≫ 

Suduva je Zvezdi otvorila vrata grupne faze u Evropi: Sigurno je nosilac u plej-ofu LE, a možda i LŠ!

Izbacivanje APOEL-a olakšalo je crveno-belima proboj do završnice kvalifikacija, naravno, ukoliko pre toga eliminišu Litvance

  • 13

Crvena zvezda je uspešno prošla prvu prepreku na evropskom putu za novu sezonu. Sada joj za Ligu šampiona trebaju još tri koraka, a prvi naredni je Suduva iz Litvanije, sa kojom crveno-beli igraju već za nedelju dana u 2. kolu, a prvi meč je na programu u utorak na Marakani!

Prvak Litvanije napravio je jedno od najvećih iznenađenja u 1. kolu, pošto je izbacio APOEL i Zvezda će imati uslovno rečeno lakšeg rivala u 2. kolu kvalifikacija.

Zvezdi je tako olakšan put ka 3. kolu kvalifikacija, ali nema sumnje da Suduvu niko ne sme da potceni, jer je APOEL-u za 19 minuta dala tri gola u Litvaniji. Ispostavilo se da je to bilo i ključno za prolaz dalje.

>>> Kako se ovi zovu? Degenek nije znao ime narednog protivnika Zvezde, a Spartaks je uporedio sa autobusom (VIDEO)

Jedino što Zvezdi manje odgovara jeste da bi u slučaju izbacivanja APOEL-a bila nosilac za žreb u 3. kolu kvalifikacija, a sada gubi taj status pred izvlačenje kuglica za 3. kolo, pa će u toj fazi takmičenja, ako prethodno eliminiše Suduvu, igrati sa jačim rivalom.

Potencijalni protivnik Zvezde bi, ukoliko opravdaju ulogu favorita, bila jedna od sledećih ekipa: Salcburg, Ludogorec, Seltik, Legija, Astana i Karabag.

Igrači burno slavili trijumf protiv Spartaksa pred Severom; Foto: Marko Jovanović

I tu dolazimo do slične situacije kakvu je Zvezda imala pred duel sa Spartaksom, i ishoda meča APOEL - Suduva. Ukoliko bi Zvezda u 3. kolu kvalifikacija izvukla Salcburg, Ludogorec ili Seltik, i ukoliko bi ih izbacila u tom kolu kvalifikacija, u plej-ofu za grupnu fazu bi bila nosilac.

Ukoliko bi je žreb spojio sa Legijom, Astanom ili Karabagom, Zvezda ne bi bila nosilac ukoliko prođe te ekipe.

Ipak, najznačajnije je što bi Zvezda u slučaju da izbaci Suduvu sigurno bila nosilac u plej-ofu za Ligu Evrope, pa bi joj makar ulazak u grupnu fazu utešnog evropskog takmičenja bio olakšan, tako da je meč protiv Suduve verovatno ključan za crveno-belu evropsku priču u novoj sezoni.

Prva utakmica Zvezde protiv suduve je u utorak 24. jula od 20.30 na Marakani, a revanš je na programu u sredu, 1. avgusta u 19.30 u Litvaniji.

VIDEO: Pogledajte kako igrači Zvezde slave pobedu nad Spartaksom sa navijačima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uros

    18. jul 2018 | 13:46

    Top, ali idemo na ligu sampiona. Jos malo Zvezdo pa da bez dugova haramo evropom.

  • Povratak lukasa

    18. jul 2018 | 16:01

    Zvezda ce minimum uci u ligu evrope.Ali hocemo ligu sampiona.Napred zvezda.Da damo suduvi 3 komada i 5 komada dinamu.

  • ZvezdoZvezdana

    18. jul 2018 | 13:59

    Ma idemo u grupnu fazu LŠ to je malte ne sigurno ovoj ekipi samo fale jos male nijanse uigravanja i dobar spic igrac a kako pisu mediji za Boacija da ce doci i ako se to ostvari to ce biti top ekipa . A vi glodari samo mozete umreti od kompleska nize vrednosti i nista vise !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA