≫ 

Partizan je u grču i krizi, moramo da radimo na psihološkom planu: Mirković na predstavljanju otkrio svoj prvi zadatak po dolasku u klub! (FOTO) (VIDEO)

Nedostatak lidera, manjak samopouzdanja i loši rezultati samo su deo onoga što očekuje Mirkovića na novom poslu

  • 33

Bivši as Partizana i novi šef stručnog štaba crno-belih Zoran Bata Mirković, promovisan je u SC Partizan - Teleoptik.

Posle nedovoljno dobrih rezultata u domaćem takmičenju, kao i u kvalifikacijama za Ligu Evrope smenjen je dosadašnji trener Miroslav Đukić koji se pozdravio sa prvotimcima Partizana i zaposlenima na SC Partizan-Teleoptik pożelevši im plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

>>> U Humskoj repriza finala Kupa: Partizan najavljuje novu energiju posle Đukića

Đukić se oprostio od igrača i svog, sada već biveš, kluba; Foto: partizan.rs

Sa druge strane, njegovo mesto na klupi crno-belih nasledio je Mirković, koji na novu finkciju dolazi sa pozicije prvog asistenta Ljubiše Tumbakovića u nacionalnoj selekciji Crne Gore.

Obraćanje je otvorio Ivica Iliev koji je najavio Mirkovića kao čoveka koji ima ime, reputaciju i znanje da uspešno vodi crno-bele, i dodao da ga je gledao kao klinac pre 27 godina i navijao za njega. 

- Evo, sada posle punih 27 godina imam zadovolstvo da blisko sarađujemo. Nema potrebe da ga posebno predstavljam. Vrlo brzo smo se dogovorili, pre par dana smo krenuli u realizaciju ove priče. Očekuju nas zajedno jako lepe stvari - rekao je Iliev na početku.

Iliev i Mirković na predstavljanju; Foto:Telegraf.rs

Sa druge strane, Mirković je kao prvi zadatak istakao rešanje gorućih problema koje tim ima i podizanje psihološke pripreme svih igrača:

- Poziv je usledio iznenada. Poslednje dve ipo godine ja sam radio u crnogorskoj reprezentaciji i praktično se četvrti put vraćam u Partizan. Vrlo dobro znam šta me očekuje. Ne dolazim baš u idelanom momentu. Ekipa je zapala u neku vrstu apatije i mislim da bi trebalo jako brzo da radimo - istakao je Mirković na samom početku i potom dodao:

- Ako sam dobro razumeo, ako bismo prošli Dance, u narednih mesec dana imali bismo deset utakmica, što je mnogo. Ekipa je u grču i treba da se podigne. Smatram da je to prvi zadatak - da se poradi na psihološkom planu.

- Kod mene nema straha. Jednostavno, to mi je posao. Neke stvari u životu ne možete da birate i menjate. 

Mirković zvanično predstavljen kao novi trener Partizana; Foto: MN Press

Na pitanje Telegrafa, šta je ono što nedostaje ekipi i da li je pratio igre crno-belih, Mirković je istakao:

- Celo moje interesovanje je bilo usmereno na crnogorske reprezentativce Kosovića i Jankovića. Međutim, pratio sam igre crno-belih. Ekipa je u krizi i nema igrača koji bi preuzeo odgovornost. Nismo kompaktni i nismo konkretni i to treba menjati. 

- Dosta smo pričali poslednjih dana o svim problemima. O igračkom kadru, o svlačionici i imam dovljno informacija o svemu šo se dešava. 

Učenik i učitelj - Mirković i Tumbaković; Foto: MN Press

SARADNJA SA TUMBAKOVIĆEM

O ulozi Ljubiše Tumbakovića i saradnje koju ima sa njim popularni Bata je rekao:

- On je bio moj fudbalski, trenerski i životni mentor. On me je podržao u razmišljanju da bi trebalo da prihvatim ovaj izazov. Meni je žao što smo završili saradnju, bar na kratko ja se nadam. Crnoj Gori želim sve najbolje. 

U stručnom štabu biće: Gordan Petrić, Žarko Lazetić, trener golmana Nemanja Jovšić, kondicioni treneri Miša Filipović i Aleksandar Tomić i Strahinja Pandurović.

Da podsetimo, pored Partizana, branio je boje Radničkog, Rada, Atalante, Juventusa, Fenerbahčea, odakle se vratio u Humsku i završio karijeru. Bio je standardni reprezentativac Jugoslavije, odnosno Srbije i Crne Gore.

VIDEO: Poslednja Đukićeva izjava bukvalno pre nego što je napustio Humsku!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobari Beograd

    4. avgust 2018 | 21:37

    Vidi druze samo prosto: idi i ti! Nama treba jak trener, ozbiljan jasno je svima da je uprava za smenu, kompletna!!! Zato Uprava Napolje, uprava napolje!!!! GROBARI BEOGRAD

  • Loki

    4. avgust 2018 | 19:55

    Sto ne smeniste Ilijeva. On je zaduzen za slikanje i razvlacenje salova.

  • Ibna1963

    4. avgust 2018 | 19:23

    Samo mi jedno nije jasno,gde si ti bio trener i koga si ti trenirao???, isto kao i selektor,....szrasno..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA