≫ 

Sa 10 godina je došao u Zvezdu, ali roditelji nisu imali para i vratio se iz Beograda: 15 godina kasnije, dečak je postao zver i ostvario je san (VIDEO)

Nikola Stojiljković se prisetio dolaska u Zvezdu kada je još bio dete, ali da tada zbog finansijskih sredstava nije mogao da ostane na Marakani

  • 2

Da život i fudbal pišu romane, dokaz je i Nikola Stojiljković, koji je došao u Zvezdu kao najzvučnije pojačanje u dosadašnjem prelaznom roku.

Njegov dolazak na Marakanu na taj način je upotpunjen posle 15 godina, i tako je ostvaren san tada 10-godišnjeg dečaka, koji je svoj prvi trening odradio u dresu Zvezde, ali zbog nedostatka finansijskih sredstava njegovih roditelja nije mogao da ostane u Beogradu, već se vratio u rodni Niš, i tamo počeo fudbalsku karijeru u školi fudbala Filip Filipović.

Nikola Stojiljković se u intervjuu za Telegraf prisetio te priče iz detinjstva i osvrnuo se na ostvarenje sna posle 15 godina..

- Sa možda 10 ili 11 godina sam dolazio u Zvezdu, trenirao sam sa ekipom, ali nisam ostao tu, jer moji roditelji nisu imali finansijskih mogućnosti da isprate sve to, da ostanem u Beogradu, pa sam se vratio u Niš i bio u školi fudbala Filip Filipović.

Nikola Stojiljković sa 10 godina u dresu Zvezde; Foto: Crvenazvezdafk.com/Facebook

- Naravno da je ovo sada ostvarenje sna. Da zaigram za najbolji klub na Balkanu. Ja stvarno mislim da je Zvezda, ne bez konkurencije, ali sigurno najveći klub na Balkanu. Uopšte ne mislim kao neki ljudi, da je korak nazad kada se iz inostranstva vratiš u Zvezdu. Ja ne mislim tako, mislim da je ovo veliki izazov. Svoj prvi fudbalski trening sam odradio u dresu Crvene zvezde, srećan sam što sam došao ovde, verujem da ću pomoći klubu i da će klub pomoći meni u nastavku karijere.

Pojavile su se priče da ga je osim Zvezde kontaktirao i Partizan, ali Stojiljković za Telegraf otkriva zašto crno-beli nisu imali nikakve šanse da ga dovedu, pošto je sa crveno-belima imao dogoovor još od zime.

Nikola Stojiljković i Mitar Mrkela; Foto: FK Crvena zvezda

- Kontaktirali su me iz Partizana, ali ja nisam pričao sa njima, nego moj otac. Što se tiče Zvezde, ja sam još u decembru i januaru imao neke razgovore, dok sam bio na pauzi. Što se mene i Zvezde tiče, ja sam se dogovorio još tada na zimu. Ostalo je da se dogovori sa Bragom. Bilo je malo problema u početku, ali drago mi je da se sve dobro završilo i da sam tu od početka priprema da krenem od starta sa ekipom.

- Prošle godine sam otišao na pozajmicu kada je već krenulo četvrto ili peto kolo i jako je teško uklopiti se u neku ekipu koja je već prošla pripremni period. Drago mi je da sam ovde već od priprema i da mogu da se spremim za sve što nas čeka u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Imamo veliki zadatak, navijači očekuju da igramo u Ligi šampiona i to će biti veliki izazov.

Nikola Stojiljković na pripremama u Austriji; Foto: crvenazvezdafk.com

Ističe da nije razmišljao o drugim ponudama iz inostranstva kada je video koliko ga Zvezde želi u svojim redovima.

- Presudila je želja kluba da me dovede i video sam da kada vas klub toliko želi, onda je to to. Ne treba da razmišljaš da li je bolja ponuda negde u inostranstvu, da li su ti ponudili bolje uslove. Samim tim što je Milojević tu, on me dobro poznaje, kao i ja njega, jer smo radili dve i po godine, i mislim da mi neće biti teško da se uklopim, jer trener zna šta može da očekuje od mene.

Novi napadač Zvezde ističe da je atmosfera u ekipi sjajna i da su ga saigrači odlično prihvatili.

Vladan Milojević komanduje na treningu u Austriji; Foto: Telegraf

- Ono što sam očekivao sam i video. Čuo sam se stalno sa Žuletom, pričali su mi da u ekipi vlada odlična atmosfera i sada sam se uverio u to. Najbitnije je da među igračima ima hemije, lakše se tada i radi na pripremama kada je teško. Svi su me super prihvatili, malo su jači treninzi, i jedva čekam da počnemo da igramo pripremne utakmice, da uigramo tim i sve i da se premimo za kvalifikacije.

Spreman je za kvalifikacije, ali ističe da Zvezda nikoga ne sme da potceni, ali ni da se plaši ekipa poput APOEL-a,

- Mislim da ne bi trebalo da imamo problem sa Spartaksom, ali otpisati unapred bilo koju ekipu u modernom fudbalu je glupost. Prošle godine je Zvezda igrala sa Arsenalom, treba i sada svakoj utakmici da pristupamo kao da igramo protiv tako jake ekipe, da gledamo našu igru i da ne razmišljamo o protivniku.

- Po onome što smo mogli da izvučemo, mislim da nismo izvukli ni najjačeg ni najslabijeg protivnika. Ako želimo da uđemo u Ligu šampiona, moramo da pobedimo jake ekipe kao što je APOEL. Oni su prošle sezone igrali grupnu fazu Lige šampiona, ali mislim da oni nisu favorit u našoj utakmici i mislim da imamo šanse da ravnopravno igramo sa njima. Nadam se da možemo da ih dobijemo, biće sigurno teško, ali ako ne dobijemo takve utakmice, onda ne zaslužujemo Ligu šampiona.

Spreman je za opbe taktičke varijante, i da igra u paru sa Aleksandrom Pešićem ili drugim napadačem, ili sam u špicu.

Naporno se radi na treninzima - Nikola Stojiljković na pripremama u Austriji; Foto: crvenazvezdafk.com

- Ja sam u Srbiji sa Čukaričkim igrao sa jednim, ovo što igra Zvezda kod Milojevića. U Bragi sam igrao sa dva napadača, tako da mi ništa nije strano. Možda je napadaču lakše da igra u paru sa još jednim, ali mislim da mi neće biti problem da igram to što sam već igrao u Srbiji. Znam kakvi su zahtevi, samo treba da se uklopim što bolje u ekipu i da neće biti problema.

Za kraj se Stojiljković osvrnuo i na navijače Zvezde i istakao je da jedva čeka da istrči na Marakanu i oseti podršku Delija.

- Rekao sam i kada sam došao da ću pravi osećaj shvatiti kada budem zaigrao na Marakani i kada osetim tu atmosferu. Igrao sam protiv Crvene zvezde, i kao igraču na protivničkoj strani mi nije bilo svejedno, mogu samo da zamislim kakav je osećaj kada izađete na teren sa tom podrškom. Mislim da je to pravi 12. igrač i ne verujem da neko u Evropi može da napravi takvu atmosferu kao što to rade navijači Zvezde - zaključio je Nikola Stojiljković u intervjuu za Telegraf.

Navijači Zvezde će prvu priliku da vide Stojiljkovića imati već u ponedeljak, gde Zvezda od 18 časova na pripremama u Austriji igra protiv Rida. Detalje sa te utakmice možete da pratite na Telegrafu.

VIDEO: Nikola Stojiljković o tetovaži i moćnoj poruci koju ona nosi

(Izveštač Telegrafa iz Austrije, Dušan Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA