≫ 

Mirković otkrio kako je motivisao igrače da se iskidaju za grb Partizana (VIDEO)

Trener crno-belih uneo je ratnički duh u svakog svog igrača, to se videlo u svakom duelu meča

  • 10

Zoran Bata Mirković nije mogao da zamisli lepši debi na klupi Partizana, još evropski. Njegov tim je pobedio Nordsjeland u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope i zagazio u plej-of vode, mada će revanš biti još jedan ozbiljan  test zrelosti ovog tima i novi veliki izazov.

>>> Puče glava sudiji, krvi na sve strane! Navijači Šturma divljali, stradao mahač (VIDEO)

Posle meča u Danskoj Mirković je objasnio veće zalaganje igrača nego u nekim ranijim mečevima sledećim rečima.

- Svi su se borili svojski. Šta sam im rekao? Mi smo Partizan! Moramo da idemo na pobedu protiv bilo kog rivala, bez obzira kako se zvao. Sve druge stvari su neprihvatljive - otkrio je kako je ubrizgao borbeni duh igračima.

O samom meču je kazao...

- Zadovoljan sam rezultatom, a delimično igrom. U prvom poluvremenu je to dosta dobro funkcionisalo. Neutralisali smo protivnika koji nam je pravio probleme po boku. Imali smo dobre šanse u tom delu igre. A u drugom nismo uspeli da ispariramo protivniku na sredinu. Na 2:0 se možda u glavama igrača pojavilo da bi mogli da čuvamo rezultat, što je bilo pogrešno, oni su napunili sredinu i naših 16 metara, pa smo primili gol. U drugom delu nismo ispostavili igru, sve se zasnivalo na kontrama, pa mogu da kažem da tim delom utakmice nisam zadovoljan.

>>> Gde igra Partizan, tu su Grobari: Pogledajte slavlje igrača i navijača crno-belih posle pobede u Danskoj (VIDEO)

Pored pobede, glavni utisak je igra poslednjeg pojačanja Gorana Zakarića, uz dobro izdanje i gol kojim se nametnuo za nastavak sezone.

Mirković na konferenciji za medije Foto: telegraf

- Ono što je bilo interesantno je bila procena koliko je spreman, jer je bio pod suspenzijom mesec dana. Dobili smo potvrdu od kondicionih trenera da može da odigra 60 minuta, a on je to prebacio i što se tiče minutaže i što se tiče učinka.

I o asistentu Jankoviću Mirković je izneo visoke ocene.

- Marko je igrač izuzetne klase. Ocena njegove igre? Dosta dobra. Ono što se od njega tražilo sprovodio je na terenu. Pred kraj utakmice mu je ponestalo snage, nije mogao da odgovori nekim defanzivnim zahtevima pri zatvaranju desne strane.

U vrhu teksta možete i pogledati šta je još Mirković rekao o meču u Danskoj.

(Telegraf.rs/Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kursumlija

    9. avgust 2018 | 22:51

    Jaoj mi smo ovo mi smo ono a gubimo od seoskih ekipa.Daj bato ne lozi se majketi...

  • Vla da

    10. avgust 2018 | 08:56

    Koji veliki tim su pobedili,posto kaze mi smo parrizan...Danci,peske ne znaju da idu,pobedi u surdulici...tvrdo Bato,partizan tanko,miletici ,ozegovici,to da je dobro,otislo bi bar u poljsku,valijant ili kako se vec zove tanko...

  • SRBIJA

    10. avgust 2018 | 04:51

    Dzabe Mirkovicu ti njima pricas,oni bi al neznaju nazalost,od malena se pogresno uce i to malo njih sto ima talenta za fudbal nemoze da dodju do izrazaja od ovih sa vezama, i kad dodju u partizan oni dobiju podrsku od roditelja cuti dosta si postigo tvoji drugari lutaju po ulice i oni se tu ostanu jer misle da vise od toga mu ne treba,dok se ne uvede u fudbal od starta red rad i disciplina nema nista,tapkanje po ramenu bice bolje i td nas je dovelo do ovog.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA