≫ 

Rekordi koje Saša Ilić još nije oborio u Partizanu! Ali, ako ostane još sezonu...

Legenda crno-belih bi mogao da postane rekorder bivše Jugoslavije u jednom važnom segmentu

  • 11
FK Partizan, pocetak priprema za sezonu 2017 - 2018, Saša Ilić Foto: Marko Todorović

Saša Ili(40) je legenda Partizana, možda i veća nego sve ostale. Ovo mu je jedna od poslednjih sezona, kažemo jedna od, jer to traje već nekoliko sezona. Pričalo se da će na kraju ove završiti karijeru.

>>> Partizan prodaje jednog od najboljih igrača: Uskoro stiže milionska ponuda u Humsku!

A možda i neće, jer je sa dve asistencije protiv Napretka pokazao da je klasa za sve mlađe igrače. Ako bude odlučio da igra, mogao bi da sruši još neke rekorde, koje do sada nije oborio:

Podsetimo, Ilić je klupski rekorder po broju nastupa za Partizan sa 855 utakmica u crno-belom dresu, (prestigao Mocu Vukotića 700), a odigrao je 412 prvenstvenih mečeva i postigao 130 golova. Ako odluči da igra sledeće sezone mogao bi da sruši još jedan rekord bivše Jugoslavije.

Prošle godine osvojio duplu krunu Foto: Marko Todorović

To je broj prvenstvenih mečeva koji iznosi 439, a drži ga bivši golman Veleža Enver Marić. Iliću znači nedostaje još 28 mečeva, što uz ova dva poslednja, plus 37 mečeva koliko bi bilo sledeće sezone ( neka odigra samo 26) mogao bi da sruši rekod.

Legenda Partizana i dugogodišnji kapiten rekorder je po broju utakmica odigranih u kvalifikacijama za Ligu šampiona - odigrao je čak 51 meč u ovoj fazi takmičenja! Od svih aktivnih igrača on drži ovaj zanimljivi rekord. Ako se uzmu u obzir i mečevi kvalifikacija za Ligu Evrope ta brojka raste na 69 mečeva.

Ako bude igrao sledeće sezone povećaće i ovaj rekord

VIDEO: Partizan sebe vidi u finalu Kupa, a utakmica nije ni odigrana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    9. maj 2018 | 12:37

    Glupo je porediti Ilica sa Vukoticem,razvlaci se poslednje tri sezone po terenu i ulazi samo da obori rekord u periodu kad je Vukotic izlazio iz igre

  • Putin R.S

    9. maj 2018 | 12:40

    To pokazuje kvalitet igraca kada je Sasa Ilic sa 40 najbolji u Partizanu.

  • Brat

    9. maj 2018 | 14:58

    Vidim da ga mnogi omalovazavaju ali pogledajte ovo.Nekoliko puta igrao LS dva puta igrao nokaut fazu LE i ko zna koliko puta samo po grupama,dao gol na svetskom prvenstu,oborio tolike rekorde,dao najvecem rivalu 5 golova ukupno,5 trofeja kupa vecers ako prodje mozda 6, 10 ili 11 titula i sta hocete vise.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA