Srbija dobila novi fudbalski nadimak: Ko je Zvezdin Mane?

Pomoćni trener crveno-belih Milan Kosanović ističe da su za ovog fudbalera granice najviše moguće

  • 4
Sadio Mane dobija i "srpsku verziju"; Foto: AP/Tanjug

Imali smo razne nadimke za fudbalere u Srbiji u poslednjih nekoliko godina - Zvezdin Falkao (Luka Jović), Partizanov Mesi (Andrija Živković), Petar Škuletić (koji je sada ponovo na meti Partizana) je bio Škuntelar, Marko Šćepović - Šćepakadabra, Aleksandar Miljković - Miljkon, a sada je na pomolu novi - Zvezdin Mane.

>>> KAKO NADIMCI UTIČU NA FUDBALERE: Od srpskog Balotelija do El Šaravija sa Karaburme (VIDEO)

Taj nadimak bi mogao da dobije jedan od najboljih igrača crveno-belih ove sezone i sigurno jedan od najvećih talenata srpskog fudbala, nakon intervjua koji je njegov mentor - Milan Kosanović, pomoćni trener Zvezde, dao za Žurnal.

On je istakao da je Radonjić posle promašaja protiv CSKA iz Moskve na Marakani počeo ozbiljnije da shvata individualni rad i počeo je duže da ostaje posle treninga. To je dalo rezultat jer je posle toga je počeo i da trese mreže. Dao je prvenac u Superligi baš protiv Partizana, a zatim je pogodio odmah i protiv Čukaričkog.

Nemanja Radonjić slavi gol na 157. Večitom derbiju; Foto: MNPress

- Negativan detalj je doneo Radonjiću i nešto pozitivno, tako je u životu. Pre je izbegavao da ostaje posle treninga, a kada je promašio protiv CSKA zapitao se "da li su možda u pravu ovi ljudi što mi govore da radim dodatno?" Sad je počeo da kada mu odredim 100 šuteva, kaže "može li još 15?". Za mlađe je infividualni rad neophodan - naglašava Kosanović, koji veruje da su granice Radonjića u rangu najboljih evropskih fudbalera, baš poput Sadia Manea iz Liverpula.

- Kada gledate Manea i Liverpul, tu negde - odgovorio je Kosanović na pitanje o granicama Radonjića, za koga smatra da je najbolje da posle Zvezde ode u manji klub, gde bi mogao da igra, kao što je to uradio Sergej Milinković Savić.

- Najbolje bi bilo da ode kao Sergej u manji klub od Zvezde, ali nisam siguran da će moći da ga plate takvi - rekao je trener Zvezde.

Milan Kosanović, mentor Nemanje Radonjića; Foto: crvena zvezdafk

- Nije shvatao fudbal ozbiljno. Danas je to drugi Radonjić, fudbalski živim za to da napravimo trećeg Radonju, koji je ideal. Mora da shvati da ovo nije zabava, želim da ima Ronaldovu glavu, taj mentalitet.

Poludeo sam kada je rekao novinarima posle derbija da ne mora da postigne više nijedan gol u karijeri. On nije kvaran, predobar je dečko. U Srbiji je najlakše nekome da zalepite etiketu.

VIDEO: Pogledajte izjavu Radonjića posle pobede i gola na derbiju!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krkan

    12. maj 2018 | 15:04

    Prestanite sa tim poredjenjima i davanjem nadimaka srpski ibra, ronaldo, mesi, mane, falkao... Ispadamo jadni

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅*&[]{}()&€$€#

    12. maj 2018 | 12:42

    Мане гробаре ......натенане.😂😂😂

  • Rola

    12. maj 2018 | 13:05

    Daj molim vas ne skrnavite imena jedan je Mane Bajic i ne ponovljiv ovom bi bolje pristajalo ime Brzak jer od znanja ima samo brzinu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA