Ludnica u Rusiji! Junak Lokomotive u 87. minutu dao gol za titulu posle 14 godina! (VIDEO)

Lokomotiva je novi prvak Rusije

  • 0

Lokomotiva je šampion Rusije! Lider Premijer lige je pobedom u pretposlednjem kolu protiv Zenita pobedio sa 1:0, čime je i matematički obezbedio titulu šampiona, prvu posle 14 punih godina!

Ovo je Lokomotivi tek treća titula šampiona u istoriji kluba! Gol odluke, vredan titule prvaka doneo je Eder u 87. minutu, posle dobre akcije po desnoj strani, koju je Portugalac krunisao tako što je zakucao loptu iza leđa čuvara mreže Zenita.

Zanimljivo, Eder je bio strelac odlučujućeg gola i u finalu Evropskog prvenstva, koji je Portugaliji doneo šampionsku titulu na Starom kontinentu 2016. godine.

Za novog šampiona Rusije od 48. minuta igrao je i srpski defanzivac Nemanja Pejčinović, koji je ušao u igru umesto povređenog Vedrana Ćorluke.

Pejčinović je ovog puta bio siguran u zadnjoj defanzivnoj liniji, što nije bio slučaj u prethodnoj utakmici, kada je Lokomotiva izgubila od Krasnodara.

Ipak, čoveka koga smatraju najzaslužnijim za titulu, jeste trener Jurij Semin, 70-godišnji stručnjak, koji se vratio na klupu kluba 2016. godine. Upravo je Semin doneo i poslednju titulu Lokomotivi daleke 2004. godine.

Doneo je Lokomotivi titulu posle 14 godina - Jurij Sjomin; Foto: Guliver/Epsilon/Getty Images

Zasluge idu i Peruanskom napadaču Džefersonu Farfanu, koji je sa 10 golova bio najbolji strelac ekipe, dok su po 7 postigli Manuel Fernandeš i Aleksej Mirančuk.

Spartak se nadao kiksu Lokomotive, kako bi eventualnom pobedom protiv Rubina došao u priliku da pred poslednje kolo smanji razliku na bod ili dva razlike. Sada je Lokomotiva pobegla na nedostižnu razliku, pa Spartaku ostaje nada da će do kraja sačuvati drugo mesto, koje vodi direktno u Ligu šampiona.

Zenit je ovom pobedom izgubio skoro svaku nadu za Ligu šampiona, jer trenurno Krasnodar ima tri boda prednosti na poziciji broj 3, koja vodi u kvalifikacije, dok CSKA ima dva boda manje, ali i meč manje od Zenita, pa će se borba za Ligu šampiona u poslednjem kolu voditi između CSKA i Krasnodara.

CSKA pre toga mora da savlada Arsenal iz Tule, koji predvodi Miodrag Grof Božović, kako bi pred poslednje kolo bio u boljoj poziciji od Krasnodara.

30. kolo:

Arsenal - Tula - Lokomotiva

Spartak - Dinamo

CSKA - Anži

Zenit - SKA

Krasnodar - Rubin

VIDEO: Marko Arnautović sluša Draganu Mirković u svlačionici Vest Hema

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA