≫ 

Još jedna opomena za Srbiju: Švajcarska se isprsila Furiji!

"Sajdžije" na stadionu Viljareala odigrale nerešeno sa jednim od favorita za osvajanje Svetskog prvenstva

  • 13

Svi rivali Srbije u grupi na Svetskom prvenstvu u Rusiji bili su gotovo stoprocentni u prijateljskim utakmicama odigranim u nedelju.

Brazil je savladao Hrvatsku 2:0, Kostarika je bila još ubedljivija protiv Severne Irske (3:0), dok je Švajcarska u svakako najjačem ispitu, kao gost, uspela da odigra egal sa Španijom - 1:1.

>>> Kostarika za brigu Srbije: Kembel je prava napast, Irci ispraćeni sa tri "komada"

Ekipa selektora Vladimira Petkovića protiv jednog od glavnih favorita za najviši plasman u Rusiji pokazala je ono što smo već znali: da će nam biti težak protivnik u meču od čijeg nam epiloga možda i zavisi plasman u drugi krug.

Iako su Španci, koji su na stadionu Viljareala zaigrali u jakom sastavu, imali više od igre u prvom poluvremenu i većim delom drugog, Švajcarska je iskoristila priliku koja joj se ukazala i preko Rikarda Eodrigeza došla do gola i egala u 62. minutu, a on je ostao na snazi do kraja.

Strelac za Furiju bio je Alvaro Odriozola u 29. minutu.

Međutim, to nije bilo dovoljno da ekipa Žulena Lopetegija ostvari trijumf u pretposlednjoj predmundijalksoj proveri.

Obe reprezentacije do odlaska u Rusiju imaće još po jednu proveru, Švajcarska sa Japanom, a Španci sa Tunisom.

Josip Drmić u duelu sa Tijagom Alkantarom Foto: Tanjug/Ap

Španija je krenula sa postavom: De Hea, Odriozola, Pike, Aspilikueta, Alba, Silva, Koke, Tijago, Inijesta, Aspas, Kosta.

Švajcarska je počela meč u sastavu: Zomer, Lihštajner, Šar, Akandži, Rodrigez, Behrami, Zakarija, Džemaili, Zuber, Seferović.

Lopetegi je za ovu priliku odmorio igrače Reala koje ima na raspolaganju zbog njihove produžene sezone u odnosu na druge, pa je tako na poštedi bila čitava plejada jakih aduta: Ramos, Karvahal, Asensio, Isko i Lukas Vaskez. U timu nije bilo ni Busketsa zbog stomačnih problema.

I tako oslabljena Španija ima la je punu kontrolu utakmice koju je krunisala preko Alvara Odriozole, igrača Sosijedada, koji je uhvatio lep volej van kaznenog i matirao Zomera. Imali su igrači domaće reprezentacije još nekolicinu šansi da dupliraju vođstvo i trasiraju put ka pobedi, međutim Zomer je pokazao da će biti jak adut Švajcaraca u svakom trenutku.

U nastavku, vredan pomena je kiks jednog od najboljih golmana sveta De Hee, kome je lopta ispala iz ruke prilikom intervencije na udarac Lihštajnera, i reakcija Rodrigeza vredna egala sa jakim rivalom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Раднаскела

    3. jun 2018 | 23:17

    Ma pravi Švajcarci, svi do jednog.

  • lik

    4. jun 2018 | 00:00

    Vi očigledno niste gledali utakmicu kad tako pišete. Neka se i nama tako prikažu

  • dimitrije

    3. jun 2018 | 23:10

    Citam sastav Svajcaraca, i trazim Svajcarca u sastavu, 2-3, i gotovo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA