≫ 

Albanci sa Kosova najavljuju žestoko navijanje za Švajcarsku protiv Srbije: Imaju bolesne poruke, javio se i ujak Behramija!

Biće ovo više od igre, a fudbaleri poreklom iz južne srpske pokrajine će biti posebno motivisani

  • 50

Reprezentacija Srbije u petak od 20 časova igra protiv Švajcarske ključni meč za plasman u nokaut fazu Mundijala.

Taj meč će biti više od igre, ne samo zbog važnosti meča, već i zbog toga što u ekipi Švajcarske igra veliki broj albanskih fudbalera poreklom sa Kosova i Metohije, koji će imati poseban motiv da Srbiji pomrse račune.

Granit Džaka, Đerdan Šaćiri, Valon Behrami, Blerim Džemaili su možda i ključni igrači "Sajdžija" i svi su počeli meč protiv Brazila u 1. kolu, i svi će verovatno od starta igrati i protiv Orlova.

>>> Švajcarci iznervirali Savićevića: Dejo genijalno odgovorio kako će Srbija da zaustavi Šaćirija

Granit Džaka i Đerdan Šaćiri - uzdanice Švajcarske; Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

Svima je zajedničko da su Albanci i svi sem Džemailija su rođeni na Kosovu, dok je on poreklom iz Makedonije. Svi oni su kao deca izbegli u Švajcarsku, uglavnom tokom rata na Kosovu, a često u svojim intervjuima ističu to, a nisu zaboravljali i da "pljunu" po srpskoj državi, kao što je Granit Džaka to uradio u velikom intervjuu u kojem je pričao da mu je otac robijao u Beogradu samo zato što je bio Albanac.

Tek kasnije je otkriveno da je u pitanju ozbiljna laž i obmana, jer u dokumentima zatvora nema nikog ko se zove i preziva kao njegov otac.

Posebno se u isticanju svog porekla sa Kosova, kao i promosivanja tzv. države ističe Đerdan Šaćiri, koji je provocirao i pred Mundijal objavljivanjem kopački koje će nositi tokom meča (sa zastavama Švajcarske i tzv. Kosova).

Takođe je i u izjavama bio zapaljiv, a i posle žrebanja grupa za Mundijal istakao je da je srećan zbog toga što će igrati protiv Srbije.

I Valon Behrami, koji je bio pod znakom pitanja za duel protiv Srbije zbog povrede, ali je odmah poručio da nema drame i da će sigurno biti spreman, a verovatno i posebno motivisan za duel sa Srbijom.

Valon Behrami je bio posebno oštar prema Nejmaru na meču protiv Brazila; Foto: Tanjug/AP

Njegov ujak Čauš Behrami rekao je da će Valon imati specijalnu motivaciju za pobedu protiv Srbije, jer su, kako je rekao, njegovi roditelji patili na Kosovu do 1999. godine.

I obični građani koji su intervjuisani na Kosovu uoči ovog meča ističu da će svim srcem biti uz Behramija, Šaćirija, Džaku...

- Kada igra Švajcarska, to je isto kao da igra Kosovo. Celo Kosovo će biti ispred TV ekrana i navijaće za pobedu protiv Srbije - rekao je Daut Maloku, 46-godišnji učitelj za AFP.

VIDEO: Sve što niste znali o reprezentaciji Švajcarske

- Švajcarska je treća ekipa za koju mi navijamo posle Kosova i Albanije - rekao je radnik iz Žegre, mesta pored Gnjilana gde je rođen Šaćiri.

- Navijači sa Kosova će uživati u pobedi Švajcarske više nego sami Švajcarci - rekao je sportski novinar Škumbin Sekiraga.

Meč sa Švajcarskom biće istorijski. Kvota na pobedu Srbije je 2,85, a na trijumf bez primljenog gola čak 4,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Srbija - Švajcarska.

VIDEO: Kako je Dušan Tadić odgovorio na zapaljive izjave Džake i Šaćirija?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA