≫ 

Partizan prošao Litvance, ali su brige ostale: Miletićev gol skratio muke crno-belih (VIDEO)

Ekipa Miroslava Đukića igrala više od pola sata bez isključenog Sume

Primarni cilj je ispunjen, fudbaleri Partizana plasirali su se u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope pošto su u revanšu sa litvanskim Trakaijem odigrali nerešeno 1:1, pa zahvaljujući beogradskih 1:0 idu dalje kroz evropski trnovit kvalifikacioni put.

Odmah da bude jasno, što se može i naslutiti na osnovu rezultata, crno-beli nisu blistali, ponovo su "porađali" smislene akcije na polovini protivnika, teško sastavljali pasove, a postavka odbrane na korner protivnika pre gola je priča za sebe.

>>> Težak amaterizam odbrane crno-belih: Pogledajte kako je Partizan primio gol u Litvaniji! (VIDEO)

Gotovo bez ikakve reakcije sačekali su crno-beli loptu iz kornera, ostali ukopani, statični kao kipovi, dok su Litvanci glavometom došli do vođstva: potpuno je neverovatno, čak i bizarno, da se igrač Trakaija koji je usmerio loptu u gol nije ni odrazio prilikom udarca glavom?! Stojković je udario ono što je bilo do njega, a kako crno-beli "statisti" nisu ispratili kretnju ni Jeriomenka, ovaj se samo "poklonio" za 1:0.

Nisu igrači Miroslava Đukića klonuli, padali u dramu i paničili, ali je bila evidentna nesigurnost i nervoza koja se uvukla u redove tima iz Humske.

Srećom, na pravom mestu u pravo vreme našao se Miletić u smiraj poluvremena (45+2), sačekao loptu iz kornera na drugoj stativi i zakucao je pod prečku - za prolaz, za preko potreban mir i nastavak evropskog puta čija je sledeća stanica daleko ozbiljniji izazov, Skandinavija (AIK ili Nordsjeland).

Trebalo je samo videti ambijent oko samog stadiona za vreme odigravanja utakmice Trakai - Partizan. Iza gola Stojkovića, gde nema tribine, delovalo je da je na prostranoj poljani u toku dečiji rođendan zbog brojnih mališana koji su se tamo igrali, potpuno nezainteresovani za ono što se dešava malo dalje. Prizor lagane popodnevne zanimacije uz sport, u prirodi, upotpunio je i poveći balon (tobogan je u pitanju), pa je nekom neupućenom kompletna slika mogla da zaliči na "živi" termin rekreativaca u lokalnom sportskom centru...

Otprilike, i igra Partizana je na momente bila na tom nivou, pomenusmo kao najbolji primer ove konstatacije primljen gol, koji bi Đukiću morao da posluži kao pokazna vežba kako se nikako ne sme braniti gol iz napada protivnika sa kornera.

Daleko od toga da je Partizan bio inferioran, bilo je tu igre, doduše na mahove, bilo je i šansi i udaraca u gol, ali i promašaja, koji su takođe jasan pokazatelj da su noge napadača i dalje "u grču", da se još čeka na tečnu završnicu kojom se lomi rival kakav je Trakai.

O Trakaiju i igri Litvanaca danas najbolje svedoči podatak da, sem gola, gotovo da nije bilo opasnije pretnje po Stojkovića u nastavku meča. Čak ni posle iksljučenja Sume (dva žuta: prigovor i klizeči s leđa) nije bilo napada u talasima od strane Litvanaca, koji su, kako je vreme prolazilo, polako dizali ruke od juriša na brojčano slabijeg rivala.

Iz dvomeča sa Litvancima, Partizan će pamtiti samo prolaz i ništa više.

TRAKAI - PARTIZAN 1:1 (prvi meč 0:1)

(Jeriomenka 8 - Miletić 45+2)

Partizan: Stojković, Enake, Valiente, Miletić, N. Miletić, Zdjelar, Kosović, Pantić (od 75. Đerlek), Janković, Suma, Rikardo (od 80. Ožegović)

Trakai: Švedskauskas, Osipov, Januševskis, Šilenas, Borovskij, Jeriomenko, Biljaletdinov, Marazas (od 86. Jaslauskas), Čižas, Traore (od 58. Makanja), Kazlauskas

Nemanja Miletić pogodio je za 1:1 u Litvaniji Foto: MN Press
Foto: Telegraf.rs
Foto: Telegraf.rs

VIDEO: Miroslav Đukić o revanšu u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    2. avgust 2018 | 19:03

    Da li vi grobari stvarno mislite da su ovi iz uprave toliko naivni pa da sada oteraju Djukica?oterace ga na kraju jer ce njega proglasiti krivim za propalu sezonu a oni ce i dalje da sede u foteljama i prave kombinacije...

  • Rusanjac

    2. avgust 2018 | 19:54

    BRUKA

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    2. avgust 2018 | 16:46

    Тра-ка, Тра-ка,Тракаи, ајмо, решите то. Немојте да вас плаши што су комшије евро првака. Обичан комшилук,лук и боза.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA