≫ 

Sa kim sve Partizan mora da se bori za Leonarda? Brazilac ima još ponuda na stolu!

Iako ima svoje hirove koje su trpeli prošle godine zbog dva trofeja, crno -beli ipak žele da vrate nestašnog Brazilca

  • 8

Vest da je Leonard da Silva Souza zatražio raskid ugovora sa saudijskim Al Ahlijem, zbog činjenice da nije dobio pet plata, svakako je razgalila navijače Partizana. Ali i pored činjenice da je Brazilac podneo zahtev Arbitražnoj komisiji tamošnjeg Fudbalskog saveza za raskid ugovora, što će ga učiniti slobodnim na tržištu, crno-belima neće biti lako da vrate sjsjnog napadača u svoje redove, iako želja svakako postoji, a kontakt igrača i pojedinih čelnika kluba iz Humske postoji održava se mesecima.

>>> Grobari već plaču za Leonardom: Brazilac postigao sjajan gol za Al Ahli u Ligi šampiona Azije (VIDEO)

IMA VIŠE PONUDA NA STOLU

Ipak, drugoplasirani tim u Srbiji nije jedini u redu za eventualnu saradnju sa fudbalerom, jer on zbog dobrih igara i učinka u Džedi ima još neke ponude na stolu...

Jedan od najzaslužnijih igrača za duplu krunu prošle sezone, Leonardo Souza Foto: Marko Todorović

Ukoliko se ovog leta do kraja otvori mogućnost za njegov povratak (a nada svakako postoji), Partizan će morati da pobedi klubove iz Kine i Turske, koji su takođe zainteresovani za igrača, ne bi li posle samo godinu dana obezbedio najveće pojačanje u prelaznom roku.

Sličnu poziciju su crno-beli imali i pre dva leta, kada su gotovo dva meseca vodili borbu sa klubom iz Turske i Leonardovim agentom Dimitrijem Seljnukom, ali su posle niza ponuda, modifikovanja uslova u ugovoru i “čeličnog” strpljenja uspeli da ga privole u Humsku.

TRAŽIO DRUGI AUTO, BOLJI STAN, KASNIO IZ BRAZILA

Generalni direktor Miloš Vazura je to otkrio medijima još na zimskim priprema, ostavljajući mogućnost (ne veliku, ali gde ima dima - ima i vatre) da Leonardo ponovo obuče crno-beli dres. Upravo je Vazura u čestoj komunikaciji sa Brazilcem, koji nije zaboravio da su ga u Humskoj držali “kao malo vode na dlanu”, trpeli sve njegove “bubice” i ispade kada nije želeo da trenira zbog plata i premija, tražio bolji automobil, drugi stran na korišćenje pored onoga, koji je dobio na Dedinju, kasnio sa povratkom iz Brazila, kasnio na pripreme, bunio se kada bi bio zamenjen (napao i sportskog direktora Ivicu Ilieva u jednom trenutku, tražeći da ide iz kluba).

U jednom trenutku prošle sezone saga oko povratka sa odmora Brazilca pretvorila se u špansku seriju Foto: Marko Todorović

Sve su to u Partizanu tolerisali, jer je sa druge strane Leonardo na terenu donosio neverovatne stvari, golove i asistencije, često potezom odlučujući utakmice, što je ponajviše doprinelo duploj kruni prošle sezone.

Interesantno je svakako da na “Vikipediji” već sada stoji da je Leonardo u 2018. godini igrač Partizana i to je ono što bi sigurno vest koja bi najviše obradovala navijače crno-belih.

Jer, fudbaleri, koje je klub angažovao kao njegove alternative, niti su približno prikazali na terenu koliko Brazilac, niti su bili voljeni od strane publike kao pomenuti fudbaler. Treba pomenuti i da je Partizan na sve načine pokušao da zadrži Leonarda, nuđena mu je u jednom momentu i zarada od 700.000 evra godišnje, pa i više, ali on nije želeo da ostane u Srbiji. Ubrzo se i sam pokajao...

Ilijev mu je oprostio što ga je napao Leonardo prošle sezone Printskrin: youtube/DanasConferences

PROBLEM(I) SA TRANSFEROM

Malo je poznato da je i Leonardov odlazak u Al Ahli bio više nego stresan. Naime, ćudljivi virtuoz sa loptom je u istom momentu imao dve ponude i to u istoj visini, a na njemu je bilo da odluči da li će u francuski Mec ili u pomenuti Al Ahli. Danima je “veslao” i Francuze i Arape, koji su Partizanu nudili kompletnu sumu odjednom.

Odlučio se nekako za klub iz Džede, sa kojim su crno-beli ekspresno okončali posao I dobili novac na račun, ali... Brazilac je otputovao u Rim sa porodicom, gde je čekao realizaciju svojih uslova i – ostao “zaglavljen” u “večnom gradu”.

Imao je žestok duel sa Boaćijem Foto: Telegraf

Neke hirove ni bogati Arapi nisu želeli da plate (tražio da plate kompletno školovanje za dete), a malo je kasnila i tranša “na ruke”, obećana za potpis ugovora.

Brazilac je tada zvao direktora Vazuru i pitao da li je Mec još zainteresovan i najavio da će čak da se vrati u Beograd. Ipak, sve se nekako rešilo, pa je obukao dres Al Ahlija.

“VOZAO” I ARAPE

Leonardo je bez dileme najbolji igrač i u Al Ahliju, iako je njegov tim završio kao drugoplasirani u prvenstvu Saudijske Arabije. Odigrao je 24 meča sa arapski klub, postigao i 11 golova, od kojih su neki bili zaista spektakularni. Ipak, baš kao i u Partizanu, znao je da “nestane” po odlasku na odmor u Brazil, posle čega bi koristio stare trikove, javljao se preko društvenih mreža i obaveštavao fotografijama i porukama da se vraća u Džedu.

Bio je kažnjavan izbacivanjem iz tima, ali i uvek vraćan među startere, jer je donosio veliku prevagu. Inače, Leonardo je u Al Ahliju imao zagarantovanih 2.200.000 evra godišnje zarade.

VIDEO: Lalatović poručio Partizanu da će morati da puste krv da bi eliminisali Čukarički iz Kupa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • glas razuma

    8. maj 2018 | 12:58

    Leonardo nesumnjivo jeste dobar fudbaler , neko ko moze da napravi razliku ...ali ljudi dali ste stvarno spremni da trpite bezobrazluk , nepostovanje i prostacko ponasanje razmazene umisljene primadone koji je usput dosao iz neke tamo favele , verovatno bez dana skole . On hoce da ima poseban tretman ...pa to ni Mesi ne trazi a slozicemo se da ih je glupo porediti . A sta cemo sa odnosom prema obavezama , dresu , klubu ... navijacima ? Sta ce da kaze nesretnik od trenera na takvog u grupi a sta igraci ? Svako ko priziva takvog i sam dovoljno ne postuje svoj klub

  • cika crni

    8. maj 2018 | 15:50

    Leo je najbolji igrač koji je ikada kročio u našu ligu.Uz dobrog trenera koji bi znao da ga iskoristi kao NIkolić bio bi nezaustavljiv.

  • Zis

    8. maj 2018 | 19:55

    A Partizan ti je siguran za platu ,pa oni bre duzni i ruzni .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA