≫ 

Partizan odredio cenu za Tavambu: Ko spremi dva miliona evra, može da ga vodi!

Postoji interesovanje za napadača sa nekoliko strana, ali crno-beli čekaju konkretnu ponudu, koja će zadovoljiti i klub i fudbalera

  • 44

Još u zimskom prelaznom roku Partizan je imao nameru da unovči dobre igre Leandrea Tavambe, ali kako nije bilo dovoljno vremena da se realizuje transfer kamerunskog reprezentativca, on je ostao u Humskoj.

Prioriteti ipak nisu promenjeni, pogoovo ne posle kupovine dva napadača – Nemanje Nikolića i Rikarda Gomeša, pa je prodaja Tavambe u letnjem prelaznom roku naprosto postala primarni posao crno-belih. Interesovanja ima sa nekoliko strana, a u Humskoj je određena i cena ispod koje Kamerunac ne može iz kluba – 2.000.000 evra, saznaje Telegraf.rs.

Upravo je visina obeštećenja bila jedna od prepreka u realizaciji Tavambinog transfera pre nekoliko meseci, jer je tada na stolu imao ponudu iz Italije, no, period je bio kratak, nije bilo dovoljno vremena da se duže pregovara.

Ovoga puta, Partizan ima “bonus” više u svojoj kalkulaciji, jer je Tavamba u međuvremenu postao standardni A reprezentativac, što je svakako uticalo i na malu korekciju cifre, u odnosu na zimski prelazni rok.

Uz to, bez obzira što je u smiraju sezone malo pao u formi, statistika napadača je ove godine daleko bolja nego kada je tek došao u Humsku. Mučio se u prvoj sezoni da postigne gol, iako je veoma dobro igrao i konstantno se nalazio u šansama.

Ništa više od šala sa Sašom Ilićem Foto: Marko Todorović

Tokom proteklih desetak meseci, pogotovo u prvom delu takmičenja, Tavamba je bio stub – oslonac crno-belih. Odigrao je ukupno 51 utakmicu u svim takmičenjima, postigao 19 golova, od toga čak šest u Evropi i upisao 12 asistencija.

Zato i postoje klubovi koji bi kamernuskog napadača rado videli u svojim redovima ovoga leta i to interesovanje, pre svega, stiže i Kine, Turske i Italije. Naravno, verovatno će postojati i malo odstupanje od pomenute cifre od 2.000.000 evra, ali ne u velikoj meri.

U Partizanu imaju strpljenja i sačekaće pravu ponudu za Tavambu, koji je nedavno promenio i agenta, pa sada brigu o njegovoj karijeri vodi Ivica Pavlović.

Miljenik Grobara Foto: Marko Todorović

PROŠLOG LETA NA TRANSFER LISTI

Malo je poznato da je Leandre Tavamba posle sezone u kojoj je Partizan osvojio duplu krunu bio na – transfer listi. Tačnije, struka je naložila da on bude prodat i da se traži drugo rešenje (u igri je tada bio Slovenac Andraž Šporar).

Tadašnji trener Marko Nikolić nije imao previše poverenja u Kamerunca, jer je angažovan nešto pre njegovog dolaska, ali je njihov odnos od prvog do poslednjeg dana saradnje bio iskren i pun poštovanja, pa nije bilo nikakve ljutnje.

U prilog tome i činjenica da se Tavamba preko društvenih mreža emotivno oprostio od Nikolića, zahvalio mu na saradnji i svemu što su zajedno postigli u Partizanu.

Iznenadni odlazak Nikolića sa klupe crno-belih, zatim i udarnih pesnica napada - Leonarda i Uroša Đurđevića, iz korena je promenio Tavambin status. Postao je prvi napadač tima, ali mu je skrenuta pažnja, čak i javno, da mora da popravi statistiku. Poslušao je...

VIDEO - Kako su Partizanovi juniori poveli sa 3:0 protiv Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KaraDjordje

    3. jun 2018 | 14:19

    Ako ga ne prodate, a necete, mozete ga dati Ostoji limaru u KKP na pozajmicu.

  • YYY

    3. jun 2018 | 12:45

    Imam ja bukvu za 40 eura po meteru!

  • Sale

    3. jun 2018 | 12:54

    Izvinite,a da li je to greska tamo kod nula? Da nisu mislili na 200000? Mislim,jesam grobar i drag mi je Tavamba,ali ljudi,da ki su ovi nasi normalni? Pa ko ce dati 2 mil za Tavambu....?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA