Pre 20 godina smo zgazili Nigeriju: Marakana je skandirala Mijatu, a još se prepričava kako je Darko Kovačević ponizio golmana i štopera (VIDEO)

I pred Svetsko prvenstvo u Francuskoj 1998. godine Superorlovi su bili test za tadašnje "Plave"

  • 14

Reprezentacija Srbije u Londonu igra protiv Nigerije od 21.00 u sklopu priprema za Mundijal u Rusiji, što nas je vratilo 20 godina u prošlost, kada su takođe ''Superorlovi'' testirali našu reprezentaciju pred Svetsko prvenstvo u Francuskoj 1998. godine.

Tadašnji "Plavi" igrali su na Marakani protiv Nigerijaca, koje je predvodio legendarni srpski trener Bora Mulutinović 29. maja 1998. godine. Stadion je bio krcat, a navijači su mogli da vide sigurnu pobedu Jugoslavije od 3:0, pa je naš tim sa velikim očekivanjima krenuo put Francuske.

>>> Legendarni napadač gledao Maroko - Srbija, pa poručio: Oni bi mogli da ispišu stranice istorije na Mundijalu!

I imali su razloga za optimizam, jer je naš tim odlično igrao, a imao je i veoma jak tim.

Na toj utakmici nastupili smo u sastavu: Ivica Kralj, Zoran Mirković, Željko Petrović, Slaviša Jokanović, Niša Saveljić, Branko Brnović, Vladimir Jugović, Dragan Stojković, Siniša Mihajlović, Predrag Mijatović, Savo Milošević.

Printskrin: Youtube.com/Fanatic Yu

Kasnije su ušli i Slobodan Komljenović, Dejan Stanković, Darko Kovačević, Ljubinko Drulović, Perica Ognjenović i Dragoje Lekić.

Mučio se naš tim da probije odbranu Nigerije predvođenu legendarnim Taribom Vestom, ali je Savo Milošević na isteku 1. poluvremena matirao golmana Nigerije, nakon dobrog centaršuta Komljenovića sa desne strane.

U drugom je već bilo mnogo lakše i pobedu su zapečatili Predrag Mijatović i Darko Kovačević.

Mijatović je iskoristio poigravanje golmana Nigerije u 61. minutu, kada je želeo da ga dribla u šesnaestercu, ali mu je napadač našeg tima oduzeo loptu i lako je prosledio u mrežu.

Marakana je tada eksplodirala i skandirala Mijatoviću: "Mogu da ti pu*e, Mijate".

Šlag na tortu stavio je Darko Kovačević, koji je u 72. minutu dao odlučujući gol posle sjajnog solo prodora. Tada je izvanrednim lažnjakom u punom trku prevario i čuvara i odbrambenog igrača, a zatim plasirao loptu u mrežu za oduševljenje navijača.

Navijači Srbije danas ipak sa mnogo drugačijim očekivanjima čekaju duel protiv Nigerije, pre svega zbog lošijeg izdanja protiv Maroka pre nekoliko dana, ali i zbog atmosfere u ekipi, za koju se definitivno naslućuje da nije najbolja još od smene Slavoljuba Muslina, a nedavno i promene kapitena Branislava Ivanovića, pa sve do odluke Nemanje Matića da više nikad ne govori za srpske medije.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • OO7

    27. mart 2018 | 12:53

    Nigerija je tada bila najjaca u istoriji svojoj ... A mi je isamarali ladno ... A sad bog nek nam je upomoc

  • тићбра

    27. mart 2018 | 12:47

    Моја прва утакмица у животу

  • TS

    27. mart 2018 | 11:03

    Secam se te utakmice, bio sa caletom na istoku. Nigerija je tad bila bas jaka ekipa. Amunike, Vest, Amokaci, Babangida, Okoca, Kanu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA