Zvezda sa novom taktikom kreće u pohod na LŠ: Milojević spremio ubojito oružje, koje će lomiti protivnike!

Trener Zvezde rešio da unapredi igru taktikom vrhunskih ekipa sa Mundijala

  • 15

San o Ligi šampiona ponovo je živ na Marakani! San na koji se čeka četvrt veka, a koji bi u Ljutice Bogdana doneo preporod, ogroman novac i verovatno izbrisao dugovanja iz prošlosti i klubu dao jednu novu dimenziju u budućnosti.

>>> Ako Zvezda izbaci APOEL, postaje nosilac u kvalifikacijama: Liga šampiona nikad bliža za crveno-bele!

Nakon najuspešnije evropske sezone posle 25 godina, taj san je među navijačima sve izraženiji, a počinje već u sredu 11. jula, kada će fudbaleri Crvene zvezde, predvođeni Vladanom Milojevićem, u Letoniji odigrati prvu utakmicu prvog kola kvalifikacija sa letonskim Spartaksom sa početkom od 18 časova u Rigi.

Šampion Letonije trebalo bi da bude samo zagrevanje za naredno kolo, kojr će najverovatnije biti ključno, a u kome bi Zvezda trebalo da odmeri snage sa APOEL-om.

Međutim, koliko god da su pristalice crveno-belih otpisale Spartaks, sigurno je da Milojević i fudbaleri Zvezde ne razmišljaju tako, jer im je upravo on usadio razmišljanje da nijednog protivnika nikada ne otpisuju, da ga ne potcene i da nikada ne razmišljaju unapred, već samo o prvom narednom protivniku.

VIDEO: Sve o Spartaksu iz Jurmale, Zvezdinom rivalu u kvalifikacijama za Ligu šampiona

Zato, možete biti sigurni da Zvezda neće potceniti Spartaks i da će maksimalno motivisana ući u duel koji se igra u Rigi.

Sudeći po onome što smo imali prilike da vidimo na treninzima i utakmicama tokom priprema u Austriji, Vladan Milojević je za novu sezonu pripremio novu taktiku, nekoliko različitih formacija koje će se menjati u toku same igre, gde će igrači često menjati pozicije, gde će tačno svaki igrač znati gde treba da se kreće bez lopte, kako da se "otvara" u prostor kada lopta dođe do centralnog ofanzivnog veziste, a kako kada je ona kod štopera ili beka...

Zvezda će ove sezone takođe koristiti sistem 4-3-3, ali će se on tokom samog meča često transformisati u 4-1-4-1 ili nešto što liči na 3-4-3, gde će Jovičić biti defanzivni vezista, koji će se "spuštati" između dva štopera i od koga će počinjati akcije, dok će se bekovi istovremeno "podizati" ka liniji centra igrališta uz aut liniju, čime će "širiti" odbranu protivnika.

Fudbaleri Zvezde su na pripremama prošli novu taktiku Foto: crvenazvezdafk.com

Na taj način se pronalaze pukotine i kanali koji omogučavaju da se lopta centralno dostavi do veznih igrača, koji dalje, u zavisnosti od kombinacije, vraćaju povratnu, ili propuštaju loptu napadaču, ili je odmah prosleđuju na bok beku, kome krilni napadači odvlače čuvare ulaženjem u sredinu kada je lopta u opasnoj zoni kod ofanzivnog veziste i tako mu omogućavaju prostor za proboj po boku, a istovremeno napadaju kazneni prostor iščekujući centaršut sa boka.

U ovom sistemu ključne su uloge defanzivnog veziste, koji će "glumiti" libera, a nešto slično videli smo i na Mundijalu u igri Hrvatske gde istu ulogu u pokretanju napada ima Luka Modrić.

Bekovi, štoperi i golmani u toj situaciji imaju jasne uloge šta treba da rade i gde tačno treba da budu postavljeni, u zavisnosti od toga ko ima loptu i gde se ona u tom trenutku nalazi, i uvek treba da budu postavljeni tako da budu jedna od opcija za dodavanje, ukoliko ofanzivni igrači protivnika izvrše presing.

To je ta taktika: Fudbaleri Zvezde u akciji Foto: crvenazvezdafk.com

Uloga ofanzivnih igrača je ključna za dalje kreiranje akcije i stvaranje prilika pred gol rivala. Često će oni i menjati pozicije i kretanja, ne bi li dodatno zbunili protivnike i to će biti jedno od najjačih oružja Zvezde, kojim će remetiti odbrane protivnika.

Krstičić, Meleg i Ben će biti od krucijalnog značaja u tom delu akcija, a na pripremama su bili među najboljima i njihovi pasovi su bili ključni za stvaranje opasnih prilika. Bitna uloga se očekuje i od Ebisilija, ali je teško očekivati da bi on od starta mogao da zaigra u Letoniji, jer još nije 100 odsto spreman.

Navijači Zvezde mogu da očekuju čvrstu Zvezdu, koju će protivnici teško probijati, sa jakom defanzivnom linijom u kojoj će svi igrači učestvovati u odbrani i vršenju presinga, dok će se, kao po komandi svi transformisati u formaciju za napad čim lopta bude oduzeta, pa će u napadu biti mnogo igrača u završnici, koji mogu da napadnu iz više različitih pravaca.

VIDEO: Fudbaleri Zvezde na putu za Letoniju

(D. Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NBGD

    10. jul 2018 | 12:38

    NAJJACI trener !!! zgazi ih sve,zvezdo zgazi ih sve!!!

  • Partizan pa Bog

    10. jul 2018 | 14:03

    Zelim zvezdani Punto uspeha na evropskoj Sceni a u prvenstvu i kupu da gleda PARTIZANU u ledja.

  • Kaplar Janjićije

    10. jul 2018 | 13:23

    Jedno je teorija a sasvim drugo praksa dali to moze zvezda da izvede protiv iole ozbiljnije ekipe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA