija, Dibala majstorijom odveo Juve na vrh Serije A, Imobile postigao gol godine (VIDEO)

Strelac jedinog gola u najtužnijoj utakmici godine Vitor Ugo posle pogotka u stavu mirno salutirao ispred majice sa likom pokojnog kapitena

  • 0

Život posle Astorija, poglavlje prvo...

Sa kapitenom u mislima, natopljena suzama bila je Firenca u nedelju, moralo se na teren, život ide dalje. Fudbaleri Viole, prvi put bez kapitena na terenu, u svlačionici, u protokolu, igrali su meč Serije A - i pobedili za Davidea Astorija čiji je duh bio sveprisutan na "Artemio Frankiju".

>>> Meč Fjorentine stao u 13. minutu, na stadionu je ispisano DAVIDE 13 - istog trenutka je počela da pada kiša! (VIDEO)

Savladan je Benevento, jedva, rezultatom 1:0, strelac gola bio je Vitor Ugo u 25. minutu pošto se košarkaški odrazio posle kornera Sapunarua i glavom pogodio mrežu poslednjeplasiranog tima lige.

>>> Milenković igra najteži meč karijere - menja Astorija! Stadion Fjorentine krcat, nema kraja suzama! (VIDEO)

Jasno je kome je gol bio posvećen - Ugo je odmah otrčao do klupe, pozvao da se donese majica sa likom pokojnog kapitena ispred koje se ukopao i salutirao za Astorija.

Prethodno, meč je stao u 13. minutu, simbolično baš tada zbog broja na dresu koji je nosio Davide - na jednoj od tribina ukazala se ljubičasta pozadina i na njoj samo jedno "Astori".

Kiša je u tom trenutku baš počela da pada...

U nastavku utakmice, navijači su videli lošu Fiorentinu koja jedva da je ugrozila gol gostiju, nije imao sreće ni srpski defanzivac Nikola milenković koji je zauzeo Astorijevo mesto u psotavi - povredio se bivši štoper Partizana i u suzama napustio teren.

Firenca će pamtiti ovaj dan - Astori živi!

Foto: Tanjug/Ap
Foto: Tanjug/Ap

Juventus je posle sigurne pobede nad Udinezeom od 2:0, preuzeo vrh tabele u Seriji A. Dvostruki strelac bio je Paulo Dibala, koji ponovo igra u vrhunskoj formi. Sjajno je u 20. minutu izveo slobodan udarac u stilu Mesija, sa kojim ga s razlogom porede.

Lopta je bila neodbranjiva za golmana Udinezea.

Foto: AP/Tanjug

U 38. minutu je moglo da bude i 2:0 za Staru torinsku damu, ali je Iguain promašio penal, koji je načinjen nad Dibalom.

Alessandro Di Marco

Ipak, argentinska veza je proradila na startu drugog. Iguain se u 49. minutu iskupio sjajnom asistencijom za Dibalu, koji je iz izgledne situacije matirao protivničkog čuvara mreže za konačnih 2:0.

Posle ove pobede Juventus je izbio na čelo Serije A bar do večeras, kada u Milanu Napoli gostuje Interu. Svakako Juve ima i meč manje, tako da je trenutno u prednosti za dva boda.

Lacio je meč na gostovanju Kaljariju počeo bez Sergeja Milinković Savića u prvoj postavi, ali je u prvih 11 bio novopečeni reprezentativac Dušan Basta.

Upravo Basta nije najbolje reagovao u 25. minutu, kada je preko njega pao gol, kada je Mijang protutnjao pored njega kao brzi voz pre nego što je centrirao za Pavoletija, koji je glavom sa peterca zatresao mrežu Strakoše.

Lacio je do poluvremena izjednačio na 2:2, posle autogola Kepitelija u 35. minutu, kada nije najbolje reagovao posle prekida u kaznenom prostoru.

Milinković Savić je ušao u igru u 64. minutu kada je Lacio jurio pobedu, ali su već 10 minuta kasnije morali da čupaju i bod, pošto je Barela sa penala u 74. minutu dao gol za 2:1.

Foto: Tanjug/AP

Na kraju je Lacio bukvalno u poslednjim sekundama meča došao do spektakularnog izjednačenja. Imobile je sa ivice kaznenog prostora u 95. minutu, bukvalno u poslednjim sekundama meča postigao fenomenalan gol petom. Anderson je poslao dugu loptu na ivicu kaznenog prostora, a golgeter Lacija kao da je predosetio da je golman Kaljarija izleteo sa gol linije, petom je iz prve leđima okrenut poslao parabolu ka golu Kaljarija i savladao je njihovog čuvara mreže.

Serija A, 28. kolo:

Subota:

Verona - Kijevo 1:0

(Karaćolo 52)

Nedelja:

Bolonja - Atalanta 0:1

(De Run 83)

Kaljari - Lacio 2:2

(Pavoleti 25, Barela 74 - Kepiteli 35 ag, Imobile 90+5)

Krotone - Sampdorija 4:1

(Trota 6, 37, Stoijan 23, Silvestre 85 ag. - Zapata 70)

Juventus - Udineze 2:0

(Dibala 20, 49)

Sasuolo - Spal 1:1

(Babakar 31 - Antenući 27)

Đenova - Milan 18.00

Inter - Napoli 20.45

Tabela: Juventus 71 (-1), Napoli 69 (-1), Roma 56, Lacio 53, Inter 51, Milan 44, Sampdorija 44, Atalanta 41, Fiorentina 38... Krotone 24, Sasuolo 24, Spal 24, Verona 22, Benevento 10.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA