≫ 

Šutevi od 200 evra: Ožegović i Bambi Tošić u obračunu jedan na jedan! (VIDEO)

Košarkaški obračun cimera budno su pratili kapiten Ilić, koji je bio sudija, te Saša Zdjelar i golman Kljajić

  • 1

Fudbaleri Partizana našli načina da se zabave i potroše vreme do povratka u Beograd, još samo jedam trening i kraj je dvanaestodnevnom “vojničkom režimu”, još jedna utakmica i “zastava pada”. Slobodno prepodne svakako prija, a usporava “protok” vremena i treba naći neku zabavu da dan što pre prođe.

>>> Gomeš pevao Despasito, Valijente Makarenu: Šou koncert fudbalera Partizana za ulazak u tim! (VIDEO)

E, sad kako je nekolicina fudbalera Partizana, koja je opušteno ćaskala i pila jutarnju kafu, uopšte došla na ideju da se okuša u slobodnim bacanjima i u sve to uključi i ozbiljnu opkladu – teško je reći. Teško i povezati, jer traje Svetsko prvenstvo u Rusiji i fudbal je u taboru crno-belih tema broj jedan.

>>> Pantić ostaje u Partizanu: Čelsi pristao na dogovor sa crno-belima!

Kako bilo, u hotel je kao bez duše uleteo Saša Ilić, nestao zatim na pet minuta, a onda se ponovo pojavio sa košarkaškom loptom u rukama. Odmah je i pojasnio situaciju.

- Idemo na košarkaški teren, cimeri Bambi Tošić i Ožegović imaju opkladu. Ali ne basket, već slobodna bacanja. Ja sam sudija – sa razvučenim osmehom je izustio kapiten, koji, ispostaviće se, nije bio jedini “svedok” okršaja.

Kako je Ožegović malo zaostajao sa još nekolicinom momaka iz ekipe, Tošić i Ilić su kovali plan kako da ga nadmudre, ako Bambiju “zadrhti ruka”. A, trebalo je da pogodi bar pet slobodnih bacanja iz deset pokušaja, što se vrednovalo opkladom od 200 evra.

Levoruki bambi ima tehniku šuta kao Marko Gudurić Foto: Telegraf

- Slušaj Saša, ako me ne krene u prva dva šuta, ti prekidaj i kaži da sam se zagrevao – nagovarao je Tošić uz osmeh Ilića kako da nadmudre Ožegovića, koji nije ni slutio šta se sprema.

“Pošteni” Ilić je u prvi mah odbio.

- Ne, ne, igra se pošteno.

Tošić je ipak imao adut za ubeđivanje.

- Dobro, imaš 50 evra ako prekines.

Nije ni završio rečenicu, “sudija” je promenio mišljenje.

- Dogoovoreno! Prekidam ako promašiš i prvo! - ispalio je Ilić kao iz topa.

Ubrzo su svi bili na terenu i akteri opklade i “svedoci”, sudija, pa i Telegraf.rs da notira sve to... Ipak, imao je i Ognjen Ožegović spreman plan, plašeći se valjda da Tošića krene šut.

Ognjen Ožegović u papučama, ali šutira kao pravi basketaš Foto: Telegraf

- Dobro Bambi, dakle, moraš da pogodiš bar šest od deset i opklada važi – rekao je mirno napadač, ali su svi ostali skočili kao na žeravici. Pre svih Tošić i Ilić.

- Rekli smo bar pet od deset i nemoj da menjaš pravila. - počela je desetominutna rasprava, dok se konačno nije ustanovilo da Tošić ipak mora da pogodi pet bacanja. Delovao je samouvereno u prilikom zagrevanja, ali kada je opklada počela, Ožegović je primenio i “nedozvoljena sredstva”, dekoncentrišući prijatelja na sve moguće načine. I, uspeo je! Tošić, koji je na zagrevanju pogađao bez problema, odjednom je izgubio ritam.

Prvi promašaj, drugi, treći, četvrti... Na osmom pokušaju imao je samo dva pogotka i nije želeo ni da završi seriju... Ožegović je slabodobitno proslavio pobedu i nikada lakše zarađenih 200 evra...

- Zoko, mnogo si me razočarao. Ti ne znaš ništa – otelo se i “sudiji” Iliću, koji je, pak, ostao “kratak” za onih 50 evra mita da “prevari” Ožegovića na startu bacanja.

Nije ga dugo držalo razočaranje, predložio je u svom stilu novo takmičenje u kome će učestvovati i svi ostali igrači. Ovoga puta svako ima pravo na pet bacanja, a najuspešniji osvaja – 2.000, ali - dinara!

Serija je krenula, Tošić i Ilić su bili veoma uspešni. Golman Kljajić, koji je nekada trenirao košarku ima najbolji stil, ne i preciznost. Saša Zdjelar ispaljuje loptu brže od Predraga Stojakovića, ali “savija” tablu od siline udaraca loptom, dok su Nebojša Kosović i Ognjen Ožegović vodili bitku ko će da izbegne poslednje mesto.

VIDEO: Takmičenje u bacanjima ali za 2000 dinara

Pobedio je Tošić i osvojio 2.000 dinara, poslednji je bio Ožegović, koji nije uspeo da pogodi nijedno bacanje, ali je verovatno bio najsrećniji sa onih 200 evra, koliko je “odrao”cimera Bambija.

Što kažu igrači – onda kada je bilo najpotrebnije...Pre podne je prošlo. Ručak, odmor, poslenja utakmica, pa povratak u Beograd. To je valjda i bila poenta zabave Partizanovih fudbalera, mada se veliki prijatelji i cimeri Ognjen Ožegović i Bambi Tošić verovatno ne bi složili ni oko toga...

(Specijalni izveštač Telegrafa iz Slovenije, Zoran Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA