≫ 

Bajka Parme je sve bliže srećnom kraju: Ispali su u 4. ligu, navijači su ostali verni, a sada su na korak do Serije A (VIDEO)

"Mlekadžije" imaju još tri velika finala, a trenutno su u pol-poziciji kada je u pitanju napredak u najviši rang italijanskog fudbala

  • 3

Bajka Parme je bliži se pravom bajkovitom, srećnom kraju! "Mlekadžije" su savladale Ternanu sa 2:0 u 39. kolu Serije B i sada su im potrebna još tri koraka do cilja i velikog povratka u Seriju A!

Fabio Ćeravolo je pogodio mrežu u 19, a Antonio Di Gaudio u 39. minutu i to je bilo dovoljno za trijumf koji je Parmi sačuvao drugo mesto na tabeli, koje direktno vodi u najviši rang.

>>> Horor u Italiji: Parmin talenat ubio majku i 11-godišnju sestru, njegov brat je zatekao jeziv prizor (VIDEO)

Ternani je u ovom meču gorilo pod nogama, a posle poraza blizu su ispadanja u Seriju C. Ipak, Parmi nije na ruku išao ishod meča Breša - Frosione, gde su gosti došli do pobede u 95. minutu i tako su nastavili da dišu za vrat Parmi sa bodom manje.

Fudbaleri Parme proslavljaju gol Fabija Ćeravola u pobedi nad Ternanom od 2:0; Foto: Guliver/Alessandro Sabattini/Getty Images

Parma je posle bankrota 2015. godine ispala u najniži rang takmičenja, a zatim je iz sezone u sezonu napredovala i ulazila u viši rang.

Njeni navijači, koji su ostali uz klub u najtežem periodu i posle ispadanja u 4. ligu, nastavili su da pune tribine stadiona Enio Tardini.

Legendarni italijanski klub, koji je u zlatno doba Kalča bio jedan od omiljenijih u Srbiji i mnogi su bili tužni kada su morali da proglase bankrot zbog duga od 218 miliona evra 2015. godine.

Vernost njenih navijača bila je jedna od najbitnijih za to da klub preživi i da se munjevito vrati na mapu italijanskog fudbala.

Sada je ostao samo onaj glavni korak. Tako blizu, a tako daleko! Ali uz ovakvu podršku sa tribina, Parma ima čemu da se nada!

Do kraja Serije B ostalo je još tri kola. Seriju A je već obezbedio Empoli, koji je na prvom mestu sa 78. bodova i matematički niko više ne može da ga stigne.

Za drugo direktno mesto koje vodi u najviši rang vodi se velika borba. Parma je trenutno druga sa 66 bodova, Frosione ima 65, Palermo 64, Venecija 63, a matematički šansu imaju i Bari i Citadela, koje imaju po 61 bod.

Sitadela i Peruđa su u konkurenciji za plej-of, kao i Fođa, koja ima 4 boda manje od Peruđe koja je na 8. mestu, koje donosi doigravanje.

Parmi preostaju još tri velika finala - najpre gostuje Ćezeni, zatim dočekuje Bari, a u poslednjem kolu gostuje Speciji.

Nema sumnje, očekuje nas prava drama u završnici Serije B. Videćemo i da li će doneti Parmi srećan kraj, kakav je gotovo nezapamćen u istoriji fudbala.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemke

    1. maj 2018 | 17:54

    Ajmoooo parmaaaa

  • El. Comandante

    1. maj 2018 | 18:56

    U Subotu me ta Ternana oborila za dobre pare. Iskreno se nadam da ce ispasti ne u seriju C nego u jos nizi rang.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA