≫ 

EKSKLUZIVNO Saša Ilić u Telegrafu dan posle odluke koja je usrećila Grobare: Neka se spremi Kazujoši Mijura (VIDEO) (FOTO)

"Verovatno je genetika u pitanju kod mene, stvarno se osećam sposobnim da, pre svega, treniram normalno, nisam sklon povredama, nemam nikakvih problema, izlazim srećan na trening i to mi daje za pravo da još igram fudbal", kaže nam miljenik navijača Partizana sa kojim smo pričali, manje-više, o svemu što je obeležilo njegovu dugovečnu i veliku karijeru koja će naredne godine ući u 22. sezonu

  • 29

Tinta na novom ugovoru sa Partizanom još se pošteno nije ni osušila kada nam je u goste došao baš on: idol navijača crno-belih za sva vremena, retko ponovljiva figura na zelenom pravougaoniku - Saša Ilić (41).

Dan nakon parafa koji je označio da će "Sale igrati još malo" za crno-bele, legendarni fudbaler i zaštitni znak kluba iz Humske odazvao se pozivu Telegrafa i pričao nam o tome šta je prethodilo da se predomisli i produži karijeru još jednom, ali i o brojnim drugim momentima koji su oblikovali njegovu karijeru, bivšim trenerima, pozivu Krstajića da bude uz nacionalni tim, prijateljima iz redova Zvezde, zaraćenim frakcijama Grobara, detinjstvu, vremeplovu na trenutak koji bi voleo da promeni da može, najdražoj pobedi, najbolnijem porazu, drugovima Borčancima koji mu već četiri godine spremaju oproštaj koji nikako da se desi i šta je obećao mališanu koji je za rođendan poželeo da gleda Sašu Ilića još godinu dana na terenu...

>>> Ekskluzivno: Saša Ilić produžio ugovor sa Partizanom! On bi da igra još malo!

... i još o mnogo čemu pričali smo sa najdugovečnijim fudbalerom na ovim prostorima - velikim Saletom Ilićem.

Ideja intervjua u začetku je trebao da bude pred ispraćaj u penziju, kad ono - "pokvario" si nam planove. Šta je presudilo da kažeš "da" ponudi kluba da odigraš još jednu sezonu?

- Ja sam čitav život u Partizanu, nebitno u kakvoj ulozi sam bio ili ću biti u klubu. U ovom trenutku, u razgovoru sa familijom, trenerima koji su u klubu, sa ljudima koji vode klub, mislim da je najbolja odluka i za mene i za Partizan da igram još godinu dana, a posle toga ostaću u klubu, jer sam to zaslužio. Ali hajde da ne pričamo o tome sada, bitno je da ću ostati uz ekipu još godinu dana i nadam se radovati se nekim novim trofejem.

Saša Ilić i naša novinarka Jovana Milivojević Foto: Marko Jovanović

Dve asistencije protiv Napretka, pa gol u 90. za prolaz u finale Kupa i delirijum među Grobarima - da li su baš to ti momenti najvećeg udara emocija koji su te naterali da ostaneš deo tima još godinu dana?

- Sigurno da takvi trenuci puno znače, ja često razgovaram sa saigračima u svlačionici i oni su, kada sam im rekao da završavam karijeru, rekli: "nemoj, molim te, značiš nam". Meni je to, onako, ostalo u glavi... Kasnije su se izdešavale i te neke druge stvari, i ono što je najbitnija odluka, je odluka moje familije da je najbolje da ostanem uz ekipu jer se fizički dobro osećam i zato sam i odlučio da ostanem uz ekipu.

Japanac Mijura je u 51. godini i dalje aktivan, može li se napasti njegov rekord?

- Ja bih voleo, verovatno bih voleo. Verovatno je genetika u pitanju kod mene, stvarno se osećam sposobnim, koliko toliko, pre svega da treniram normalno, nisam sklon povredama, nemam nikakvih problema, izlazim srećan na trening i to mi daje za pravo da još igram fudbal. Kod nas se to malo gleda drugačije, čim igrač pređe tridesetak godina odmah je mator za fudbal. Ja ne osećam nikakve tegobe, ne budim se sa bolovima, a čim budem osetio da više ne budem mogao da pružim ništa ni u kom slučaju Partizanu, sam ću se povući.

Saša Ilić je najbolji strelac i igrač sa najviše odigranih utakmica u dresu Partizana Foto: Marko Jovanović
Saša Ilić kaže da bi voleo da dostigne rekord Japanca Kazujošija Mijure koji je i dalje aktivan u 51. godini Foto: Marko Jovanović

Ideja Mladena Krstajića je nešto o čemu se priča: selektor želi bivše reprezentativce uz ekipu na Mundijalu u Rusiji.

- Ja sam sa Mladenom bio saigrač u Partizanu, kasniej smo igrali i u reprezentaciji, privatno smo izuzetno dobri. Druga stvar, sve što može da donese uspeh reprezentaciji, ako je do nas koji smo okolo, tu smo da pomognemo, ja ću se rado odazvati njegovom pozivu i ukoliko mi oabeveze dozvole, biću uz reprezentaciju. Ja se nadam da naša reprezentacija ima kvalitet da prođe grupi, a posle i dalje.

KOMPLETAN INTERVJU SA SAŠOM ILIĆEM MOŽETE POGLEDATI U VIDEU NA POČETKU TEKSTA!

Ćaskanje u sa legendom u studiju redakcije Telegraf.rs Foto: Marko Jovanović
"Ćeraćemo se i dogodine", osmeh šampiona koji ćemo još mnogo puta videti Foto: Marko Jovanović

VIDEO  - 8 neverovatnih stvari o Saši Iliću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Flki

    15. maj 2018 | 22:59

    To moze samo kod nas...staje mladih dobrih fudbalera..glupost

  • Ja...RS

    16. maj 2018 | 00:23

    Matatonci trce pocasni krug 😂😂😂

  • Cubaka

    15. maj 2018 | 22:58

    Bravo za Saleta, znaci jos 12 godina da bi oborio rekord Mijure, jos samo Ivica i Djuka da ostanu isto toliko i za nas u komsiluku "nema zime".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA