≫ 

PRAVO LICE SRBIJE: Ovo već liči na nešto - dva gola Mitrovića za slom Nigerije! (VIDEO)

Ne bismo da padamo u euforiju, ali Krstajićev tim ume da igra lep fudbal

Nije bilo loše ni protiv Maroka u Torinu, ali već protiv Nigerije fudbaleri Srbije odigrali su dobar, zaista dobar meč koji bi trebalo da im služi kao putokaz za ono što ih čeka na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

>>>Nemci su ovim saobraćajnim znakom izludeli Brazilce pred sudar u Berlinu

Ekipa Mladena Krstajića pobedila je Nigeriju 2:0 na stadionu engleskog Barneta u Londonu, dvostruki strelac je bio Aleksandar Mitrović u 68. i 81. minutu, možemo reći i nesuđeni trostruki strelac pošto mu regularan gol nije priznat u prvom poluvremenu.

Foto: Tanjug/AP

Moglo je biti i ubedljivije od ovog rezultata, ali i ovako hronično kritički nastrojena javnost može biti apsolutno zadovoljna borbom, željom, umećem i kvalitetom koji su pokazali srpski fudbaleri protiv još jednog učesnika Mundijala.

>>> Skandal u Londonu: Srbiji protiv Nigerije nije priznat čist gol (VIDEO)

Euforije, ipak, ne sme biti ni u tragovima, samo spoznaja da i te kako umemo da baratamo loptom kada napadnemo, a upravo to je bio Krstajićev lajtmotiv protiv Super Orlova - napad, napad i samo napad!

Nigerijci nose nadimak Super Orlovi, ali možda u nekom drugom filmu - u utorak uveče sve što je super bilo je na strani Srbije.

Krstajićeva ideja da vrati na gol Stojkovića, u vezu, uz Matića, Milivojevića, Ivanovića od starta u odbranu, te Rukavinu desno i Nastasića u defanzivnu liniju - pokazala se kao dobitna kombinacija protiv Nigerije.

Delovali smo baš onako kako bi trebalo da izgledamo na Svetskom prvenstvu - dobra ofanzivna hemija sa razbijačem Mitrovićem koji igra u životnoj formi Nigerijcima je zadavala mnogo muka. Lopta je bila najviše vremena u našim nogama, šanse su prirodno počele da se ređaju, jednom smo i uspeli da savladamo prezaposlenog golmana Super Orlova, ali sudije nisu videle da je lopta posle "glave" Mitrovića završila iza gol-linije.

>>> Rival Srbije na Svetskom prvenstvu razmontirao učesnika Mundijala! (VIDEO)

Tri-četiri opasne situacije iskreirali su još naši ofanzivci pred golom Nigerije u prvih 45 minuta, na drugoj strani sporadično su pretili Mozes, Musa i Ivobi, ali je Stojković ili krotio te lopte ili ih pogledom prati njihov let daleko od gola.

Nije naš tim imao sreće da postigne gol u prvom, ali je sve došlo na svoje mesto u drugom poluvremenu.

U 68. minutu sveprisutni ratnik Mitrović izborio se pored dvojice za loptu, pružio pas ka Kostiću, a ovaj "zavrnuo" u petercu gde je spremno čekao napadač Fulama i smestio loptu iza leđa Uzohoa.

Foto: Tanjug/AP

Pravda je zadovoljena, Mitrović je apsolutno zaslužio ovaj gol, a pored "pakera" kao što je Kostić uvek može da računa na dobar učinak.

Nisu naši stajali, pa su do kraja iskreirali još jednu kvalitetnu akciju, kreacijom zbunili protivnika i zadali mu konačan udarac: Tadić je pokazao kakav je majstor - petom je proigrao Kostića, ovaj se dao u trk, video Mitrovića usamljenog da čeka, a ovaj, pošto je dobio loptu kao rukom, odradio najlakši deo posla, za 2:0, za neopisivu radost naših pečalbara na stadionu engleskog četvrtoligaša.

Ovo je pravo lice Srbije!

SRBIJA - NIGERIJA 2:0

(Mitrović 68, 81)

SRBIJA: Stojković - Rukavina, Ivanović, Nastasić, Kolarov - Milivojević, Matić (65. Grujić) - Tadić (90+1. Nemanja Maksimović), Ljajić (80. Živković), Kostić (89. Gaćinović) - Mitrović.

NIGERIJA: Uzoho - Ebuehi, Trost-Ekong, Idovu, Balogun - Ndidi, Obi (76. Sajmon), Ivobi (88. Adžaji), Onazi (76. Ogu) - Mozes (46. Igalo), Musa.

 

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor

    27. mart 2018 | 22:50

    Bravo Mitrovicu bravo fudbaleri Srbija Srbija Srbija.

  • Brat

    27. mart 2018 | 22:37

    Stvarno je sramota vise koliko mrzite Mitrovica i Krstajica.Da li bi bili na SP da nije bilo Mitrovicevih golova odgovor je ne.Veceras smo dosta dobro odigrali a ono protiv Maroka je bilo ispitivanje i eksperimentisanje.Sacekajte da vidimo sta uradimo na SP pa onda da podvucemo crtu i sudimo.

  • Darko

    27. mart 2018 | 22:47

    Nevjerovatno prije 2 sata su bili najgori nisu imali pojma o fudbalu a sad prijetimo brazilcima polako ljudi ipak nisu se oni bas slucajno plasirali na sp

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA