Ćiro Blažević veruje u Orlove, ali ne i u seks na Mundijalu: Oduševiće vas prognoza i savet za Rusiju (VIDEO)

"Trener svih trenera" je u razgovoru za Telegraf istakao da veruje u naš tim i da je vreme da ostvare dobar rezultat

  • 8

Legendarni "trener svih trenera", Miroslav Ćiro Blažević, pričao je u razgovoru za Telegraf o šansama Srbije na Mundijalu i istakao je da veruje u iznenađenje Orlova, kojima je dao i savet kako da se ponašaju u Rusiji.

Naglasio je i da Hrvatska treba da napadne titulu prvaka sveta, dao je mišljenje o dilemi da li treba dozvoliti da supruge fudbalera budu u karantinu sa igračima na Svetskom prvenstvu, a prisetio se i neostvarene želje da preuzme Crvenu zvezdu.

Pitali smo ga može li Srbija da napravi ozbiljniji rezultat u Rusiji, a on je uveren da će to biti tako i da je vreme da konačno pokažu talenat.

>>> Potvrđena loša vest: Srbija ostaje bez jednog od najvažnijih igrača za Mundijal!

- Već je i vreme! Koliko smo samo čekali da učestvuju na velikom takmičenju. Sad su napokon uspeli, nadam se da će odigrati zapaženu ulogu jer imaju sve atribute za to. Imaju izuzetnu reprezentaciju u kojoj je koncentrisan talenat, a nadam se i da će selektor biti na visini zadatka, to je od izuzetno velikog značaja. Sada kada sam duboko u penziji mogu odgovorno da kažem da je selektor najvažniji čovek ekipe!

Mladen Krstajić će biti na velikom ispitu u Rusiji; Foto: Guliver/Matthew Lewis/Getty Images

Ćiro ima jednostavan savet za reprezentativce Srbije, ali i Hrvatske, smatrajući da fudbaleri sa ovog podneblja imaju ogroman talenat.

- Ovo podneblje, Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Makedonija, pa čak i Slovenija... daje najnadarenije i najtalentovanije igrače. Oni moraju da budu svesni da su bolji od svih. . Treba da se tako ponašaju, bez ikakve inferiornosti i onoga što bi ih hendikepiralo, moraju da podignu lestvicu jako visoko.

- Niko nije bolji od njih, a od Hrvatske pogotovu. Ja sam mom mlađem kolegi Daliću rekao da mora da ide na prvo mesto. A verujem i da će Srbija napraviti iznenađenje koje će nas sve obradovati.

Sve češće se vodi diskusija da li treba dozvoljavati igračima da vode supruge na Mundijal u karantin kako bi imali seks. Neki tvrde da to deluje pozitivno na igrače, poput legendarnog Brazilca Romarija, dok Ćiro Blažević ipak ima drugačije mišljenje.

Miroslav Ćiro Blažević; Foto: Telegraf

- Ne mogu da vam kažem nešto što bi mene lično demantovalo. Ja to lično nisam dozvolio, iako mnogi psiholozi smatraju da je to opravdano. Ja mislim da nije. Oni za svoju fudbalsku aktivnost moraju da imaju koncentrat svakog dela energije, a ona se u ovom slučaju raspe. Apsolutni koncentrat te turneje mora biti usmeren na teren, na njihov optimalni učinak, a za takvu vrstu učinka mora da se napravi priprema gde se akumulira energija.

- Tamo je mi prospemo, a moramo je sačuvati za ovo najvitalnije za šta mi živimo. Za ovo drugo ima vremena. Utakmica prođe, a vi jeste li pobedili ili ne? O tome zavisi idete li dalje i da li ćete afirmisati svoju zemlju na tom velikom takmičenju. Ako su prave žene, čekaće i godinu dana i dve. Ako su prave.

Prisetio se i perioda kada je želeo da bude trener Zvezde, što mu je ostala najveća i neostvarena želja, ali Dragan Džajić i Vladimir Cvetković nisu bili spremni da mu daju klupu.

Vladimir Cvetković i Dragan Džajić; Foto: MNPress

>>> Ćiro Blažević se umalo rasplakao: Nikad neću zaboraviti nestanak struje na Marakani i gest srpskih fudbalera

- To je bilo davno, kada sam bio baš u najboljoj formi, ali moji prijatelji Džajić i Cvetković su odlučivali u tom periodu i nisu bili spremni u to vreme to da ja budem trener. Ali u svakom slučaju imam divne odnose sa njima. Sportisti su uvek bili ti koji nisu prezali da prave mostove između budalaša koji se svađaju. I dalje sam u kontaktu sa Džajićem i Cvetkovićem. Stvorili smo prijateljstvo koje je trajalo i trajaće. Imam dosta prijatelja u Beogradu, dolazim tamo često - zaključio je Ćiro Blažević.

Grupe za Svetsko prvenstvo u Rusiji; Foto: Telegraf

(Ivana Cicović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    11. maj 2018 | 21:15

    Fudbal je igra ,a ne takticka misao,ako budemo fudbal gledali kao igru i igrali tu istu igru bez glupih teorija i taktika,to nas je unazadilo 100 god,uvek se javljaju kvazi strucnjaci i pocnu o njihovim teorijama i taktikama,Srbija zaista moze da napravi dobar rezultat ako ne i da osvoji svetsko prvenstvo!STOP taktikama SLOBODA igri!!!!!

  • Kula

    11. maj 2018 | 22:06

    Finale bratsko,Rusija-Srbija.

  • Putin R.S

    11. maj 2018 | 22:02

    Jedan je Ciro.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA